Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta “15 Temmuz Yeniden Diriliş” Konferansı

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ, “15 Temmuz Yeniden Diriliş” konulu konferansı büyük ilgi gördü. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Başarıyı Okulla Yakala Projesi (BOYAP) kapsamında, 16 Şubat 2018 tarihinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “15 Temmuz Yeniden Diriliş” konulu konferansta, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. […]

Kahramanmaraş’ta “15 Temmuz Yeniden Diriliş” Konferansı

17 Şubat 2018 - 11:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ, “15 Temmuz Yeniden Diriliş” konulu konferansı büyük ilgi gördü.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Başarıyı Okulla Yakala Projesi (BOYAP) kapsamında, 16 Şubat 2018 tarihinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “15 Temmuz Yeniden Diriliş” konulu konferansta, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ, Kahramanmaraşlılarla buluştu. Konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver ÇETİNKAYA ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT ile birlikte diğer il müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu ile başladı. Başarıyı Okulla Yakala Projesi (BOYAP) kapsamında düzenlenen etkinliklere bir yenisini daha ekleyen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına konferansın açılış konuşmasını, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Ekim ayında Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz başarıyı Okulla Yakala Projesi kapsamında ilimizde birçok etkinlikler düzenliyoruz. Bugün 15 Temmuz’da ülkemize karşı yapılan bir işgal hareketinin, daha sonra ki süreçte daha yakından yaşayan canlı tanıklarından o günleri dinlemek, o günün ruhunu, anlayışını bugünlere taşımak adına organize ettiğimiz çeşitli programlar var. Bu programdan onlardan bir tanesi, ben katılımınızdan dolayı hepinize, her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor ve güzel ve başarılı bir program olmasını dileyerek hepinize saygılar sunuyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürü AKKURT’un konuşmasından sonra Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ’ın biyografisi okundu.

“Sözlerime başlarken hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum değerli kardeşlerim, Kahramanmaraşlı değerli insanlar, esselâmü aleyküm verahmetüllahi ve berakâtühü. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere yolladığı selamı var üzerimde kalmasın onu da sizlere iletmiş olayım.” Diyerek konferansına başlayan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Değerli kardeşlerim, kıymetli Kahramanmaraşlılar Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş’ta olmaktan dolayı güzide bir tarihe ev sahipliği yapan bu belde de bu diyarda olmaktan dolayı bugün mübarek cuma gününde sizlerle birlikte bulunduğum için Cenabı hakka hamd ediyorum. Bizim milletimizin her bir Ferdi farklıdır, sıradan değildir, ayrıcalıklıdır Bizim bulunduğumuz toprakların her bir taş, her bir karışı, Her Adım attığımız üzerine bastığınız, ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! ‘diye şairin ifade ettiği yerler mekanlar hepsi farklıdır, hepsi ayrıcalıklıdır.

 Biz bu vatanda, bu topraklar üzerinde geçmişte hiçbir medeniyetin duramadığı kadar 1000 yıl gibi uzun bir süre durmuş isek işte hep bu şuurla, bu bilinçle adımlarımızı attığımız içindir. Eğer bu topraklara biz sıradan bir taş, kum parçası olarak baksak, eğer bu ağaçlara sıradan bir orman diye baksak ve şu gökyüzünde kocaman bir yarık görmesek, Kur’an-ı Kerimde ifadesiyle şaşkınlaşmasak, hayret etmesek, o hayret bakışımızı kaybetmiş olsak eğer işte o zaman bizim bu topraklarda ki, bu diyarlarda ki, bu arzda ki sonumuzda Allah göstermesin sonumuz gelmiş olur.” dedi.

Gençlere, Diriliş Ertuğrul dizisini izleyin diyen KÜÇÜKYILMAZ onlara şöyle dedi: “İzleyenlere, onların kolayca hemen zihninde çağrışımı yapabilecek şeyler söyleyeyim. Ne yapıyor Ertuğrul Gazi? Bir taraftan ufka bakıyor, büyük hedefleri ve amaçları var, idealleri var, bir davası var. Öyle değil mi? Bir taraftan da ayağının önündeki taşa takılmamak için uğraşıyor, bir taraftan obanın içindeki ihanetlerle uğraşıyor, bir taraftan da bir cihan devleti kurma hayaliyle yaşıyor. Biz bozgunda dahi Fetih rüyalar gören bir milletiz, bizi farklı kılan bu bizim o birilerinin, dağdaki çoban diye aşağıladığı insanımız var ya işte onda bile öylesine bir irfan vardır ki onda bile öylesine bir Keramet vardır ki o başka bir milletin herhangi bir ferdin de kolayca rastlayacağınız bir şey değildir

 15 Temmuz’dan hemen sonra işte o Ardahan’daki çobanı dinlediniz. Oradan dökülen sözler, onun ağzından dökülen sözler halk İrfan’ın Anadolu İrfan’ın tecessüm etmiş bir cisme bürünmüş ruhaniyeti idi.  Başka hiçbir millet gösterilemez ki yeryüzünde en entelektüelin den, en az okumuşuna kadar hepsini dilinde bir Cihan Mefkûresi vardır. Bizi biz yapan bu halk unsurunun 3 tane önemli unsur var. Bunun birincisi Devlet-i Ebed-Müddet, ikincisi Nizamı Alem ve üçüncüsü de İlayı Kelimetullah’tır” dedi.

Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ, verdiği konferansta 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları ve yaptıklarını anlattı. O gece yaşananların nasıl yorumlanması gerektiğinden ve bu yaşananlardan alınması gereken derslerin neler olduğundan bahsetti..

Konferansın sonunda yapılan görüşmelerde katılımcılar, konferanstan büyük feyz aldıklarını ve çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirttiler.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konferans, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver ÇETİNKAYA ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT ‘un, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ’a  takdim ettiği hediyelerle sona erdi.

Konferansın sonunda, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit KÜÇÜKYILMAZ, “Şeyh ile Hükümdar” isimli kitabını, birim müdürleri ve öğretmenler için imzaladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ