Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Eğitimi Kahramanmaraş’ta Yapılıyor

 

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, Kapasite Geliştirme: Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimi Kahramanmaraş’ta 26 – 27 Şubat 2013’te yapılıyor.

 

Kahramanmaraş Saffron Oteli Salonunda Ankara Üniversitesinden Gökhan Atik yönetiminde başlayan Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, Kapasite Geliştirme: Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü H.Hasan Kozan, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye İllerinin ilgili İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, rehber öğretmenleri katıldı.

 

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan katılımcılara yaptığı konuşmasında bu eğitimin sonucunda  “ Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi” adına çok verimli neticelerin alınacağına yürekten inandığını, başarısı için ellerinden gelen her imkanın verileceğini ve misafir katılımcılara en iyi ev sahipliğinin yapılacağını belirtti.

 

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü ise, “ 2 günlük eğitimde güzel bir dayanışma, birliktelik, kaynaşma olur. Her hangi bir sorun yaşamadan isleri uğurlarız. Gökhan hocam bizlere değerli bilgiler sunacak, bizlerde onun bu bilgilerinden faydalanacağız. Bu proje 12 ilde uygulanan bir proje, ilimiz Kahramanmaraş’ta bu pilot illerden bir tanesi. Belli aşamalarda illerin eylem planları hazırlandı, İleride bu eylem planlarının uygulanmasına geçilecek.” Dedi.

Bu konuşmalardan sonra Ankara Üniversitesinden Gökhan Atik yönetiminde “Geliştirme: Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimi”ne geçildi. Proje kapsamında, Eğitim ve eğitim içeriği, Hayat Boyu Öğrenme ve Hayat Boyu Rehberliğin Temelleri, Kullanıcılar ve Hayat Boyu Rehberlik ve Danışmanlık, Beklentiler, Geçiş Türleri, Vaka Çalışmaları anlatıldı ve katılımcılar konular ile ilgili fikir yürüttüler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitimin 2. Gününde ise Hayat Boyu Öğrenmenin İl Düzeyinde Koordinasyonu, ÖÖT Kavramı, Özellikleri, Faydaları, Zorluklar, Mevcut Rehberlik ve Danışmanlık Uygulamasının SWOT Analizi, Mesleki Rehberlik ve Danışmanlıkta Mesleki Gelişim, Kariyer Fırsatları ve ÖÖT Odaklı Entegre Yaklaşım, Aktörler ve Paydaşlarla İşbirliği Alanları ve Yolları, Etkinliğin Değerlendirilmesi konuları işlenecek.