Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Ödül Töreni Yapıldı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile Onikişubat Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” Projesinde dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırıp, düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan proje kapsamında bu yıl da 42 bin kitap dağıtılıp, yaklaşık 360 bin okuma gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen […]

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Ödül Töreni Yapıldı

09 Haziran 2017 - 4:18A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile Onikişubat Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” Projesinde dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırıp, düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan proje kapsamında bu yıl da 42 bin kitap dağıtılıp, yaklaşık 360 bin okuma gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor Projesi” Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Proje kapsamında ilk orta ve lise düzeyindeki okullara 42 bin kitap ulaştırılırken, yaklaşık 360 bin okuma rakamına ulaşıldığı belirtildi. Proje çerçevesinde üç yıl sonunda ulaşılan okuma rakamı ise yaklaşık bir milyon…

Öğrencilerde okuma kültürünü artırmayı ve düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan projenin ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, eğitime yaptıkları yatırımları her türlü belediye hizmetinin üzerinde gördüklerini belirtti. “Bu ülkenin nitelikli yetişmiş insanlara ihtiyacı var” diyen Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu projeye milli eğitim müdürlüğümüz ile hazırlanarak başladık. Geçen yıl 39 bin kitapla 200 bin civarında öğrencimize ulaşmıştık. Bu sene 42 bin kitabımızla 360 bin öğrencimize ulaştık. Yani bunların içerisinden kendi aralarında kitapları ne kadar okudu, ne kadar anladılar diye yarışmalar düzenledik. Yapılan sınav neticesinde de 2 bin 666 öğrencimiz soruların tamamını cevaplandırdı. Bu öğrencilerimiz içerisinde de birincileri belirlemek için yeniden sınav yaptık. Bugün de derece yapan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Gerçekten Türkiye’de ilk defa böyle güzel bir proje organize ettik, realize ettik. Bu projenin gerçekleşmesinde Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve beraber çalışan arkadaşlarımız büyük katkı sundular. Onlara bu katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Çok önemli bir hizmet bu.. Çünkü bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. İnşallah bu bağlamda bunu gerçekleştirmek için daha iyi düzeyde nitelikli evlatlar yetiştirmek için bu projelere devam edeceğiz.”

“ÜLKELER SINIFLANDIRILIRKEN EN ÖNEMLİ KRİTER BİLGİ VE KÜLTÜRDÜR”

Törende konuşan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek’de, projenin önemine değindi. Aylarca süren bir maratonun ardından öğrencilerinin mutluluğunu paylaşmanın kendileri için sevindirici olduğunu dile getiren Çek, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımız gençlerimiz 10 binlerce dağıtılan kitabı okuyarak sınav oldular, dereceler aldılar. Bizde onların bu mutlu gününde bir aradayız. Dünyada 200 civarında ülke var. Bunların bir kısmına gelişmiş ülkeler, bir kısmına gelişmekte olan ülkeler ve geride kalmış ülkeler diye tanımlıyoruz. Bu tanımlamayı yaparken de pek çok ölçüt kullanılıyor, bazı kriterler var. Kimi, kişi başı düşen milli gelir, kimi kağıt tüketim oranı, kimi çelik tüketim oranı gibi kritere tabi tutuluyor.Bence en önemlisi, ülkeler sınıflandırılırken bilgi ve kültür düzeyini esas almak. Ülkemiz insanlarının nitelikli bireyler olması, eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve vasıflı bireyler olarak ekonomik hayata katkıda bulunması ve dünya ülkeleri arasında ön plana çıkarmak için gayret gösteriyoruz. İnsan ömrünün önemli bir kısmı eğitim alanında okullarda geçiyor. Biz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğe o kadar güvenle bakarız. Bunun da başı okumak. İslamın ilk emri de ‘oku.’ Son yıllardaki gayretlerle kabuğumuzu kırıp gençlerimizi vatandaşlarımızı okumaya yönlendirdiğimiz, görünüyor. Bu tür yarışmalarla da bu süreç daha da hızlı ilerleyecektir. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUYAN, DÜŞÜNEN ELEŞTİREN BİR YAPIYA KAVUŞMALARINI İSTİYORUZ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise okumayı artırıcı bu tür yarışmaların öğrencilerin hayatının her evresine katkı sağladığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün yaptığı sınavlarda okumanın, anlamanın ve yorumlamanın ön plana çıktığını dile getiren Akkurt, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bu yapılan etkinlik sınavlara olumlu bir katkı olarak dönüyor. Çünkü çocuklarımız daha az okuyunca soruları yorumlamakta da sıkıntı çekiyorlar. Bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerimizin oran olarak yüzde yetmişi bu etkinliğimize katılan öğrencilerdi. Bu yıl da sınavda soruları doğru cevaplandıran öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun oran olarak bu seviyede olduğunu düşünüyorum. Bizim burada ulaşmak istediğimiz hedefimiz, bütün öğrencilerimizin okuyan, düşünen, eleştiren yapıyı sağlamaktı. Bunda da hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. 360 bin okuma gerçekleşti. Bu okumaların öğrencilerimizin düşünce dünyasında çok ciddi katkısının olduğunu düşünüyorum. Başarılı bir projeydi, güzel bir projeydi. Katkı veren emek sunan herkese teşekkür ediyorum.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞÖYLE:

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi sınavında 2 bin 666 öğrenci tüm soruları doğru cevaplandırarak okul birincisi oldu. Bu 2 bin 666 öğrenci arasında yapılan sınav sonunda da dereceye giren öğrenciler belirlendi. Sonuçlar şöyle:

İkinci sınıflarda Evri Osman Gazi İlkokulu öğrencisi Fatmanur Ulaşan birinci, Şekeroba, Numuneevler İlkokulu öğrencisi Hamide Yaren Karsu ikinci, Süleyman Şah İlkokulu’ndan Melis Özmen üçüncü oldu.

Üçüncü sınıflarda Sezai Karakoç İlkokulu öğrencisi Münevver Yeter birinci, Şehitler İlkokulu’ndan Ayşe Sude Baz ikinci ve Tufanpaşa İlkokulu’ndan İsmail Doğan üçüncü.

Dördüncü sınıflarda Cengiz Topel İlkokulu öğrencisi Esra Sude Oğuz birinci, Özel Beyza İlkokulu öğrencisi Emirhan Lokmacı ikinci ve Şehit İsrafil Kargı İlkokulu öğrencisi Beyzanur Yemiş üçüncü.

Beşinci sınıflarda Eğrice Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Payo birinci, Özel Kipaş Ortaokulu’ndan Efe Yiğit Çınar ikinci ve Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Hanım Samsa üçüncü oldu.

Altıncı sınıflarda Fatih Ortaokulu öğrencisi Hayrunnisa Bilgin birinci, Darıovası Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Kadriye Özdemir ikinci ve Kümperli Ortaokulu’ndan Sema Işık üçüncü.

Yedinci sınıflarda birinci İMKB Doğukent Ortaokulu öğrencisi Eyüp Tüfenk, ikinci Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu öğrencisi Mehlika Doğan, üçüncü Gazi Ortaokulu öğrencisi Aytuğ Açıkgöz.

Sekizinci sınıflarda Piri Reis Ortaokulundan Fatma Gül Erdihan birinci, İstikbal Ortaokulu’ndan Fatmatül Zehra İnce ikinci ve Şahinkayası Ortaokulu’ndan Emine Saz üçüncü oldu.

Lise kategorisinde ise birinciliği Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nden Mehmet Uzun elde ederken, Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Oktay ikinci ve Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hamza Tüten üçüncü oldu. Yarışmada 46 öğrencide mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Daha sonra Onikişubat kaymakamı Mustafa Çek, Başkan Mahçiçek, Milli Eğitim Müdürü Akkurt ve kurum amirleri tarafından kategorilerde dereceye giren öğrencilere, okul müdürlerine ve danışman öğretmenlere ödülleri takdim edildi. Sınavlarda birinci olan öğrenciler tam, ikinci olan öğrenciler yarım ve üçüncü olan öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ