Kahramanmaraş’ta Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Yeni İzleme ve Değerlendirme Yöntem Eğitimi konusunda Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye İllerinden ilgililere eğitim yapılıyor.

 

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projenin kapasite geliştirme faaliyetleri kapsamında 04-05 Mart 2013 tariklerinde Kahramanmaraş Saffaron Otel’de “ Yeni İzleme ve Değerlendirme Yöntemi ve Hayat Boyu Öğrenme Verilerinin Toplanması Eğitimi’ ne Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye İllerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler, İŞKUR İl Müdürlükleri, İlgili Sendika ve Sanayi Odalarının temsilcileri ve HBÖ Şefi Bayram Metin katılıyor.

Eğitim Öncesi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden Eğitim Uzmanı Ayşe Saadet Beyhan hanımefendi ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü konuşma yaparak katılımcıları  Hayat Boyu Öğrenme hakkında bilgilendirdiler.

 

Yeni İzleme ve Değerlendirme Yöntemi ve Hayat Boyu Öğrenme Verilerinin Toplanması Eğitim’in de “Göstergelerdeki gelişme ve performansın kayıt altına alınabilmesi için nitel ve nicel verilerin sunumunu sağlayan bir yöntem aracına izleme denilir” diye eğitimine başlayan Acer Şensoy,  Değerlendirme içinde şu ifadeleri kullandı:

Değerlendirme; tüm yapılanların, başarılarının analiz edilerek değerlendirilmesidir. Nelerin başarıldığının ve hangi etkilerin elde edildiğinin incelemesi anlamını taşır.

Değerlendirme , Hedeflere ulaşıldı mı ?, Sonuçlar ve çıktılar alındı mı ?, Beklenmedik sonuçlar alındı mı ?, Hangi dersler çıkarıldı ? Gibi sorulara cevap arar”

 

Eğitim görevlisi Acer Şensoy iki gün sürecek eğitiminde katılımcılarında fikirlerine başvurarak Yeni İzleme ve Değerlendirme Yöntem, Eğitimini  tamamlayacak.