Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu’ndan Muhteşem Etkinlik

Kahramanmaraş- Onikişubat İlçesi Ilıca Yeniyapan Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu  ‘Geleneksel 6. Resim Sergisi ‘ ve “Çanakkale ve Afrin Zeytin Dalı” konulu” etkinlikle milli duyguların ön plana çıkmasına neden oldu. Okul bahçesinde yapılan etkinliğe Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi KÜÇÜK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY, Memur […]

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu’ndan Muhteşem Etkinlik

20 Mart 2018 - 21:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş- Onikişubat İlçesi Ilıca Yeniyapan Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu  ‘Geleneksel 6. Resim Sergisi ‘ ve “Çanakkale ve Afrin Zeytin Dalı” konulu” etkinlikle milli duyguların ön plana çıkmasına neden oldu.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Okul bahçesinde yapılan etkinliğe Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi KÜÇÜK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdülaziz AYDIN, Eğitim Bir Sen Onikişubat Şube Başkanı Mehmet ÇETİN, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin TORUN, Kahramanmaraş Dostluk Derneği Başkanı Abdurrahman AKBABA,   Kahramanmaraş Tarih ve Kültür Turizm Platformu Başkanı Ahmet KOLUTEK, Gazeteciler Mustafa ALYAZ ve Veli KARALAR, çevre okul müdürleri ve idareciler, ılıca esnafı, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunun tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve hizmetlilerinin özverili çalışmalarıyla hazırlamış oldukları bu etkinlikte “Çanakkale ve Afrin Zeytin Dalı” konulu program yapıldı ve resimler sergilendi.

Programın açılış konuşmasını yapan  Okul Müdürü İbrahim KARARLAR 103 yıl önce Çanakkale’ de yapılan müdafaa ne ise bugün Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nda verilen mücadelenin de benzer olduğunu vurguladı. Ve şu ifadelere yer verdi:

Bugün burada Türk tarihin şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve bu vesile ile hazırladığımız Çanakkale’den Zeytin Dalı’na adlı resim sergisi vesilesi ile toplanmış bulunuyoruz.

“Tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşında ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir ulusun bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. 103 yıl önce Çanakkale de yapılan müdafaa ne ise bugün Afrin de verilen mücadele de odur. Bu millet Çanakkale de bağımsızlığı Afrin de barışı sağlamıştır. Şanlı milletimiz kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla sadece kendi kurtuluş zaferini kazanmakla kalmamış tüm kardeşlerimizin sığınağı tutunacak dalı olmuştur. İşte bu dal bugün Suriye de zeytin dalıdır. Onurlu ve vicdanlı askerimiz bu dalı uzatmayı kendine borç bilmekle beraber adeta düğüne gider gibi şahadete yürümüştür.                                              

 Birlik ve beraberliğimiz huzurumuzun teminatıdır. Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

 

Okulumuz görsel sanatlar öğretmeni ve öğrencilerimiz birlikte el emeği göz nuru ile günlerce uğraşarak bu sergiyi hazırladılar. Amacımız manada özdeşleşen Çanakkale ve Zeytin Dalı destanlarını aynı kareografide yoğurarak sizlerin beğenisine sunmaktı. Umarım başarılı olmuşuzdur. Bu vesile ile katılımlarınız ile bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize, katkılarından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesine, onikişubat belediyesine ve personellerine, öğrenci velilerimize, öğrencilerimize hizmetli, öğretmen, idareci arkadaşlarıma ve görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nilay Gürsel hocama teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Protokol üyeleri kurdele keserek serginin açılışını yaptılar. Bütün misafirler beğeniyle sergiyi gezdi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Nilay GÜRSEL’in  yıl boyunca öğrencileriyle hazırladığı çalışmaları büyük takdir topladı. Ayrıca sergi sonunda misafirlere Çanakkale Menüsü olan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Sergiyi ziyaret eden Sayın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ günün anlam ve önemiyle ilgili duygularını dile getirdi. Programda tiyatro gösterileri, şiirler ve Çanakkale abidesi minyatürü bayraklarla donatılan alanda sergilendi ve büyük beğeni topladı.

Emeği geçen herkese teşekkür edilerek program sonlandırıldı.  

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ