Maraşta Haber
Maraşta Haber

“İdeal Öğretmen’’konulu Panele İlgi büyük oldu

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ( Onikişubat-Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri) ve KSÜ Eğitim Fakültesi işbirliğiyle ‘’İdeal Öğretmen’’konulu seminer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan okulların yönetici ve öğretmenlerine yönelik olarak yapılan panelin, Panel Yöneticisi olarak Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. […]

“İdeal Öğretmen’’konulu Panele İlgi büyük oldu

30 Kasım 2018 - 7:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ( Onikişubat-Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri) ve KSÜ Eğitim Fakültesi işbirliğiyle ‘’İdeal Öğretmen’’konulu seminer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan okulların yönetici ve öğretmenlerine yönelik olarak yapılan panelin,

Panel Yöneticisi olarak Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım ‘ım yönettiği panelin panelist konuşmacıları İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Mahmut Sağır ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı) Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Yirci oldu.

Panel Yöneticisi KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, salonda bulunan öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayıp öğretmen yetiştirme adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan öğretmen yetiştirme sürecinde “KSÜ Modeli” çalışmadan bahsederek panelin ilk konuşmacısı olarak İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’a söz verdi.

“Her gününüz öğretmeler günü kalitesinde olsun”  sözleriyle panele başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “KSÜ Modeli” çalışmasının güzel bir örnek olduğuna işaret ederek, meslek hayatında karşılaştığı ideal öğretmenleri ilgili kesitler anlattı. “Öğretmenlik para kazanmak için yapılacak bir meslek değildir, aldığımız maaşla, yaptığımız işi örtüştürürsek hep yanılış yaparız, bizim mesleğimiz adam yetiştirmek mesleğidir, İdeal öğretmenin mesleğine adanmış, etkili iletişim kurabilen ve herkese örnek olandır, ideal öğretmen öğrencilerine sadece okuma-yazma öğreten değil onları hayata da hazırlayan öğretmendir” dedi.

İkinci konuşmacı panelist Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Yirci oldu. Konuşmasına toplam kalite yönteminden giriş yaparak başlayan, öğretmenlik mesleği fedakârlık isteyen bir meslek olduğuna işaret eden Yirici, Doğuştan iki kolu olmayan ve kalça çıkığı nedeniyle bir ayağı diğerinden 12 santim kısa olan bu engelli öğrenciyi öğretmenlerin çoğunluğu okutmak için sınıfına almak istemezken Ali Rıza isimli bir öğretmenin fedakarlık yaparak bu öğrenciyi kabul etmesi ve onu dünya şampiyonluğuna götüren yolun açılışını anlattı. Bu engelli öğrenci Kahramanmaraşlı yüzücü Avrupa 2. Si ve dünya üçüncüsü Beytullah Eroğlu’dur. İdeal öğretmen motivasyon yaratan öğretmen oluğunu, başarı için, var gücümüzle ileriye atılmak gerektiğini ve İyi bir öğretmenin hayatın her anında ders verebilen öğretmen olduğunu belirtti.

Üçüncü ve son panelist Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Mahmut Sağır, ideal öğretmene geçmeden önce, ideal insan nedir sorusuna açıklık getirmeye çalıştı ve 1980 öncesi insanlarda ülkeye dair bir takım özlem ve hayallerin olduğunu, 80’den sonra küreselleşmenin de etkisiyle hayallerden uzaklaşan bir toplum olduğumuza, birçok idealimizi kaybettiğimize vurgu yaptı. İdeal insanın yaşadığı ülkeye ait bir takım özlemleri, hayalleri olan insandır dedi ve öğretmenlik mesleğinin kritik bir meslek olduğuna ifade etti.

Sağır daha sonra şu ifadelere yer verdi:

 “Bacağı uzun olan bir masayı, marangoz düzeltebilir, ama biz öğretmenler insana şekil verdiğimiz için, eserimizi hatasız yetiştirmek zorundayız, geriye dönüşü olmaz. Dolayısıyla da öğretmenlik kritik bir meslek olarak kabul edilir. Biz bunu bilerek iş ve işlemlerimizi yapmak zorundayız, yapacağımız hatanın telafisi ya çok zor, yada imkansızdır. Bundan dolayı da her öğrencimizi bir değer olarak görmeliyiz ve onlara da verdiğimiz değeri hissettirmeliyiz. Problemlerin üzerine gitmemiz ve problemleri çözmemiz bizi ideal insan yapar. Bir öğretmen olarak her öğrencinin yetenek ve problemlerini ortaya koymamız lazım, yani öğrenci odaklı olmamız lazım. İdealist öğretmen kendini devamlı yenileyen öğretmendir. İdealist öğretmen hiçbir zaman imkansızlıklardan yakınmaz. İdealist öğretmen dezavantajları, avantaja dönüştüren öğretmendir” dedi.

Panelistlerin konuşmasından sonra Panel Yöneticisi KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, konuşmaları kendi yorumlarını da katarak bir değerlendirme konuşması yaptı ve bazı öğretmenlerden gelen sorularda cevaplandırılarak program sonlandırıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ