Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Hijyen Eğitimi Kursu” Belge Töreni

Kahramanmaraş – Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ve Yiyecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri ve öğrencilerine verilen “Hijyen Eğitimi Kursunun” belge töreni yapıldı. Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü salonunda yapılan […]

“Hijyen Eğitimi Kursu” Belge Töreni

12 Nisan 2015 - 18:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş – Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ve Yiyecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri ve öğrencilerine verilen “Hijyen Eğitimi Kursunun” belge töreni yapıldı.

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

“ Bu gün buraya,” Mesleki Eğitimde Hijyen” kursunun sonunda ödül töreni için bir araya geldik. Öncelikli olarak emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu hijyen bilgisi eğitimini göreve başladığım ilk günden beri çok önemsediğimi ifade edeyim. Neden? Derseniz daha dün bir televizyon kanalından gıda sektöründe çok uygunsuz ortamlarda üretim yapan bir fırının görüntülerini izlemiştim. Açıktan gıda satan, ne olduğunu bilmediğimiz, kendi ürettiklerini yemeyen insanların sayılarının fazla olduğu bir alada yaşıyoruz hep birlikte. Onun içinde hastalıklarla, sıkıntılarla, problemlerle hep birlikte mücadele ediyoruz.” Diyerek konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, daha sonra konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

Foto Galeri / “Hijyen Eğitimi Kursu” Belge Töreni

“Şunu ifade etmem gerekir ki belki kalite unsurunun en önemli şartlarından bir tanesi şu olmalı. Kendisinin yemediğini müşteriye vermeme anlayışını hâkim kılmamız gerekiyor. Bunu yaparken de mutlaka bu gıda zincirinin başından sonuna kadar bilgi sahibi olmamamız gerekiyor. Türkiye bulunduğu konum itibariyle hakikaten geçiş bölgesi olan bir Ülke . Sınırdan kaçak etlerin iç kesimlere kadar gittiği, komşularda kesilen etlerin kasaplarda, marketlerde ve lokantalarda ikram edildiği bir alanda bu işe önem vererek, dikkat çekerek bir hijyen eğitimi yapıyor arkadaşlarımız. Özellikle  bunu önemsediğimizi ifade ediyorum.

Kahramanmaraş ili için de şunu söylemem gerekir 2 bin altıyüz on dört kursiyerimizin, vatandaşımızın bu kurs sürecinde hijyen eğitimine devam ettiğini belirtiyor arkadaşlarımız. Bu sayının artarak devam etmesi gerekiyor. Kahramanmaraş’ta üretilmeyen, dışardan gelen ekmekleri alan çok sayıda insana şahit oluyoruz. Bunun bizim için, sizin için bu ilin sınırları içerisinde yaşayanlar için çok hoş olmadığını düşünüyorum. İlimiz dışından gelen ekmek veya diğer gıda maddelerini tercih edenlerin sayılarının aza indirilmesi, aşağılara çekilmesi gerekiyor. İşte bu anlamda hijyen eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum, bu kursların bundan sonrada artarak devam etmesini diliyorum. Ben katkı sunanlara teşekkür ediyorum, belge alan arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

 Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Küçük’te yaptığı konuşmada Hijyen eğitiminin sağlık açısından önemine dikkat çekerek, kursa verilen eğitim konuları ve kursiyerlerin sayıları hakkında bilgi aktardı.

 Mesleki Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Ahmet Taşran ise hijyen eğitimi kursları hakkında genel bilgiler verdi.  Hijyen Eğitimi hakkında hazırlanan slayt sunusundan sonra belge törenine geçildi. Hijyen Eğitimine katılan öğrencileri temsilen:

Güzellik ve saç Bakımı Hizmetleri Alanı’ndan: Kübra Çoban, Cocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı’ndan: Melike Kara, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’ndan: Ayşe Gürdal adlı öğrencilere belgelerini Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek verdi.

Foto Galeri / “Hijyen Eğitimi Kursu” Belge Töreni

 Yiyecek İçecek Hizmetleri Usta Öğreticileri: Ayşe Küçükpınar ve Aysel Özkömeç’e belgesini Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse verdi.

Hijyen Kursuna katılan öğretmenlerden, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Alanı öğretmenleri: Hatice Ersöz Bilge, Meryem Gezgin ve Nursel Çiçekoğlu, Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı Öğretmenleri: Hatice Irmak, derya Çelik, Ayşe Arslan, Pınar Altun, Halenur Göl ve Nebahat Demir’in belgesini Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç verdi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefleri: Serap İspiroğlu ve Ümmü Göl, Çocuk Gelişimi Bölümü Atölye Şefi Nesibe Ulakçı’nın belgesini Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı verdi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi: Ehizan Paköz Güzellik ve saç Bakım Hizmetleri Alanı Bölümü Şefi Kadem Özkan, Çocuk Gelişimi ve Eğitim Bölümü Şefi: Ebru Bolatkale’nin belgesini İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt verdi.

Foto Galeri / “Hijyen Eğitimi Kursu” Belge Töreni

Törene, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, İl Millî Eğitim Şube Müdüeleri Ali Tiyek, Ali Karaköse, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Küçük, Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Balyardımcısı Mehmet Akgül,Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Taşkıran, İl Millî Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin katıldılar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ