Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz Covid-19 tedbirleri kapsamında kurum içi yöneticilerinin bazıları ve İlçe Millî Eğitim Müdürleriyle online değerlendirme toplantısı toplantı gerçekleştirdi.

2020/2021 eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaşıldığını bu nedenle yüz yüze olmasa da böyle bir toplantı yapılmasının uygun olduğunu dile getirerek, Yılmaz, toplantıda ilk sözü Millî Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Yılmaz’a verdi.

22 Ocak 2021 tarihinden 1. dönemin sona ereceğine işaret eden  Mustafa Yılmaz, 04 – 22 Ocak 2021 tarihleri arasındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin, uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğine işaret ederek, karne dağıtımlarının 22 Ocak 2021 tarihinde yoğunluk oluşturmamak için  farklı saatlerde dağıtılacağına işaret ederek yüz yüze eğitim faaliyetleri ile birlikte , uzaktan eğitim faaliyetleri de ölçme ve değerlendirme uygulamaları kapsamın da yapılacak sınavlar hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi. ( Toplantıdan sonra bugün MEB yeni bir karar aldı bu karara göre İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencileri 1. dönem notlarını ise 2. dönem yapacağı yüz yüze sınavlarla belirlenecek)

Peşinden İl Şube Müdürleri Adem Öztürk, Ramazan Sertpolat, Kemal Kösekul bölümleriyle ilgili olarak bilgi paylaşımı yaptı. Söz alan Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Öztürk,  Ekinözü İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yasin Kocakaya, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, Pazarcık İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Şeref Akpınar, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Aykut Türkmen İlçelerinde yapılan güzel çalışmaları ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Değerlendirme toplantısında, tablet ihtiyacı, mevcut tabletlerin dağıtımı, İnterneti olmayan alanlar, maske ve dezenfekte, Sosyal Medya kullanımının güçlendirilmesi ,EBA destek noktası, Eğitim adına İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlene  Online konferanslara yeterli katılımın sağlanması konuları ele alındı ve İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz bu konularla ilgili gerekli cevap ve açıklamaları yaptı.

Toplantı güzel dilek ve temennilerle son buldu.