Kahramanmaraş İl  Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kütüphane haftası kapsamında farkındalık oluşturma adına müdürlük giriş salonunda ”Sessiz kitap okuma etkinliği” gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Dulkadiroğlu İlçesi Fatih ve Reşit Gümüşer İlkokulu öğrencileri, Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler ve personel  15 dakika sessiz kitap okudu.

Programın açılış konuşmasını  yapan Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz,” İlk emri oku olan bir medeniyetin mensupları olarak biz okumayı bir İhtiyaç olduğu zaman değil, bir yaşam biçimi haline getirmemiz lazım. Nasıl sağlığımızın devam etmesi, bedenimizin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için havaya, suya, gıdaya, ihtiyacımız varsa, ruhumuzun da bilgiye, belleğimizin   de bilgiye ihtiyacı var.”dedi.

Kendisinin kitap okumaya nasıl başladığını anlatan Yılmaz şunları kaydetti;

”Bir öğretmenim özellikle orta ikinci sınıfta bana hediye etmiş olduğu bir kitapla ben kitap okumanın tadına vardım. O kitabı hala zaman zaman karıştırırım. O gün bugündür, okumasam yaşayamam diye düşünüyorum. Yatağımda, sağımda solumda mutlaka bir kaç kitap bulunur.

En güzel bilgi edinme yolu, okumaktan geçiyor. Çeşitli okuma biçimleri gelişmiş olsa da, gerek teknolojinin gelişmesiyle, gerekse İnternet çağının  gelişmesinde gelişmiş olsa da, insana kitaptaki okuduğunun zevkini lezzetini veren hiç bir şey yoktur.

Onun içinde kitaplarla barışık olmak, ve kitap okumayı önemsemek lazım. Velilerimiz içinde özellikle bir öneri teklifim, tavsiyem var. Çocuklarına evlerinde çocuk gardolap aldıkları zaman ,yani elbiseleri koyacakları gardolabı aldıkları zaman, bununla beraber mutlaka bir de kitap dolabı almalılar, çocuklarına  kıyafet aldıkları kadar, çocuklarına üzerini örtecek, sırtlarını giydirecek kıyafet aldıkları kadar, onların ruhlarını doyuracak, belleklerini bilgiye doyuracak kitapta almalılar. Yazlık, kışlık ,mevsimlik kıyafetler olduğu gibi, yaşlarına ve seviyelerine uygun uygun kitaplar da temin etmeli ve çocuklarımızın okumasını sağlamalılar. Tabii velilerimiz Eğer çocuklarının ya da öğretmenlerimiz, eğer çocuklarının, öğrencilerinin kitap okumasını istiyorsa önce bunu kendileri yapmalılar.

Eğer anne baba oğlum git öbür tarafta dersini çalış, kitabını oku der, televizyonu bir tarafta açar, çocuğun da ilgisini çekecek bir film varsa o çocuk kitap okumaz. Onun için de çocuklarımızın birlikte, ailenin kitap okuma saati olması lazım. Haftanın belli günleri olabilir, ya da her gün belli saatler olabilir, birlikte en küçüğünden, en büyüğüne, en gencinden en yaşına kadar herkesin ilgisini çeken, merak uyandırdığı, ihtiyaç hissettiği konularda kitapları almalı ve okumalı. O zaman okuyan bir toplum oluruz, kitap okuma oranları Dünya standartlarına baktığımız zaman çok düşük, Ülkemizde böyle popüler muhtevası çok da benimsemeyeceğimiz kitaplar Belki çok fazla satıyor, ama nitelikli kitaplar 3 bin- 5 bin adet satıyor. Dünyadaki birçok ülkede  50 bin –  100 bin –  500 bin basan kitaplar var. Tabii talep olursa o zaman da arz olacaktır. Dolayısıyla daha da fazla kitap yazılacak ve daha da çok kitap basılacaktır. Bu bakımdan da kitap okumayı bir güne, bir haftaya değil, bir ömre sığdırmamız ve bir ömür boyu, daha doğrusu yapmamız yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Bu vesileyle kütüphaneler haftasının çocuklarımız için, ailelerimiz için yeniden kitabı okumaya bir başlangıç vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik için hazırlanan öğrenciler haftanın önemini anlatan şiirler okudu. Şiirlerin okunmasının ardından herkes 15 dakikalık kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi. Kitap okumanın ardından program sona erdi.

Kütüphaneler Haftası münasebetiyle farkındalık amaçlı etkinliğe, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan KÜÇÜKDAĞLI , Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun KURT, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri Dulkadiroğlu İlçesi Fatih İlkokulu ve Reşit Gümüşer İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.