Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’’ İl birinciliği Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyet programı gereği; Anadolu İmam Hatip liseleri arası “Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’’ İl birinciliği, Dulkadiroğlu İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler) Koordinatörlüğünde, 14 Mart 2017 salı günü saat 09.30’dan itibaren İl Müftü yardımcısı Fırat KAHRAMAN’ın “İl Seçici Kurulu” başkanlığında, […]

“Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’’ İl birinciliği Yapıldı

16 Mart 2017 - 6:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Millî Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyet programı gereği; Anadolu İmam Hatip liseleri arası “Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’’ İl birinciliği, Dulkadiroğlu İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler) Koordinatörlüğünde, 14 Mart 2017 salı günü saat 09.30’dan itibaren İl Müftü yardımcısı Fırat KAHRAMAN’ın “İl Seçici Kurulu” başkanlığında, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Kur’an Tilaveti ile başlayan “Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’’nın selamlama konuşmasını Dulkadiroğlu İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Hulusi Karakya yaparak şu ifadeleri kullandı:

“İslam coğrafyasında haçlı zihniyetinin oynadığı kirli oyunların arkasında hep bizden Kur ’anı almak,  Kur ’andan da bizi uzaklaştırmak vardır. Buna inat İslam’ın son kalesi olan ülkemizde gün geçtikçe Kur’an kursları ile hafızlık kurslarının ve Kur’an talimi yaptırılan imam hatip okullarının sayısı hatırı sayılır ölçüde artmıştır. Bakanlığımız bununla yetinmeyip kaliteyi yükseltmek adına hafızlık proje okulları açmıştır. Sayısı Türkiye’de sadece 16 olan bu okulların biri de ilimiz hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatıip Lisesi çatısı altında açılmıştır. Sonuçta bu halk Kur’an’a dört elle sarılmış, öyle ki hafızlık ve ezan okuma yarışmaları salonlara sığmaz olmuştur.

Bu bağlamda bugün ilimizde hafızlık ve ezan okuma yarışması yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böyle bir gaye için bizi bir araya getiren yüce rabbime hamdü senalar olsun. Hepiniz hoş geldiniz.

“Ümmetimin en şereflileri Hameleyi Kur’an olanlardır”. Yani hafızlardır” diye buyurmuştur Aleyhisselatü Vessalam efendimiz.

Tabi ki en şerefli olacaklardır. Çünkü onlar 6666 ayeti, 114 sureyi, ortalama 600 sayfayı hafızasında tutarak bir anlamda Kur’anı kerimi başlarında taşımaktadırlar. Yüce peygamberimizin bu müjdesine mazhar olan hafızlarımız bugün burada bizleri de bu güzel ziyafetten payidar edeceklerdir.

Dünyanın hiçbir yeri yoktur ki ezan-ı Muhammedî yankılanmasın. 24 saatin her bir dakikasında dünyada bu kutlu sa’da yankılanmakta misafirlerini yüce rabbime çağırmaktadır. Rabbim bu güzel sa’dayı ülkemiz semalarından eksik etmesin.

Böylesine güzel ve kutlu etkinlikte bizlerle yol arkadaşlığı yapan siz değerli misafirlerimize, okulumuza ve tertip ettiğimiz bu yarışmaya katkı sunan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kalplerimizin ve kulaklarımızın bayram etmesi için sizleri genç hafız ve Bilallerimizle baş başa bırakıyor saygılar sunuyorum.”

Bu konuşmadan sonra okulun tanıtım sunu izletildi, peşinden de hafızlık yarışmasına geçildi. 5 İlçe birincisinin yarıştığı hafızlık Yarışmasında, Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ünal 98.00 puanla Birinci, Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Demirhan 95.25 Puanla ikinci ve  Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Güneçıkan  95.00 Puanla Üçüncü oldu.

Daha sonra 10 İlçenin birincilerinin yarıştığı “Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasına başlandı. Yarışma sonunda Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamdi Köker 98.14 Puanla Birinci, Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Çetinkaya 97.60 Puanla ikinci ve Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Hilmi Karpuz 96.00 puanla üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda tüm katılımcı öğrenci ve öğretmenlere hediyeler, dereceye girenlere çeyrek altın ve, yarışmaya katkı sunanlara da plaket verildi. Hafızlık yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasında dereceye girenlerin ödülünü Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertan Göl verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ