Çanakkale Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 09.10.2012 tarihli ve 16811 sayılı yazısı gereği 40 Öğrencimiz “Cumhuriyet Eğitim Gezileri” için Çanakkale’ye gitti.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan; Öğrencilerimizin millî şuurunu pekiştirmek, tarihî bağlarını güçlendirmek, Türk tarihinde çok önemli yeri olan Çanakkale Savaşlarını ve sonuçlarını tanıtmak, Çanakkale destanının anlam ve önemini kavramalarına katkıda bulunmak ve millî mücadele destanının Yazıldığı vatan topraklarını da içerecek şekilde genişletmek amacıyla “CUMHURİYET EĞİTİMGEZİLERİ” düzenlendiğine vurgu yapıp tarihi anekdotlar anlatıp gezi otobüsünde ki öğrencilere şöyle seslendi.

 

 

“Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Ama sizlerinde tarihimizi iyi öğrenerek sahip çıkmanız gerekir.  Bu gezi sizin için iyi bir fırsat gördüklerinizi döndüğünüzde arkadaşlarınızla paylaşmalısınız. Bu güçlü Türkyei Cumhuriyeti, doğulusuyla, batılısıyla, kuzey ve güneylisiyle kardeştir. Bu birlik ve beraberliği bozacak olan iç ve dış güçlere fırsat vermemeliyiz.

Gezinizin sonunda farklı ve faydalı bilgi ve duygularla döneceğinize inanıyorum, hepinize kazasız, belasız, sağlıklı yolculuklar diliyorum” dedi.

 

 

Millî EğitimMüdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk, Şube Müdürü Ahmet Akküncü, diğer görevliler ve öğrencivelileri tarafından uğurlanan öğrencilerimiz 22 Kasım 2012 Perşembe günü saat: 07.45 itibariyle İl Millî Eğitim Müdürlüğü önünden Çanakkale’ye hareket etti.

 

Öğrencilerimiz 22-27 Kasım 2012 tarihleri içerisinde Çanakkale, Ankara ve Sivas İllerindeki tarihi mekanları gezecekler.