Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahraman, Eğitimde 1. Yarıyılı Değerlendirdi

İL MÜDÜRÜ KAHRAMAN: “312 BİN ÖĞRENCİMİZ KARNE ALACAK.” İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, yaklaşan yarıyıl tatili öncesi ilimiz genelinde 312 bin öğrencinin 21 Ocak Cuma günü karne alacağını belirterek, “Önce eğitim diyoruz; öğretim sonraki süreç. Sınavlar öğretimin neticesinin alındığı bir süreçtir. Eğitim boyutuyla biz çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak […]

Kahraman, Eğitimde 1. Yarıyılı Değerlendirdi

21 Ocak 2022 - 19:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İL MÜDÜRÜ KAHRAMAN: “312 BİN ÖĞRENCİMİZ KARNE ALACAK.”

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, yaklaşan yarıyıl tatili öncesi ilimiz genelinde 312 bin öğrencinin 21 Ocak Cuma günü karne alacağını belirterek, “Önce eğitim diyoruz; öğretim sonraki süreç. Sınavlar öğretimin neticesinin alındığı bir süreçtir. Eğitim boyutuyla biz çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak bir gayretin içerisindeyiz.” dedi.

Salgın nedeniyle 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül 2021 tarihinde yeniden başlayan yüz yüze eğitimin birinci dönemi, 21 Ocak tarihinde öğrencilerin karne almasıyla tamamlanacak. Uzun bir sürenin ardından okullarımızda öğretmen ve arkadaşlarıyla buluşan öğrencilerimiz, 21 Ocak 2022 Cuma günü karne heyecanı yaşayacak.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, yarıyıl tatili öncesi yaptığı değerlendirmelerde yüz yüze eğitime başladıktan sonra birçok süreç yaşadıklarına dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde yüz yüze eğitimle birlikte tekrar okula adapte oldular ve verimli bir dönemi geride bıraktılar.” dedi.

Öğrencilere seslenen İl Müdürü Yusuf Kahraman,  “Tatilde öğrencilerimizin evlerinde sanal dünyadan çıkarak kendi doğal ortamlarında kitap okumalarını, aileleri ve arkadaşlarıyla beraber olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM SONRASINDA SALGIN KORKUSUNU YENDİK

 

6 Eylül 2021 tarihi ile birlikte okullar açılınca öğrenciler ve velilerde salgın korkusunun yaşandığını belirten İl Müdürü Yusuf Kahraman, şunları ifade etti: “Karantina durumları artar mı? Virüs daha mı yayılır? Türlü türlü süreçleri yaşadık. Ama en kısa zamanda Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte en güvenli yerlerin okullar olduğunu, bu boyutuyla tedbirler alındığında eğitim ve öğretime devam edebileceğinin en güzel örneğini gösterdik. 6 Eylül itibariyle başlamış olan yüz yüze eğitimin birinci dönemi 21 Ocak itibariyle sona ermiş olacak. Tekrar 7 Şubat 2022 tarihinde iki haftalık bir ara sonrasında öğrencilerimiz okullarımızda ikinci döneme başlayacak. İl genelinde 312 bin öğrencimiz karne alacak. Okullar ilk başladığında 1,5 yıldır yüz yüze eğitimden yoksun kalmış öğrencilerle bir süreç yaşadık. Öğrencilerimiz ilk geldiğinde okula adaptasyon süreci yaşadı. Yaklaşık 3 ay süren adaptasyon süreci sonrası öğrencilerimiz okula tekrardan adaptasyon sağladı.”

 

“GÜZEL VASIFLARLA DONANMIŞ BİR ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Sınavların eğitim sürecinde kaçınılmaz bir süreç olduğunu kaydeden İl Müdürü Yusuf Kahraman,  “Ama hayatın sadece sınavdan ibaret olmadığını özellikle öğrencilerimize hatırlatmak istiyoruz. Önce eğitim diyoruz; öğretim sonraki süreç. Sınavlar öğretimin neticesinin alındığı bir süreçtir. Eğitim boyutuyla biz çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Öğretmenlerimizin de en mutlu oldukları an, yetiştirdikleri öğrencilerin ilerleyen süreçlerde güzel bir şekilde güzel örneklerle karşılarına çıktıkları andır. Bundan dolayı da ahlâklı, karakterli, erdemli ve güzel vasıflarla donanmış bir öğrenci yetiştirmek, bizim için çok önemli. Akademik başarı, bu saydığım vasıflarla birlikte taçlandığında hakikaten özlenen bir tablo olarak karşımıza çıkacaktır. Biz de bunun gayretindeyiz.” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLER İÇİN “ÖBA” GELİYOR

 

İl Müdürü Yusuf Kahraman, 21 Ocak’ta başlayıp 7 Şubat’ta bitecek olan ara tatilde öğretmenler için ilk defa Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) aracılığıyla meslekî gelişim seminerleri hazırlandığını belirterek, “Öğretmenlerimizin kendilerini uzaktan da olsa geliştirmelerine imkân sağlayan bu portalı, Milli Eğitim Bakanlığımız ilk defa bu yıl devreye aldı. Bu sayede öğretmenlerimiz, bu süreçte hem tatillerini yapacaklar hem de bulundukları yerden isterlerse meslekî gelişimlerini tamamlayacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ TATİLİ VERİMLİ GEÇİRSİN”

 

Geçen 1,5 yıllık salgın sürecinde öğrencilerin sosyal hayattan biraz daha kopup kendi iç dünyalarıyla baş başa kaldıklarını kaydeden İl Müdürü Yusuf Kahraman, son olarak şunları söyledi: “Salgın sürecinde öğrencilerimiz, ister istemez dijital ortamda çok fazla vakit geçirdiler ve bunun sonucunda dijital araç-gereç ve ortamlara bağımlılıkları arttı. Bunun sonucunda bazı psikolojik davranış bozuklukları ile karşı karşıya kaldılar. Öğrencilerimizden isteğimiz, yarıyıl tatilinde evlerinde kendi doğal ortamlarında kitap okumalarını, aileleri ve arkadaşlarıyla beraber vakit geçirmelerini, bu sayede sanal dünyadan biraz daha uzaklaşarak gerçek yaşantılarına dönmelerini istiyoruz.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ