Maraşta Haber
Maraşta Haber

GEM’deki Türkçe Öğreticiler ve Rehber Danışmanlarla Toplantı Yapıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Başkanlığında, Şube Müdürü Mustafa Duran ve Kahramanmaraş’ta Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapan Türkçe öğreticileri ve rehberlik danışmanları ile M.Sait Kırmacı salonunda toplantı yapıldı. “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi Projesi (PİCTES)” tarafından Geçici Eğitim Merkezlerinde Türk Kültürünü tanıtmak, Türk […]

GEM’deki Türkçe Öğreticiler ve Rehber Danışmanlarla Toplantı Yapıldı

20 Haziran 2017 - 7:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Başkanlığında, Şube Müdürü Mustafa Duran ve Kahramanmaraş’ta Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapan Türkçe öğreticileri ve rehberlik danışmanları ile M.Sait Kırmacı salonunda toplantı yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi Projesi (PİCTES)” tarafından Geçici Eğitim Merkezlerinde Türk Kültürünü tanıtmak, Türk Dilini öğretmek ve çevresi ile daha etkili bir şekilde iletişim kurmak için görevlendirildiniz.” diyerek açılış konuşmasına başlayan Şube Müdürü Mustafa Duran daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu süreçte; Suriyeli çocuklarla bir sevgi bağı oluşturdunuz. Savaş mağduru olan öğrencilere umut oldunuz, bu çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşarak onları önemseyerek, onlara değer vererek, onların önemli olduklarını hissettirdiniz. Sizlerin sayesinde bu çocuklar ülkemizi ve Türk milletini çok seviyorlar.

Çok önemli bir görevi üstleniyorsunuz. Dilini bilmediğimiz çocuklara Türkçe öğretiyorsunuz. Türkçe öğreterek gönüllerine giriyorsunuz ve milli ve manevi değerlerimizi öğretmiş oluyorsunuz. Allah  hepinizden razı olsun.

İlimizdeki Suriyeli nüfusu : 93.655

İlimizdeki Okul çağındaki Suriyeli Çocuk Sayısı: 27.787

Geçici eğitim merkezi sayısı: 30

İlimiz Gem öğrenci sayısı : 8.750

İlimiz Resmi/özel okul Suriyeli öğrenci sayısı: 7.757

İlimiz Toplam Suriyeli öğrenci sayısı: 16.507

İlimizde Suryeli çocukların okullaşma oranı: % 59.4

Türkçe öğretici sayısı: 185

(109 sınıf öğr. 35 Türkçe öğr. 10 Türk dili edebiyat öğr. 31 rehberlik)

Gönüllü Suriyeli eğitici sayısı: 481

kitap-materyal dağıtımı

2016 yılında “Türkçe öğreniyorum 1” kitap seti (takım) : 15.460|

2017 yılında Arapça ders kitap seti (takım) : 10.156

2017 yılında ‘Türkçe öğreniyorum 2” kitap seti : 15.200

AB projesi kapsamında planlanan okul sayısı : 5

Türkiye Geneli Resmi Okullarda öğrenim Gören Suriyeli öğrenci Sayısı     171.201

Türkiye Geneli Geçici Eğitim Merkezlerine Kayıtlı Toplam öğrenci Sayısı  325.452

Türkiye Geneli Toplam Kayıtlı Suriyeli öğrenci Sayısı           496.653

Türkiye Geneli Okul Çağındaki Suriyeli Çocuk | Sayısı          833.039

Türkiye Geneli Okullaşma Oranı % 60 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ” Suriye de ki yapıyı tanıtmak amacıyla Suriye de ki iç savaştan önce Suriye’nin birçok iline gidip geldiğini, orada arkadaşları bulunduğunu, orada ki okulların fiziki durumları ve devlet görevlilerinin durumları hakkında çeşitli anekdotlar anlattı. Orada bir polis, ya da asker devletinin izlerinin görülebileceğini, Suriye halkı arasında Türkiye’nin büyük itibarı olduğuna işaret etti.

Türkiye de 3 milyona yakın Suriyeli bulunduğunu ifade eden Akkurt biz bunları eğitim entegrasyonuna dahil etmediğimiz zaman bunların kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Yarın bu memleketin hırsızları, soyguncuları, yankesicileri, gangsterleri, yeraltı mafyası bunlar olacak gecenin karanlığında sizlerin emekleriyle, göz nuruyla büyüttüğü o güzelim evlatlarınızın, kardeşlerinizin, akrabalarınızın, birisinin karşısına çıkıp, sizlerin, bizlerin ihmal ettiği bir eğitim kaçağı onların hayatına mal olacak sıkıntı ve problemleri getirebilir. Onun için sorumluluğumuz çok yüksek arkadaşlar. Hem kendi vicdanımıza göre, hem insanlık vicdanına göre bu yükü kaldırmak zorundayız.” dedi.

Programda Türkçe öğreticiler : Sıdıka Koyun,Muhammet Doğan,Yeşim Günen,Ayşe Doyuran, Gamze Ayar,Duygu Özekin, Rehber Öğretmenler: Şule Çulha, Esen Gül İçen Semna Akkaya  ilk göreve başlarken yaşadıkları heyecan ve süreçte yaşadıkları olaylar çarpıcı bir dille anlattılar.

Programın sonunda Tüm Türkçe öğreticilere ve Rehber öğretmenlere il Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafında ifade edilen, Suriye dramını anlatan bir belge takdim edildi. Belgede şu ifadeler yer aldı:

“Son yılların en büyük insani krizini yaşıyoruz. Kriz karşısında en ağır bedeli ve yükü ne yazık ki çocuklar ödüyor. Koruma altındaki Suriyeli çocukların kayıp nesil olmamaları için sizlere ihtiyaçları var.

Ülkemizde Geçici Koruma Altında bulunan Suriyeli çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi “ kapsamında Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim sistemine uyumu kolaylaştırmak, çevresiyle daha etkili bir iletişim kurmasını sağlamak, Türk Kültürünü tanıtmak, Türk Dilini öğretmek amacıyla görevlendirilmiş bulunuyorsunuz.

Suriyeli çocukların geleceğe güvenle bakmalarında umut ışığı oldunuz. Merhamet sevgi ile başlar. Koruma altındaki Suriyeli çocuklara sevgi dolu yüreğinizi, merhametinizi, şefkatinizi, temiz gönlünüzü, mütevaziliğinizi insanlığa karşı gönlünüzdeki sevgiyi eksik etmediniz. Çocukların gönül dünyalarına dokunarak etkili bir iz bırakmış oldunuz. Öğretmen öğrenci arasında en güçlü bağ sevgi ve saygıdır. Sevgi ve şefkat merhameti, merhamet ise hoşgörü ve anlayışı beraberinde getirmektedir. Bu vesileyle çok önemli bir misyonu yüklenerek görevinizi en iyi şekilde temsil ettiğinizden dolayı sizi en kalbi duygularımla tebrik ederim. Yapmış olduğunuz bu kutsal görevde topluma, ülkemize ve insanlığa faydalı olacağınıza inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diler, sağlık, huzur ve esenlikler temenni ederim.

 

MEHMET EMİN AKKURT

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ