Maraşta Haber
Maraşta Haber

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile eğitim değerlendirildi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında toplanan ilçe Milli Eğitim Müdürleri eğitim ve öğretimin genel değerlendirmesini yaptılar.   İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 Şubat Toplantı Salonu’nun da İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında da bir araya gelerek 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ile ilgili önemli kararlar […]

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile eğitim değerlendirildi

08 Eylül 2012 - 16:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında toplanan ilçe Milli Eğitim Müdürleri eğitim ve öğretimin genel değerlendirmesini yaptılar.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 Şubat Toplantı Salonu’nun da İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında da bir araya gelerek 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ile ilgili önemli kararlar aldılar.

 

 

30.03.2012 tarih ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanununlar da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığını bu yeni uygulamalarla ilgili ilimizde güzel çalışmaların yapıldığını, okullarda dönüşümlerin ve öğrenci aktarımlarının tamamlandığını ama bu süreç içerisinde azda olsa eksikliklerin olabileceğini, zaman geçirilmeden bunlarında giderilmesi gerektiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasına daha sonra şöyle devam etti.

 

 

Sanıyorum ki önümüzdeki hafta Bakanlık Millî Eğitim Denetçileri bu yeni uygulamalarda ilimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek   ve rehberlik yapmak amacıyla  ilimize gelecekler. Bu nedenle  çalışmalarımız ve  yapılanları   rapor haline getirelim.

 

İlçelerinizde ki norm fazlası sınıf öğretmenlerine  yeni sınıflar açarak, ya da okul öncesi eğitim kurslarına alarak anasınıflarında değerlendirilebilirsiniz.

İlimiz merkezinde dönüşümü yapılan okullarda öğrenci aktarımları yapılırken öğretmenleri ile beraber yapılması daha olumlu olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak,  Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunu ilkokula dönüştürdük, ortaokul öğrencilerini de  yakınına yeni yaptırılan Abdurrahim Karakoç Ortaokuluna, öğretmenleriyle birlikte aktardık. Öğrencileri öğretmenlerinden ayırmadık bu öğrenciler adına olumlu karşılandı. Sizlerde buna benzer çalışma yapabilirsiniz.

 

Özel eğitimine çok önem veriyoruz. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız içinde hiç bir okul müdürü  seni almıyorum deme hakkına sahip değildir. Vatandaşa seni almıyorum, bizim özel eğitim sınıfları binamızın üst katlarında senin buralara konumun uygun değil seni bu nedenle kayıt etmiyorum deme lüksü yoktur, okul müdürü her türlü tedbiri alarak özel eğitim almak isteyen öğrencilerin eğitim görmelerini sağlar, eğer özel eğitim sınıfları üst katlardaysa rampaların ve asansörlerin yapılması, mümkün olduğu kadar özel eğitim sınıflarının binanın alt giriş katında olmasını özen gösterir.

Eğer okulda özel eğitim alamayacak durumda olan öğrenciler için Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Hastane tarafından “evde eğitim alması uygundur”  raporu verilirse o öğrenciye evde de eğitimin verilebilinir.

 

Biz eğitimcilerin görevi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek, aynı zamanda ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır

Öğrencilerimize şefkatle yaklaşarak onların bilerek veya bilmeyerek yaptıkları her olumlu ve olumsuz davranışları karşısında dostça yaklaşmak her eğitimcinin görevidir.Onları yapmış oldukları hatalardan dolayı hemen cezalandırıp eğitim öğretimden ve hatta hayattan soğutmamak gerekir, onları her zaman kazanmaya özen göstermeliyiz.

 

 

Ayrıca okullarımızda sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmesini ve mümkün olduğunca öğrencilerimizin geniş katılımlarının sağlanmasını istiyorum. Biz hepimiz bir ekibiz. Elimizi taşın altına koymak zorundayız. Ben sizlere güveniyorum, sizlerden de bana güvenmenizi istiyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra Göksun İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Sait Şahin, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Müdürü  Mahmut Korkmaz, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Yakup Dal, Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Haytaoğlu, Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, Elbistan İlçe milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç İlçeleriyle ilgili 4+4+4 yeni eğitim sistemi, YİBO’lar, kitap dağıtımı, İmam hatip orta okullarının açılışı, okul aktarımları, norm fazlası öğretmenler, geçici görevlendirmeler, eğitimde kalite konuları ile yaptıkları çalışmalar ve karşılaştıkları problemle ve çözüm önerileri hakkında fikir ürettiler.

4 saate yakın süren değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın ilçe milli eğitim müdürlerine teşekkür ve iyi dilekleriyle sona erdi. Toplantının her ay bir ilçede gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ