Kahramanmaraş merkez, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğünün, yıl boyunca yaptıkları el işi, göz nuru eserler sergiledi.

Törende ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi sahne alarak gösterileriyle beğeni topladı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, açılış öncesi yaptığı konuşmada, 2012 -2013 eğitim öğretim dönemindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Halk Eğitim Merkezlerimiz iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı, gelenek ve göreneklerimizi, kültürel yapılarımızı ortaya çıkarmak ve bunları yeni kuşaklarla buluşturmak için gayret göstermektedir” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra şu ifadeleri kullandı.

“Kursiyerlerimiz yapmış olduğu el sanatı ürünleriyle mali getiri sağlayarak, aile ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Bu sayıyı yeterli bulmuyorum ve katılımın arttırılmasını istiyorum.

Az sonra hepiniz sergi salonunda neler yapılabildiğini görecek, izleyeceksiniz. Göz nuru el emeği dediğimiz bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Giyim ve ev tekstili, iğne oyası, mefruşat, el nakışı, takı tasarım, Hüsn-i hat, Maraş iş  ve , kitre bebek işlerinin beğeniye sunulduğu serginin kurdelesi İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, eşi, Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Hasan Gül tarafından kesildi.

Sergide Ev Tekstili’ nde öncü Nuray İNCE kursiyerlerince el emeği göz nuru ev mefruşaatı ürünleri, Betül SEZAL, Ümmühani DİŞ,Hayriye TÜRKSAYAR ev mefruşaatı ile EL Sanatları ‘nda Saadet DOĞRU Kitre Bebek Yapımı, Meral Gülşen DÜNDAR Takı Tasarım, Ayşe ÇETİN Takı Tasarım, Melek TUNÇ Kumaş Boyama, Yaşar ÇAPAR Resim, Petek KALKAN Elde Maraş İşi, Muzaffer KAPLAN Hüsn-i Hat, Kurslarına ait Toplu Sergilerini  04 – 07 Haziran 2013 Tarihleri arasında  Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Binasında gezilebilir.