Maraşta Haber
Maraşta Haber

İklime Hatun Anadolu Kız İHL’de Yazar Okur Buluşması

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi İklime Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde Yazar Okur Buluşması kapsamında araştırmacı yazar Abdullah Yıldız, “Haydin Namaza” konulu konferans verdi. “Biz imam olmak için, önder, rehber, lider, rol model, örnek olmak için Rabbimize dua ediyoruz. Allah’ım bizi takva sahiplerine imam eyle. Kızlarım, bu Millet takva sahibi olmak istiyor. Bu toplumda, alışveriş merkezleri, […]

İklime Hatun Anadolu Kız İHL’de Yazar Okur Buluşması

16 Ekim 2018 - 7:09A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi İklime Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde Yazar Okur Buluşması kapsamında araştırmacı yazar Abdullah Yıldız, “Haydin Namaza” konulu konferans verdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“Biz imam olmak için, önder, rehber, lider, rol model, örnek olmak için Rabbimize dua ediyoruz. Allah’ım bizi takva sahiplerine imam eyle. Kızlarım, bu Millet takva sahibi olmak istiyor. Bu toplumda, alışveriş merkezleri, stadyumlar, eğlence merkezleri, kafeler, meyhaneler dopdolu olmasına rağmen, maalesef camiler bomboş olmasına rağmen, bu milletin bir cevheri var, bu cevheri açığa çıkaracak imamalar, imameler, önderler, liderler inşallah siz olacaksınız, biz olacağız.  Onun için yollara düştük, onun için bir an önce kendinizi yetiştirin. Haydin kızlarım bir an önce kendinizi yetiştirin bu dava sizi bekliyor.” Diyen yazar Abdullah Yıldız konferansında daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bu memleketin sarhoşu da Müslümandır, ama küllenmiştir, tozlanmıştır. Onu sen niye içiyorsun diye mahkûm etmek yerine, dövmek yerine, ötekileştirmek yerine üflemek gerekir, altından iman çıkar. 15 Temmuz da gördük bu imanı. Hiç beklemediğimiz insanlar, ötekileştirmek istediğiniz insanlar en önde tanklarında altına yattılar. 

Sarhoş dediğimiz insanlardan bir kısmı, “biz bu tankların önüne yatacağız, belki çiğneneceğiz ama İslam’ı çiğnetmeyeceğiz” dediler. Çocuklar bu memleketin sarhoşu da, bağımlısı da inançlıdır, bu insanları iyi tanımak lazım, kırmak, dökmek değil, nefret ettirmek değil, zorlaştırmak değil, bizim işimiz kolaylaştırmak sevdirmek ve benimsetmektir. Dolayısıyla biz buna hazırlanacağız.”

Geçmişte yaşanan başörtüsü sorunu ve öğrencilerin başörtülü okuyamayışını çeitli olaylarla anlatan Yıldız namazın önemi ve faziletlerinden örnekler verdi.

“Önce biz namaz kılarsak bu millet namaza alışır. Namaz özgürlüktür, namaz huzurdur, Huzur Allah’ın huzurudur. Huzuru başka yerde aramayın.

Efendimiz, “sıkıntınız mı var, strese mi girdiniz, huzurumuz mu kaçtı kalkın namaz kılın diyor” Dosdoğru huşu içinde kılınan bir namaz kişiyi haramlardan, günahlardan her türlü kötülüklerden, kötülerden uzak tutar.

Çocuklar prangaları kırın, şeytani zincirleri kırın, midenizin kulu olmayın, şehvetinizin kulu olmayın, nefsinizin kulu olmayın, kulun kulu hiç olmayın. Adı ne olursa olsun peygamberi severiz, haşa peygambere bile haşa kul olmayız. Şeyhmiş, evliyaymış, reismiş, lidermiş, ölmüş, yaşıyormuş biz kimseye kula kul olmayız, biz sadece Allah’a kul oluruz Haaaa Allah’ın davasına hizmet eden kulları da Allah için severiz.”

Yazar Abdullah Yıldız’a konferans bitiminde İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdiresi Zeliha Özel tarafından bir buket çiçek takdim edildi ve daha sonra yazar Yıldız öğrencilere kitaplarını imzalayarak programını tamamladı.

Araştırmacı yazar Abdullah Yıldız  Kimdir?

20 nin üzerinde eser sahibi olan araştırmacı yazar Abdullah Yıldız  1954 yılında Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Ayşehoca köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Adana İmam Hatip Lisesi’ni 1973 senesinde bitirdi. Aynı yıl girdiği Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünden 1976 yılında mezun oldu. 1980 yılından itibaren çeşitli eğitim kurumlarında toplam 23 yıl öğretmenlik yaptı.

Abdullah Yıldız, 1976-1978 yıllarında haftalık Yeniden Milli Mücadele dergisinde; 1978-1980 yıllarında aylık Pınar dergisinde yazılar yazdı. 1981 yılında Pınar Yayınları’nın oluşumunda yer aldı.  1991 senesinden bu yana Umran dergisinde, Ocak 2001 tarihinden bu yana da her Salı günü Vakit / Yeni Akit gazetesinde yazıyor. 2006 yılında bir grup yazar arkadaşı ile birlikte kuruluşuna öncülük ettiği “Namaz Gönüllüleri Platformu”nun halen devam eden çalışmaları, bütün Türkiye ve Avrupa’da binlerce insanın namazla buluşmasına ve namaz bilinci kazanmasına zemin hazırladı.

Abdullah Yıldız evli olup, dört çocuk, üç de torun sahibidir.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ