İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman, Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman, Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 2023/2024 Eğitim-öğretim yılı senebaşı nedniyle Dulkadiroğlu İlçesinde görevli tüm okul müdürüyle bir arya gelerek eğitim adına önemli konuları değerlendirdi. Toplantıya...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 2023/2024 Eğitim-öğretim yılı senebaşı nedniyle Dulkadiroğlu İlçesinde görevli tüm okul müdürüyle bir arya gelerek eğitim adına önemli konuları değerlendirdi. Toplantıya İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları, İl ve İlçe şube müdürleride  katıldı.

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

"Kıymetli arkadaşlar, Bir hafta önce yani geçen hafta Sayın Bakanımla 81 il milli eğitim müdürüyle bir aradaydık, Bakanımızın tüm eğitimcilere selamını getirdim. Toplantıda depremden sonra da okulların açılma süreci başta olmak üzere, eğitim-öğretim hazırlıkları kapsamlı ciddi bir şekilde, özellikle deprem bölgesi olmak üzere sahaya yatırdığımız ve alınması gereken tedbirleri de mümkün mertebe öncelemek suretiyle bir toplantımız oldu. Ben de bu kapsamda aldığım birkaç not var ve bu toplantıların ilkini de kadim ilçe Dulkadiroğlu olmak üzere bu gün itibariyle başlattık, yarın Onikişubat’ta peyderpey de diğer ilçelerimizde tüm okul müdürleriyle bir araya geleceğiz." diyerek toplantısına başlayan İl Millî Eğitim Müdür Yusuf Kahraman daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"Birinci gündem maddemiz öncelikle Teşekkür, çünkü insanlara teşekkür etmeyen rabbimize şükretmez. Elimizden gelen bir gönülden teşekkürü esirgemek hoş olmayacağı düşüncesiyle sizlere teşekkür ediyorum. Kıymetli dostlar, 264 tane meslektaşımız vefat etti depremde Allah gani gani rahmet etsin her birine içlerinden dostumuz, arkadaşımız olan, hayatı paylaştığımız, beraber olduğumuz, kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızda vardı. 1962 tanede öğrencimiz vefat etti Allah her birine rahmet eylesin.  Bu vesileyle hem öğretmenlerimizin, hem de öğrencilerimizin ruhlarına bir Fatiha’yı buradan hediye edersek makbule geçer inşallah.

Rabbim bu memleketi, bu yaralı şehri altından bir daha altından kalkamayacağımız, bize güç gelen her türlü felaketlerden yangınlardan sel ve depremlerden korusun inşallah.

Kıymetli arkadaşlar, bir hususu daha paylaşmak isterim Bakanlığımız 45 bin öğretmeni ataması kapsamında ilimize de 2008 kontenjan ayırmış idi ve 1834 tane öğretmenimiz bu kontenjan ilk basamak öğretmen atanması sonucunda atandılar. Dulkadiroğlu İlçemizde güven soruşturmaları tamamlanan 392 öğretmenimiz de görevlerine başladılar. Bu öğretmenlerimiz buraya gelirken birçok tereddütleri, birçok handikapları var bize yansıyan şekliyle. Bunları teskin etmek, kaygılarını gidermek çözüm üretmek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri olarak sizlere düşmekte arkadaşlar. Sizler ilk atandığınız günleri düşünürseniz, onlarında yaşadıkları tereddütleri daha iyi anlarsınız. Elinizden gelen makul taleplerini yerine getirirsiniz, bu arkadaşlarımız güzel başlarlarsa, güzel netice ortaya koyacaklardır. Biz herhangi bir memur gibi değiliz, bizim işimiz gönül işi. Bize emanet edilen en şerefli varlık insan. Bizleri de bir gün annelerimiz, babalarımız öğretmenlere emanet etmişti, bizleri yetiştirdiler, bu günlere getirdiler, şimdi nöbet sırası bizde. Deprem bölgemizde olmamız ve hele hele 6 Şubattan sonra yeni den hayata dönmemiz nedeniyle Rabbimize karşı bir borcumuzun olduğunu düşünerek elimize bundan daha iyi bir fırsat ve imkân olamaz. Deprem kaygıları olan bu öğretmen arkadaşlarımızı anlamak suretiyle talep ve kaygılarını imkanlar ölçüsünde giderirseniz, yardımcı olursanız memnun olurum.

Bugün itibariyle okullarımızda okul öncesi, Birinci sınıflar ve Beşinci sınıflar (Oryantasyon) uyum süreci kapsamında okullara başladılar. 11 Eylül itibariyle de tüm kademelerde eğitim öğretim süreci başlamış olacak.

Biz şerefli bir mesleğin mensubuyuz diyoruz ya, bu şerefli mesleğin mensubu olarak teşekkürle başladım ya az önce, sizlerde öğretmenlerimize, sabah törenlerinde öğrencilerimize teşekkürlerinizi, memnuniyetinizi iletirseniz memnun olurum. Öğretmenlerinize bizden selam söyleyin, zaman içerisinde de peyderpey öğretmenlerimizi ziyaret edeceğim.

Kıymetli arkadaşlarım unutulmuş olması hesabıyla soruyorum, Deprem olduğunda en güvenli yerler nerelerdi? İnsanlarımız nereye akın ettiler? Okullara. Bu bizim için bir güzellik değilimdir? En güvendikleri insanlar eğitimciler olmadı mı? Çok Şükür. İnsanların eğitime, eğitimciye bu kadar güvendiği bir ortamda meslek saygımızı kazanmak için iyi bir fırsat. Eğitim bizim işimiz.” Dedi."

İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Kahraman gündemi gereği toplantı süresi içinde aşağıda bulunan gündem maddeleri ile gerekli açıklamaları yaptı, toplantıya katılan il müdür yardımcıları il ve ilçe şube müdürlerini tanıtarak görevleri ile ilgili bilgi aktarımını sağladı, okul müdürlerinden gelen sorulara önerilerde bulundu.

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Deprem süreci dolayısıyla tüm okul müdürlerimize teşekkür ve sayın bakanımızın selamları,
  1. Deprem sürecinde okul ve tüm idareci/öğretmenlerimizin fonksiyonu,
  1. Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları (Tadilat, tamirat, onarım vb.)
  1. Yeni atanan öğretmenlerimiz;
  2. a) Barınma (konteyner tahsisi, tefrişi, şehre gelişinde karşılanması, ihtiyaçlarının giderilmesi)
  3. b) Servis ile gidip gelme imkânı.
  1. Eylül ayı basın haberlerinin olduğu aydır.
  1. Mesai kavramı gözetmeden çalışmak. Amatör bir ruhla profesyonelce hareket etmek.
  1. Okulda istişare kültürü.
  1. Kimseyle kavga etmeden görevimizi yapmak. Enerjimizi bu kavgalara harcamamak.
  1. Ders kitaplarının dağıtıldığı gibi, dönüşümünün de sıfır atık kapsamında geri kazanımını sağlamak. Çocuklarımızı ve velilerimizi tâ sene başından bilinçlendirmeli/bilgilendirmeliyiz.
  1. Çocuklarımızın kendilerini tanımaları; tarih ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için faaliyetler yapmalıyız.
  1. Önümüzdeki yıl kantinlerle ilgili Yönetmelikte belirtilen hususlar aynen uygulanacak.
  1. Öğretmenlerimizin önlük giymelerinin teşviki. Bakanlığımız, 24 Kasım’da bütün öğretmenlere önlük hediye edecek.
  1. Velilerin okul içinde gelip cirit atmalarını istemiyoruz; bu sebeple veliler için belirli saatlerde, okul idareleri olarak görüşme imkânının oluşturulması.
  1. Öğretmen seçimi, sınıf kaydı, zorunlu bağışlar.
  1. Seçmeli dersler ile ilgili tartışmayı ortadan kaldırmak adına seçmeli dersler üç kategoride toplanacaktır. Öğrencilerimiz bu üç alanın her birinden birer ders seçecekler.
  2. a) Akademik dersler
  3. b) Değerler eğitimi ve
  4. c) Kültür dersleri sanatsal ve sportif dersler.
  1. Cep telefonu kullanımı:
  2. a) Sınıflara cep telefonu ile girilmeyecek,
  3. b) Öğrencilerin sınıf ortamlarını çekip paylaşma durumları,
  4. c) Öğrencilerin okulda cep telefonlarını bırakabilecekleri bir yer ihdası,
  5. d) Cep telefonundan ödev takibi.
  1. DYS’den belge-net’e geçiş yapılacak.
  1. Depremde yakınlarını kaybetmiş yavrularımızla sürekli olarak irtibatlı olmak, onlara anne-babalık yapmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.