Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta 35 Okul “Beyaz Bayrak” Aldı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği; Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara “Beyaz Bayrak”lar düzenlenen bir törenle Onikişubat İlçesi Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verildi. Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve peşinden İl Halk Sağlığı […]

Kahramanmaraş’ta 35 Okul “Beyaz Bayrak” Aldı

18 Kasım 2015 - 22:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği; Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara “Beyaz Bayrak”lar düzenlenen bir törenle Onikişubat İlçesi Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verildi.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve peşinden İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abit Başarıcı’nın açılış konuşmasıyla başladı:

Sağlık ve Eğitim Camiamızın Çok Kıymetli Mensupları;

Basınımızın Güzide Temsilcileri;

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumlarında Beyaz Bayrak Protokolü kapsamında uygulanan yeterli eğitim almış, sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığı ilimiz genelindeki okul sağlığının iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin teşvik edilmesi konusunda hazırlanan Beyaz Bayrak Sertifika Törenine hepiniz hoş geldiniz.

Değerli Katılımcılar;

Bilindiği üzere Okul Sağlığı dendiğinde’ okulun çevresi dahil sağlığı olumsuz etkileyen her türlü etmenin kontrolü, denetimi, öğretmen, öğrenci ve okul personelinin sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülebilmesi, okul sağlığının korunması, bütün okulların bina ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi, bulaşıcı ve salgın hastalıklardan korunması maksadıyla, öğretmene, öğrenciye, veliye ve topluma sağlık eğitiminin verilebilmesi için yapılan çalışmaların tümü anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda her derece ve türdeki okulların sağlığının iyileştirilmesi, temizlik ve hijyen konularında teşvik edilmeleri maksadıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ilki 03.08.2006 tarihinde başlatılıp ve 4 yıl süren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında uygulanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü yürürlüğe girmiş, daha sonra uygulamanın başarılı sonuçlarının alınmasıyla birlikte projeye devam edilerek 2010 yılında protokol 2. kez yenilenmiş, bu protokolün de 2014 yılında tamamlanmasına müteakip 3. protokol de 05.06.2015 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Kıymetli misafirler;

Beyaz Bayrak çalışmaları ile ilgili okullara yapılan denetimler konusuna biraz değinmek istiyorum.2014 yılında Beyaz Bayrak müracaatında bulunan 56 okul denetlenmiş, bunlardan kriterleri sağlayan 26 okul Beyaz Bayrak almıştı. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle ise Beyaz Bayrak almak üzere 44 okulumuz başvuruda bulunmuş, yapılan denetimlerde istenen kriterleri sağlayan 35 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu bir taraftan bizleri sevindirmekte bir taraftan da Beyaz Bayrak alamayan okullarımız için üzücü olmaktadır. Ama bu okullarımız üzülmesinler, daha çok gayret ve çaba göstererek bir sonraki yılda onlarında Beyaz Bayraklı Okul saflarına katılacaklarına gönülden inanıyorum.

Değerli Hazirun;

Bu arada çok önemli bir hususun da üzerinde durmak isterim. Beyaz Bayraklı Okul olmak kadar, beyaz bayrağı muhafaza etmek hatta beslenme dostu okul projesine de destek veren okullar olarak onları görmek en büyük dileğimizdir. Ancak bunun için eğitim camiamızdaki idareci, öğretmen ve öğrencilerimize çok büyük görev- ve sorumluluklar yüklediğimizin de farkında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Değerli Katılımcılar;

Ben sözümü daha fazla uzatmadan Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımızı huzurlarınızda tebrik ediyor, bu konuda büyük emek ve çaba gösteren okul idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerimize, denetimlerde büyük pay sahibi olan Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Beni sabırla dinlediğiniz ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt bir konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Değerli öğrenciler, kıymetli basın mensupları;

Ben de hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.  Biraz önce sayın müdürümüz açıkladı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile uzun bir süreçten beri “Beyaz Bayrak” projesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışma Beyaz bayrakla sınırlı kalmadı, bunun yanına başka şeylerde koyma fırsatımız oldu. Biz bu anlamda bütün kurumlarla, eğitimin paydaşlarıyla işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu, açık olduğumuzu tekrar ifade edeyim.

Hani “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” birleştirdiğimiz zaman farklı şekilde çalışabilme şansımız ve fırsatımız oluyor. Geçen yıl bu beyaz bayrak töreninden sonra Kahramanmaraş Onikişubat stadyumunda bir rekor denemesi yapılmıştı, biz öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bu işe destek verdiğimizi, Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle Kahramanmaraş Siyasetçilerinin, bürokratlarının katılımlarıyla, Kahramanmaraş’ın artık rekorlar kitabında bir rekorunun olduğunu tescillemiş olduk.

Başka çalışmalarımızda oldu, özellikle Obezite il ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Biliyorsunuz artık dünyada Obez bir toplum oluşuyor. Bu nedenle sağlıklı beslenme konusunda öğretmenlerimle, öğrencilerimizle destek verip katkı sunuyoruz.

Bugün yapılan bu çalışmada bir nokta da aslında sağlıklı bir toplumun yetişmesine dikkat çekmek, katkı sunmak ve koruyucu hekimliği gündeme getirmek dolaylı olarak söylene bilinir. Biz sağlık için, eğitim için harcamalar yapıyoruz ama biz insanlar sağlığını kaybetmeden önce arar ara kontrol amaçlı aile hekimlerine giderlerse bu süreci daha az bir harcama ile sağlayacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle de biz bütün okul ve kurumlarımızla, Halk sağlı müdürlüğümüzle çalışmaları birlikte yürütüyoruz.

Sayın müdürüm 2006 yılından beri yapılan çalışmaları özetledi, çok faydalı olduğuna inanıyorum, kendisine teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar 118 okulumuz Beyaz Bayrak aldı. Biz bu beyaz bayrağı aslında bir yarışma, bir öne çıkma gibi düşünmüyoruz. Bütün okul ve kurumlarımızın bu standartlara hazır hale gelmesi için çaba gösteriyoruz. Son dönemde yapmış olduğumuz okul inşaatlarında tamamını bu anlamda gözden geçiriyoruz, bununla ilgili olarak çalışmalarımızı yapıyoruz ve son derece güzel ve sağlıklı binalar yapıyoruz.

 Çeşitli kriterlerden geçen, incelemeler yapılan 35 okulumuza bugünde beyaz bayraklarını vereceğiz. Bu beyaz bayrakların alınmasında emek veren, bu noktaya gelmesinde çaba gösteren tüm arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Titiz bir çalışma sonucunda bu noktaya geldiklerini biliyorum. Bu çalışmaların nihaiyi bir hedefte olduğunu düşünmüyorum, aynı titizliğin ve çalışmanın devam edeceğini düşünüyorum.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Buraya kadar gelip programımıza katılan başta İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdürlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor aldığınız bu bayrağı, belgeleri ve bu plaketleri ananızın ak sütü gibi helal olması temennisiyle mutlu günlerinizde kullanmanızı istiyorum” dedi.

Bu konuşmalardan sonra bayrak teslim törenine geçildi ve 35 okulun yöneticisine bayrakları, belgeleri ve plaketleri verildi.

 Beyaz Bayrak Ödül Törenine; İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Abit Başarıcı, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H. İbrahim Çolakkadı, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya,  Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz, Pazarcık  İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Ersin Özgür, Seren Yiğit, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Paksoy, Ali Tiyek, Mustafa Duran, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Adil Adanalı, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve Okul Yöneticileri katıldı.

Beyaz Bayrak Alan Okulların Listesi İçin Tıklayınız…

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ