Maraşta Haber
Maraşta Haber

Gülbahar Hatun Ana Okulu’nun Yıl Sonu Sergisi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Gülbahar Hatun Ana Okulu müdürlüğü “Tasarım ve Beceri Atölyesi” ismini verdiği öğrencilerin bir eğitim sürecinde yaptığı resim ve iş çalışmalarını okullarında sergiledi. Sergininin açılış Törenine Kahramanmaraş Vali Yardımcısı, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Duran Doğan, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Kahveci, […]

Gülbahar Hatun Ana Okulu’nun Yıl Sonu Sergisi

29 Mayıs 2019 - 23:35A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Gülbahar Hatun Ana Okulu müdürlüğü “Tasarım ve Beceri Atölyesi” ismini verdiği öğrencilerin bir eğitim sürecinde yaptığı resim ve iş çalışmalarını okullarında sergiledi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Sergininin açılış Törenine Kahramanmaraş Vali Yardımcısı, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Duran Doğan, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Kahveci, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Duran, İsa Çetin, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Yunus Haskılıç, Yılmaz Bozdere, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildikten sonra topluca sergi gezildi ve öğretmenlerden sergideki çalışmalarla ilgi bilgi alındı.

Serginin gezilmesinden sonra İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt ve Şube Müdürlerinin de katılımı ile bit toplantı gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan başkanlığında öğrenci velileriyle, öğrencilerin eğitimi hakkında geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.

Kaymakam Kadir Okatan sergi ve toplantı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bir eğitim öğretim yılının sonundayız eğitime ilk adımı atan anaokulu yavrularımızın, öğrencilerimizin, hem öğretmenlerimizle birlikte yapmış oldukları yaratıcı, hayal güçlerini kullanan, el becerilerini geliştiren, çalışmalarını gördük, sergimizi açtık. Burada çok güzel çalışmalar olmuş, çok güzel sonuçlar çıkmış, el emeği, göz nuru katkı sunan, katkıda bulunan, çalışma yapan tüm öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.

 Eğitim sonuçta bir gönül işi, aynı zamanda bir ekip işi, uyum işi. İdarecisiyle öğretmeniyle, velisiyle, öğrencisiyle hepsi bir bütün, bu bütünün bireylerinin uyum içinde çalışmalarının meyvelerini böyle güzel çocukların gülen yüzlerinden ve aynı zamanda yaptıkları güzel işlerden öğreniyoruz. Bu kapsamda sergiden hemen sonra velilerimizle ikinci aşamada da bir güzel toplantı, bir görüş alışverişi yaptık. Çocuklarımızın bu çağdaki çocuklarımızın en güzel özetlerinden bir tanesi öğrenme güçlerinin, öğrenme kapasitelerinin çok yüksek olması, yüzde yüzlük öğrenme kapasiteleri var. Dolayısıyla bu dönemlerini, çocuklarımızın gelecekte ihtiyaç duyacakları yabancı dil için acaba eğlenerek, çocukların dünyasıyla anlatan ve onları anne babalarıyla daha çok buluşturan, ortak faaliyet olarak bir takım çalışmaları konuştuk. Velilerimizden çok güzel dönüt aldık bu anlamda. Bunun farkındalar ama nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Biz nasıl yapacağımızı biz bunun üzerinde çalışıyoruz, arkadaşlarımızın bir çalışması var, onları bir gözden geçirip, değerlendireceğiz.

 Yaz döneminde de bu çalışmaları velilerimiz kendileri yatmadan önceki, uykudan önceki dönemlerinde özellikle olmak üzere, diğer zamanlarında birlikte bir faaliyet olarak çocuklarımızla beraber güzel vakit geçirme adına, hem de faydalı bir eğitim faaliyeti yapma adına, ama bunu da bir okul sıra ortamında değil, daha çok doğal ortamda, eğlenerek çocukların ilgi duyacağı materyalleri kullanarak, dil öğrenme konusunda inşallah güzel çalışmaları hep beraber önümüzdeki günlerde de, ilçemiz için, diğer okullarımızda da son bahardan itibaren yetiştirebilirsek ama bazı okullarımızda daha erken, yaz dönemindeki faaliyetleri de belki velilerimizle paylaşarak, bunun alt yapısını oluşturmak istiyoruz inşallah. Eğitimde bu önemli bir unsur eğitim bakımından. Dil olmadan artık dünya küresel bir köy haline gelmiş durumda, dolayısıyla dil artık yabancı olmaktan çıkmış ve artık zorunlu kaçınılmaz, öğrenilmesi gereken bir unsur haline gelmiş durumda. Dolayısıyla çocuklarımıza bizim dünyayla entegre ve gelecekte de onların çalışmalarına katkı sunacak, araştırmalarına katkı sunacak bir beceriyi, bir özelliğin şimdiden hazırlıklarını yapmak durumundayız. Bu bizim sorumluluğumuz, ailelerimizin sorumluluğu, öğretmenlerimizde sorumluluğu, eğitimde çocuklara rehberlik edebilecek herkesin, hepimizin sorumluluğu, inşallah bu sorumluluğumuzu güzel bir şekilde yerine getirebilmeyi diliyoruz ve çalışıyoruz.”

Sergi Sonunda Millî Eğitim Müdür Vekili Duran Doğan ise şu ifadelere yer verdi:

“2023 Vizyon belgesi okul öncesi çocuklarımızın yetiştirilmesine ilişkin önemli içerikler, önemli başlıklardan oluşturmakta. Bu çerçevede bugün Gülbahar Hatun Anaokulu ‘muzu ziyaret ettik, burada çocuklarımızın yapmış olduğu sergiye katıldık. Tabii ki bunlar çok önemli, çünkü çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi gerekiyor, sadece düz anlatıma dayalı kendilerini geliştiremeyecekleri aşikâr. Bu tür çalışmaların geliştirilerek artırılacağı, önümüzdeki süreçleri birlikte yaşayacağız. Okul müdürümüze, emeği geçen öğretmenlerimize, destek veren velilerimize teşekkür ediyorum, öğrencilerimizi kutluyorum. Diğer okullarımıza, diğer Çocuklarımızı da örneklik teşkil etmesini istiyoruz, arzu ediyorum teşekkür ederim”

Dulkadiroğlu  İlçe Müdürü Harun Kurt ise şunları dedi:

“Bu gün gülbahar hatun anaokulundayız öğrencilerimizin el emeği göz nuru özellikle 2023 eğitim vizyonu kapsamında yapılan tasarı beceri atölyelerinde ortaya konulan ürünlerle ilgili özel bir sergi görme fırsatımız oldu başta okul Müdiremiz Demet Hanım olmak üzere tüm öğretmenlerimize velilerimize yavrularımıza çocuklarımıza teşekkür ediyoruz ellerine sağlık.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...

Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat – Karagöz gösterisi Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat –...

Onikişubat İlçesinin Okul öncesi müstakil ve gözde okullarından Süreyya Güneş Anaokulunda içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle öğl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ