Eylül ayından beri MEB 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili çalışmalar başlatan İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 09 Ocak 2018 Çarşamba günü Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi salonunda başlattığı Kahramanmaraş 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı 2.gününde 13 çalışma grubundan 125 kişinin katılımı ile devam ediyor.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

İki gün devam edecek çalıştay süresince Kahramanmaraş il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vizyon belgesindeki ana başlıklar konusunda bir değerlendirme yapılacak. Yapılacak değerlendirmede Kahramanmaraş olarak mevcut durumumuz, güçlü yanlarımız, zayıf yanlarımız, sorun alanlarımız ve çözüm önerilerimiz nelerdir başlıkları çerçevesinde bir rapor hazırlanacak. Hazırlanan rapor Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ile de değerlendirdikten sonra rapora son şekli verilecek ve Millî Eğitim Bakanlığına sunulacak.

2023 eğitim vizyonu Kahramanmaraş çalıştayına her ilçeden ortalama 140 öğretmen ve idareci katılıyor. Toplamda 11 ilçemizden 1540 kişi ile çalıştay tamamlanacak.

Komisyonlarda, Okul yönetimi, Okul Gelişim Modeli, Veriye Dayalı Yönetim, Özel Öğretim, Ölçme ve Değerlendirme, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim, Özel Yetenek,Yabancı Dil Eğitimi, Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm, Erken Çocukluk, Okul Öncesi Eğitimi,Temel Eğitim, Ortaöğretim, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim,Hayat Boyu Öğrenme, insan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi, Okulların finansmanı alanları ile ilgili çalışmalar yapılıyor.