Maraşta Haber
Maraşta Haber

KAHRAMANMARAŞ’TA 2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 Eğitim Vizyon İlçe Çalıştayını Öğretmenevi Salonunda gerçekleştirdi. Toplam iki gün sürecek olan çalıştay 13 çalışma grubundan 125 kişinin katılımı ile 19 başlık altında gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu belgesini hazırlayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Eylül ayından bu yana […]

KAHRAMANMARAŞ’TA 2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI

09 Ocak 2019 - 19:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 Eğitim Vizyon İlçe Çalıştayını Öğretmenevi Salonunda gerçekleştirdi. Toplam iki gün sürecek olan çalıştay 13 çalışma grubundan 125 kişinin katılımı ile 19 başlık altında gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu belgesini hazırlayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Eylül ayından bu yana eğitim vizyonu belgesi ile ilgili devam eden çalışmaları kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğünce Kahramanmaraş genelinde bütün ilçeleri kapsayan 2 günlük çalıştay bugün tamamlanacak.

Kahramanmaraş  Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi salonunda ki Çalıştay, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt yaptı.

Hayallerimizi hedeflerimize, hedeflerimizi de gerçeğe ulaştırabilmek için en büyük gücümüz insan kaynağımız diyerek sözlerine başlayan Harun Kurt, ”İnsan kaynağı deyince aklımıza gelen ülkemizin en büyük serveti gençliğimiz, gençlerimizi en güzel yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Vizyon belgesinde de ifade edildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel formüle ettiği, biz de aklı selim, kalbi selim ve zevki Selim bir nesil yetiştirmek durumundayız. Yine cumhurbaşkanımızın ifadelerinin arkasından sayın bakanımızın veciz bir şekilde ifade ettiği gibi Çift kanatlı bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu bakımdan da biyolojik fiziksel ve dijital olan Tek vücutta birleştirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Yaşanan çağın gerçeğinin herkesi buna mecbur ve mahkum ettiği ifade eden Kurt, ”Bütün bunların ötesinde eğitim denince son zamanlarda daha çok cevizin kabuğuna olan yatırım anlaşılmaya başlandı. Halbuki Ceviz Kabuğu değil içi için anlamlıdır. Bu bakımdan işin özü ile ilgili yoğunlaşmamız gerekiyor. Sizlerin de bildiği gibi 2023 eğitim vizyonu bakanlığımız tarafından birkaç ay öncesinde bütün ülkemizde ilan edildi. Çalışmaları kademeli bir şekilde başlatıldı bakanlığımız Bu çalışmanın 2023 eğitim vizyonun bir dönem sonunda bütün illerimizde bütün ilçelerimizde ve bütün paydaşların katılıması ile bir değerlendirilmesinin o il açısından vizyon belgesinin ne şekilde uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili görüş ve teklifleri açık yüreklilikle yapılmasını bizlerden talep etti.” dedi.

Kahramanmaraş’ta ki 11 ilçede herkesin kendi ilçelerinde vizyon belgesini bütün paydaşları ile değerlendirerek, hedefleri ve önerileri, teklifleri paylaşacaklarını belirten Kurt, ”İnşallah bu güzel ve önerileri teklifleri birleştirmek suretiyle bizde Maraş 2023 Vizyon belgesi ile ilgili karakterimizi bakanlığımıza bakanlığımızda paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, ”Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı memleket meselelerine duyarlı vatanı milleti bayrağı için yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapabilmek için ve yapabilmek bir nesil yerleştirme mecburiyetindeyiz” diyerek sözlerine başladı.

Yılmaz, ”Sizden istirhamım hiçbir zihninizde engel koymaksızın bu nesli yetiştirmek için en iyisi iyi değil, en iyisi hangisi olmalı, neyi yaparsak arzuladığımız hedeflere ulaşabiliriz? en özgür, en özgün bir şekilde tekliflerinizi çalıştay sürecinde hazırlamanız ve bizlere takdim etmenizi, biz de onları birleşerek bakanlığımıza sunacağız. Sakın sıradan, basit küçük bir gibi gördüğünüz fikirleri kendinize saklamayın. Hepimiz biliyoruz ki bütün büyük yangınlar  küçük kıvılcımlardan meydana geliyor. Sizin tutuşturacağınız bir kıvılcım etrafı aydınlatmaya yetecektir. Ben bu çalıştayımızın ilimizde yapılan  diğer ilçelerimizde yapılan çalıştaylarla beraber çok güzel çok güzel sonuçlar getireceğine inanıyorum. İnşallah Sizin çalışmanızın bereketini birleştirmek suretiyle ikinci eğitim öğretim yılında biz yine 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde maraş 2023 eğitim vizyonu diye birkaç programımızı birlikte, belki bu salonda veya başka bir yerde tekrar sizlerle açıklayıp hızlı bir şekilde arzuladığımız hedefe ulaşmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.” dedi.

Konuşmalardan sonra Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç tarafından sunum eşliğinde 2023 Eğitim Vizyonunun Felsefesi, 2023 eğitim vizyonunun temel politikası, 2023 eğitim vizyonuna içerik ve uygulama, okul gelişim modeli, öğrenme analitiği araçlarıyla veriye dayalı yönetim, ölçme ve değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, okulların finansmanı, teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri finansmanı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, özel eğitim, özel yetenekli öğrenciler, yabancı dil eğitimi, öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm, erken çocukluk, temel eğitim, orta öğretim, fen ve sosyal bilimler liseleri, imam hatip ortaokul ve liseleri, mesleki ve teknik eğitim, özel öğretim, hayat boyu öğrenme ana başlıkları altında konuların anlatımı yapıldı.

Toplantıya Şube müdürleri, Kurum müdürleri, Okul müdürleri, Müdür yardımcıları, Öğretmenler, Öğrenciler, STK temsilcileri ve veliler katıldı.

HABER: MUSTAFA KÖMÜ

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ