Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kariyer Günleri Başladı

          Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günlerinin Onur Konuğuydu       Üst düzey, başarılı çok sayıda İmam Hatip Liseli yöneticiden biri olan, uzun yıllar idarecilik görevlerinde bulunan, dokuz aydan bu yana da şairler, yazarlar, kahramanlar şehrinde idarecilik görevini sürdüren Mesut Alkan hayat […]

Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kariyer Günleri Başladı

09 Kasım 2012 - 11:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günlerinin Onur Konuğuydu

 

 

 

Üst düzey, başarılı çok sayıda İmam Hatip Liseli yöneticiden biri olan, uzun yıllar idarecilik görevlerinde bulunan, dokuz aydan bu yana da şairler, yazarlar, kahramanlar şehrinde idarecilik görevini sürdüren Mesut Alkan hayat öyküsünü öğrencilerle paylaştı.

 

 

 

Hayatında onurla, gururla, iftiharla hatırladığı yılların İmam Hatip Lisesinin öğrencilik yılları olduğunu anlatan Mesut Alkan, aynı zamanda İmam Hatipli olmanın cefasını da unutamadığını ekledi sözlerine. “Çok bedeller ödedik. Hor ve hakir görüldük, ama ümitsiz, karamsar olmadık. İmam Hatip nesli olarak diplomalarımız yetersiz görüldü. Yılmadık, yıkılmadık. İnandığımız doğruları her şeye rağmen, herkese rağmen yaşadık. Geceler ne kadar uzun ve karanlık olsa da biz nurlu şafakların düşünü kurduk. Haklı olanın hakkını Hakk’ın bir gün vereceğine inandık. Çift diplomalı İmam Hatip neslindeniz.” dedi, voleybol oynadığı yıllara ait bir hatırasına da şöyle anlattı:

“Uzun yıllar kullandığım 49 sırt numaralı bir formam vardı. Bunu gören arkadaşlar Muş’un plakasıyla ilişkilendirmeye çalıştıkları oluyordu oysa bu numara benim İmam Hatip Lisesinde okul numaramdı. Yılarca 49 numaranın hayatımda özel bir yeri oldu.”

 

Yer yer önlerine kat (kat) sayı engelleri konulduğunu, kamusal alandan adeta tecrit edildiklerini unutamadığını anlatan Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan; Kahramanmaraş İmam Hatip’in bir zamanlar 11bin öğrencisi olduğunu, çeşitli sebepler yüzünden bu sayının gerilediğini ama milletle gönül bağını hiçbir zaman koparmadığını, şimdilerde ise 6600 civarında öğrencinin İmam Hatip Lisesini tercih ettiğini, niceliğini niteliğiyle birleştirdiği eski efsane günlerine geri dönüşün başladığını belirtti.

“Her taşı, her tuğlası millet ruhuyla örülmüş bir millet-i maneviye olan İmam Hatip Liseleri; pozitif ve manevi ilimlerin birlikte tahsil edildiği; onurlu ve gururlu bir neslin ruh-u maneviyesi, ila nihaye umududur.

 

Merhum Necip Fazıl’dan ilhamla söylersem:

 

“Millet ruhunu eritip kalıpta dondurmuşlar

 

Onu İmam Hatip diye toprağa kondurmuşlar”

 

Biz kardeşlerimiz ve çocuklarım dâhil hepimiz, “İki günü birbirine eşit olan zarardadır.” anlayışına sahip İmam Hatip neslindeniz.

 

Slogan devri sona erdi gençler.  Temsil, tebliğden önce gelir. Sizler, insanı yücelten değerleri; menfaatçi, çıkarcı, benmerkezci ilişkilere tercih eden bir nesli temsil ediyorsunuz. İnancınızı ve davanızı samimiyetle yaşarsanız; Allah sizi ödüllendirir. İnsanda insanlığı yok eden unsurlarla mücadeleyi terk ederseniz Allah üzerinizdeki yardımını keser.

 

Bir zamanlar şehir meydanlarında saat kuleleri vardı. Halk saatini ona bakarak ayar yapardı. İşte sizler de bu milletin, bu toplumun hayat yanlışlarını sizin hayat doğrularınızla düzeltecek olan birer göstergesiniz. Bu bilinci asla yitirmeyin.

 

Kendinizi iyi yetiştirin; iyi bir evlat olun, iyi bir öğrenci olun, iyi bir arkadaş olun, iyi bir eş olun, iyi bir anne olun… daima iyi insan olun! Yarınları ancak bugünün hakkını vererek fethedebilirsiniz.”

 

Diyen Mesut Alkan, konuşmasının ardından öğrencilere Mümin Sekman’ ın  “Her Şey Seninle Başlar” adlı kitabını hediye etti.

 

Kahramanmaraş Anadolu imam hatip lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Basri ARSLAN “Kariyer Günleri” düzenleme amacını günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklamada; amacımız, alanında kendini yetiştirmiş, çevreye duyarlı, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüten, gençlere model oluşturacak, tanınmış kişileri öğrencilerimizle bir araya getirerek, temiz yüreklerde model insan örneklemi oluşturmaktır. Bu sayede öğrencilerimizin özgüven kazanma, kendini tanıma, iletişim kurma, bilgi ve yeteneklerin farkına varma gibi önemli nitelikler edinmeleridir” Öğrencilerin kariyer planlarına yön vermek amacıyla Kahramanmaraş Anadolu imam hatip lisesi olarak her ay bir “Kariyer Günü” konuğunu okulumuza davet edeceğiz, dedi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ