Maraşta Haber
Maraşta Haber

FATİH Projesi İl Koordinatörlüğünden BTR Toplantısı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi İl Koordinatörlüğü tarafından planlanan ve Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürü Mecit TOPAL başkanlığında Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinde görev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine M.Sait Kırmacı toplantı salonunda Fatih Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasında Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürü Mecit TOPAL  yaptığı konuşmada şu […]

FATİH Projesi İl Koordinatörlüğünden BTR Toplantısı

18 Ekim 2017 - 0:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi İl Koordinatörlüğü tarafından planlanan ve Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürü Mecit TOPAL başkanlığında Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinde görev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine M.Sait Kırmacı toplantı salonunda Fatih Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Toplantının açılış konuşmasında Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürü Mecit TOPAL  yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi:

“ Her öğrencimizin en iyi eğitime kavuşması, en kaliteli eğitim içeriklerine ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tasarlanmış olan FATİH Projesi, eğitimde teknoloji kullanımıyla ilgili dünyada uygulamaya konulan en büyük ve en kapsamlı eğitim hareketidir. Bu proje, okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için başlatılmıştır.

Eğitimde FATİH Projesi 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif edilen, Teknoloji kullanımı, Etkili iletişim, Analitik düşünme, Problem çözme, Birlikte çalışma ve işbirliği gibi becerileri geliştirerek öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak ve eğitimde fırsat eşitliğini geliştirecektir. Bununla birlikte eğitimde FATİH Projesi sadece bir donanım veya eğitim projesi değildir. Bu nedenle, Eğitimde FATİH Projesi çok boyutlu bir hizmettir ve ülke ekonomisini dinamik kılmada oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Bugüne kadar Fatih Projesinin 1. ve 2. Faz çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar kapsamında ilimizde sınıflardan internet erişimi için 214 okulumuzda yerel alan ağı kurulumu tamamlandı. Toplamda 289 okulumuza 6765 etkileşimli tahta montajı yapıldı. 2012 yılından bu yana 21 binden fazla öğrenciye ve 2655 öğretmene tablet bilgisayar seti dağıtımı yapıldı.

EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

Bu projenin en önemli bileşeni hiç şüphesiz doğru ve güvenilir eğitim içeriklerinin hazırlanması ve öğrenciye ulaştırılması. Bu maksatla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yayına başladı. Dünyanın en zengin içeriğine sahip portalı olan EBA, öğrencilere zaman ve mekândan bağımsız bilgiye ulaşma imkânı sağlıyor.  Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmeni olarak görevlendirilen siz değerli arkadaşlar sayesinde de ilimizde Fatih Projesinin bileşenlerinin özellikle de EBA kullanımı konusunda etkin olacağız. Okullarımıza sağlanan bu imkânların doğru ve yerinde kullanımına yardımcı olarak projenin gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı yapacağımıza inanıyorum. Görevlendirildiğiniz okullarda, okul idaresi ile koordineli ve okul öğretmen ve öğrencileri iletişim halinde sizin için tanımlanmış görevleri yerine getirmeniz gerekiyor. İhtiyaç duyduğunuz desteği Fatih Projesi Koordinasyon ekibi olarak vermeye çalışacağız.

Bu dönemin hepimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.” Dedi.

Açılış konuşmasından sonra Fatih Projesi İl Koordinatörlüğünde görev yapan Ali BİLAL, Dilek KONUŞ, Murat ARCIOĞLU, Mehmet GÖK ve İsmail TOLU tarafından Fatih Projesinin ilimizdeki durumu ile bilgi verildi. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin görevlendirme esasları, okullarımızda yapmaları gereken görevler anlatıldı. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine EBA portalı, etkileşimli tahtalar, ağ alt yapısı, fiber internet, tablet bilgisayarlarla ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantı soru-cevap kısmı ile sona erdi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ