Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulunda TÜBİTAK Sergisi

Kahramanmaraş Onikişubat Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri açtıkları TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2019 Projeleri ile beğeni topladılar. Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ; “Dünya Parmaklarımın Ucunda, Çatılara Güneş Panelleri, Duygusal Bilgisayar Olur mu, Çocuklar Sokakta, Sevgiyle Büyüyorum, Atık Yağları Toplama, İkinci Bir Şans Vermek Lazım ve Yüzde Yüz Türkçe” ismini taşıyan projeleri ile […]

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulunda TÜBİTAK Sergisi

08 Mayıs 2019 - 14:50A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri açtıkları TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2019 Projeleri ile beğeni topladılar.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ; “Dünya Parmaklarımın Ucunda, Çatılara Güneş Panelleri, Duygusal Bilgisayar Olur mu, Çocuklar Sokakta, Sevgiyle Büyüyorum, Atık Yağları Toplama, İkinci Bir Şans Vermek Lazım ve Yüzde Yüz Türkçe” ismini taşıyan projeleri ile bir hayli başarılı oldukları görüldü.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2019 Projeleri Sergisine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Sıddık Şirikçi, Zekeriya Kahveci, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Ramazan Balkis, Cuma Doğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri İsmail Boyraz, Süleymen Dal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz Sergi ile ilgili olarak görüşlerini şöyle ifade etti:

“TÜBİTAK projelerimizin açılışına devam ediyoruz, bugün özgün bir proje çalışması olan Ertuğrul Gazi Görme Engelliler öğrencilerimizin hazırlamış olduğu, birbirinden güzel projelerin açılışını yaptık.

Gerçekten çocuklarımız bedenlerde görme engelli olabilirler olabilir ama zihin gözleri, gönül gözleri açık olduğundan beden gözlerinden çok daha etkili bir şekilde projeler yapabileceklerini bize gösterdiler. Çocuklarımızın bu güzel çalışmalarını hazırlayan çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve onları yetiştiren, onların eğitimlerini ihmal etmeyip de okula getiren, takip eden velilerimize teşekkür ediyorum.

Gerçekten çocuklarımız harika ürünler ortaya çıkarmışlar, ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca tabi biraz önce çocuklarımız birde kupa takdim ettik, Görme Engelliler okullar arası Goalball turnuvasında derece yapmışlar Türkiye birincisi olmuşlar, tebrik ediyoruz.

Türkiye şampiyonu olarak Maraş’ımızın adını bütün Türkiye ye duyurdular bundan dolayı da beden eğitimi öğretmenimize okul yöneticilerimize ve tabii ki sporcularımızı yürükten tebrik ediyor, alkışlıyoruz” dedi.

Görme Engelliler Goalball Şampiyonluğunu öğrencilerine kazandıran Beden Eğitimi öğretmeni Gültekin Karasu, şampiyonlukla ilgili bize şu bilgileri verdi:

“Görme  Engellilerı Okullar arası Goalball şampiyonası biz her  yıl katılıyoruz ve  her sene derece alıyoruz . Bazı yılar ikinci bazı yılarda üçüncü oluyoruz. Bu sene ciddi ve sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Antalya’nın Alanya ilçesinde 27-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen Goalball yarışmasına öğrencilerimiz ; Gizem Dinçer, Hatice Dinçer, Ümran Reyhan, Gül Bağrıaçık ve Cennet Zümre Onaran ile katıldık ve Okulumuzu Türkiye şampiyonu yaptık ve kupamızı aldık.

Goalball (Goltopu) oyunu görme engelliler için keyifli bir takım oyunudur. Oyun üçer kişilik iki takım arasında oynanır. Müsabakalar sırasında her takım 6 oyuncudan oluşur. Bunların üçü asıl, üçü de yedektir. Goalball oyuncuları değişik şiddette görme bozukluklarına sahip kişiler olduklarından, oyun sırasında şansları eşitlemek için görmelerini tamamen engelleyen gözlükler veya göz bandı takmak zorundadırlar. Böylece oyuna katılan tüm oyuncular tamamen ve eşit şekilde kör olur ve sadece işitme ve dokunma duyularına güvenirler. Oyun zilli topla oynanır. Çocuklarımız çok çalıştı ve şampiyon oldular” dedi.

Takım kaptanı öğrenci Gizem Dinçer ise şunları dedi:

“ İsmin Gizem Dinçer, 8.sınıf öğrencisiyim. Gültekin Karasu hocamız bizleri çalıştırdı, bizlerde hocamızın önerilerine önem vererek hırslı bir şekilde çalıştık ve çalışmamızın karşılığını şampiyon olarak aldık. Çok mutluyum”

HABER VE FOTOĞRAFLAR: Oğuz KARAKOÇ

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ