Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elektrik Enerjisini Tasarruflu Kullanma Ödül Töreni

11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ‘Elektriğin Verimli Kullanılması ve Enerji Tasarrufu’’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla AKEDAŞ Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında 08.01.2018 tarihinde yapılan işbirliği protokolü gereğince ilimiz ortaöğretim öğrencilerine yönelik Elektrik Enerjisini Tasarruflu Kullanma Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için AKEDAŞ kurumunda ödül töreni düzenlendi. […]

Elektrik Enerjisini Tasarruflu Kullanma Ödül Töreni

07 Şubat 2018 - 23:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ‘Elektriğin Verimli Kullanılması ve Enerji Tasarrufu’’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla AKEDAŞ Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında 08.01.2018 tarihinde yapılan işbirliği protokolü gereğince ilimiz ortaöğretim öğrencilerine yönelik Elektrik Enerjisini Tasarruflu Kullanma Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için AKEDAŞ kurumunda ödül töreni düzenlendi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Ödül törenine Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve AKEDAŞ Dağıtım Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ve AKEDAŞ Perakende satış genel müdürü Medine Tanış, ve AKSU TV genel yayın müdür yardımcısı Erol Öner, dereceye giren öğrencilerin okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

“Sen genel müdürlerim, değerli mesai arkadaşlarım öncelikli olarak hepiniz buraya hoş geldiniz ben ev sahipliği için AKEDAŞ ailesine huzurlarınızda teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Biz çok hızlı bir süre içerisinde 1. ayın sekizinde burada bulunan çok kıymetli genel müdürlerimiz ile birlikte kurumsal anlamda Akedaş ve milli eğitim müdürlüğü ile birlikte bir protokol imzaladık bu protokolümüzün ana çerçevesi enerji tasarrufu ile ilgiliydi bunun öğrencilerimize Kahramanmaraş’ta yaşayan çok kıymetli hemşerilerimize tanıtımını yapmak onlar üzerinden tasarruf hususunda mesajlar vermeyi arzu etmiştik bugün mutlulukla görüyorum ki bunun sonuna geldik ödül töreni ile birlikte bu süreci tamamlayacağız.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Ben hayat boyu hep şunu gördüm, hep şunu müşahede ettim. Sizi zengin yapan, hafızanızı kalıcı kılan yapmış olduğunuz tasarruflardır aslında. Bir sözü hatırlıyorum, diyor ki; yediklerini sizi güçlü kuvvetli yapmaz, ancak sindire bildikleriniz, okuduklarınız sizi alim yapmaz, ancak hatırlaya bildikleriniz. Bugün sizin zengin yapan kazandığınız para değil, belki tasarruf edebildiklerinizdir. Biz bugün Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta biraz da tasarruf kültürü öne çıkarmak adına bir program yaptık ve ben bu programda Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üstlenmiş olduğumuz yükün altından kalkmış olmanın verdiği mutluluğu sizlerle birlikte paylaşıyorum ve bundan sonraki süreçte de inşallah daha güzel, daha kapsamlı programlarda bir arada olmayı arzu ettiğimi ifade ediyorum. Başarı gösteren dereceye giren öğrencilerimiz başta olmak üzere bu programa katılan emek veren bütün öğrencilerimize okul yöneticilerimize öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

AKEDAŞ Dağıtım Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ise konu ile ilgili olarak şunları dedi:

“Sayın Milli Eğitim müdürüm, değerli öğretmenleri ve sevgili öğrenciler; malumunuz olduğu üzere Milli Eğitim müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol sonucunda dereceye giren arkadaşlarımızı taltif etmek onları onore etmek için bu mütevazi töreni yapıyoruz. Ben hepinize hoş geldiniz diyor Akedaş’a teşriflerinizi den dolayı da ayrıca sayının Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tekrar hepinize teşekkür ediyorum.

Tasarruf hayatımızın her alanında her, konuda olması gereken bir şey ve vazgeçilmez. Aslında hayatımızı özelde Biz enerji tasarrufu ile ilgili böyle bir kompozisyon yarışmasını düzenlemek ve öğrencilerimiz vasıtasıyla velilerimiz üzerinde öğretmenlerimizin zaten bu konudaki olan değerlendirmelerini biliyoruz velilerimiz üzerinde de bir farkındalık yaratabilmek için bu noktaya biraz ilgi çekebilmek için böyle bir yarışmayı düzenledik ve Sayın Milli Eğitim müdürlüğümüzün ve başta müdürümüz olmak üzere öğretmenlerimizin desteğiyle bu sonuca ulaştık.

Ben öğrencilerimizin yarışma için yazdıkları kompozisyonları okudum hakikaten çok güzel ifadeler, çok güzel fikirler ileri sürmüşler ve ben ciddi derecede faydalandım. Verdikleri emeklerden dolayı kendilerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum, ayrıca dereceye giren 2 Okulumuzun da Afşin ve Elbistan dan olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. malumunuz Afşin, Elbistan bölgesi yazılı edebiyatımızda aşıklık edebiyatımızda çok önemli insanları yetiştirmiş 2 ilçemiz. Bu da tabi ayrıca dikkat çeken bir husus oldu.

 Ben öğrencilerimizin ismini özellikle zikretmek istiyorum Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Emine Kılınç kızımız bu kompozisyon yarışmasını birincilikle tamamlamış , hakikaten çok güzel bir yazı kaleme almış, kendisine çok teşekkür ediyorum, ikinciliği ise merkez ilçemizde Şehit Erol Olcak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Kadir Avşaroğlu yavrumuz aldı kendisini kutluyor teşekkür ediyorum, üçüncülüğü Elbistan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Gazi Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Enes Ödemiş Oğlu yavrumuz almış kendilerini kutluyor tebrik ediyorum, hayatlarında bundan sonra başarılı mutlu bir yaşam diliyorum çok teşekkür ediyorum sağ olun.”

Törenin son konuşmasını ve AKSU TV genel yayın müdür yardımcısı Erol Öner yaptı ve Öner şu ifadelere yer verdi:

“Sayın genel müdürlerim, değerli müdürüm, değerli öğretmen arkadaşlar ve öğrenci arkadaşlar; Gerçekten güzel bir ortamda bulunuyoruz, bilindiği gibi ağaç yaşken eğilir. Tabii biz bu projenin tanıtım ve medya ayağında bulunduk, bulunmaktan da çok mutlu oluyoruz. Parayı kazanırken değil, harcarken tasarrufun içinde olmak lazım, her alanda  olmalı, sadece enerji alanda değil diğer alanlarda da.

Ben yarışmaya giren özellikle müdürüm de konuştuk, Afşin toprağa biliyorsunuz her kapının arkasında bir şair var bir yazar’la bir çizer var ve birinci olan arkadaş başta olmak üzere yarışmaya giren tüm arkadaşlarımızı kutluyorum, gerçekten güzel bir yarışma enerji adına, arkadaşlarımı tebrik ediyorum “ dedi.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmeler sonunda:

BİRİNCİ :Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emine KILINÇ 1.  

İKİNCİ: Onikişubat Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kadir AVŞAROĞLU 2

ÜÇÜNCÜ : Elbistan İMKB Gazi Mustafa Kemal Çok Programlı Lisesi 11. sınıf öğrencisi Enes ÖDEMİŞOĞLU’na ödülleri verildi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ