Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan, İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kuruluna Ev Sahipliği Yaptı

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Elbistan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında Sword Otel konferans salonunda gerçekleşti. İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına  Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Elbistan Milli […]

Elbistan, İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kuruluna Ev Sahipliği Yaptı

26 Mart 2015 - 13:47A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Habere Ait Foto Galeri

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Elbistan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında Sword Otel konferans salonunda gerçekleşti.

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına  Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Meslek Liseleri Müdürleri  katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Okul Müdürü İlyas Demir’in hoş geldiniz konuşmasına müteakiben İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt bir konuşma yaparak okul müdürlerine şöyle seslendi:

“Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum bizi burada ağırladıkları, konuk ettikleri için. İlden gelen arkadaşlara da kazasız belasız tekrar dönmeyi diliyorum. Biz eğitim-öğretim faaliyetlerimizi yaparken hem yöneticilerimizle bir araya gelmek, onların elini sıkmak, yüzünü görmek, gözlerinin içine bakmak, karşılıklı oturup sohbet etmek, istişare etmek, fikir alış verişinde bulunmak ve tecrübelerden istifade etmenin gerekliliğine inanıyoruz. Onun için bugün buradayız, sizlerin tecrübelerini, birikimlerini, bizimle ilgili olarak dilek ve temennilerinizi, önerilerinizi almak istiyoruz.

Eğer bir Ülkeyi kalkındıracaksanız, müreffeh bir toplum olmayı düşünüyorsanız mutlaka mesleki eğitim bunun içinde olmalı. Eğer mesleki eğitim içinde olmayacaksa dışardan ithal etmek zorunda kalacaksınız. Bu durumda çok zengin bir potansiyele sahip olmanız gerekiyor. Yani yeraltı kaynaklarınızın, yerüstü kaynaklarınızın, güneşinizin, rüzgârınızın işletilmesi için bile ciddi anlamda katkıya ve farklılığa ihtiyacınız vardır. Eğer bunlar olmuyorsa o zaman mesleki eğitiminizi geliştirmek zorundasınız. Bu konularda istişare etmek çok önemli. İstişare etmek yanlışa düşmeyi de önler. Birbirinizin yapmış olduğu iyiliklerden, güzelliklerden yararlanarak kendi kurumlarınıza uygulama şansınız ve fırsatınız da olacak. Biz bütün bunları toparladığımızda değerli arkadaşlar bu toplantının çok faydalı olacağını, ilimize katkı sunacağını ümit ve temenni ediyoruz.

Habere Ait Foto Galeri

Elbistan ilçemizle ilgili başarı adına bir memnuniyetimiz var. Bu memnuniyetimiz başarı sıralamasında Elbistan’ın il ortalamasının üzerinde olmasındandır. Bu başarıda emek veren, katkı sunan tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Katıldığımız toplantıda Sayın Bakanımızın da sizlere selam söyledi. Buradan Bakanımızın selamını da sizlere iletmiş oluyorum” dedi.

Akkurt daha sonra, e-imza, fatih projesi, eğitimde başarının arttırılması, başarıda okulların karneleri, ekip ve yol arkadaşlığı, okulu ve çevreyi sevme, okumanın önemsenmesi ve yaygınlaştırılması, ders kitap listelerinin sayısal oranına dikkat edilmesi,kurumlara gelen vatandaşlara iyi davranılması, yolsuzluğa ve ahlaksızlığa bulaşmamak,  konularında okul yöneticilerini bilgilendirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un konuşmasından sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy’da bir konuşma yaparak mesleki eğitimin önemine dikkat çekip şu ifadeleri kullandı:

” Arkadaşlar, sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız, öğrencilerimizi hayata en güzel şekilde hazırlamamız gerekiyor. Aldığımız bayrağı bütün çaba ve enerjimizle daha ilerilere taşımak zorundayız” dedi.

Bu konuşmalardan sonra aşağıda ki gündem maddeleri ele alınarak değerlendirildi.

1- 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarımızın genel bir değerlendirmesi.

2- Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili tanıtım sunusu.

3- Anadolu, Anadolu Meslek programlarında alana geçiş, tercih ve yerleştirme analizinin yapılması.

4- Okullarımızın son 3 yıllık (LYS-YGS) akademik başarı durumları değerlendirilecek olup, bununla ilgili istatistiki bilgilerin hazır bulundurulması. 2015 eğitim öğretim yılı LGS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi.

5- Okul Müdürlerimiz (Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçemizdeki Okullarımız Hariç) okullarındaki tespit ettikleri genel sorunlarını ve çözüm önerilerini toplantıya rapor halinde getireceklerdir.

6- Okullarımızda İşletmelerde Beceri Eğitimine gidecek öğrencilerimiz ile ilgili durumun değerlendirilmesi.

7- Bakanlığımızca e-posta veya yazıyla istenilen bilgi ve belgelerin zamanında gönderilmesi.

8- Bakanlığımız Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinde belirtilen esaslar doğrultusunda Tam Gün Tam Yıl Uygulamasının değerlendirilmesine.

9- İlimiz Afşin İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) Müdürlüğünün Hemşirelik ve ATT alanlarının açılması teklifinin değerlendirilmesine,

10- İlimiz Afşin İlçesi Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Anadolu Teknik Programında Bilişim Teknolojileri Alanının Veri Tabanı Programcılığının kapatılarak Anadolu Meslek Programında Veri Tabanı ve Web Programcılığı Dallarının açılması, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının aktif hale getirilmesinin sağlanması durumunun görüşülmesi.

11- Alan Dal açılması ile ilgili tekliflerin değerlendirilmesi.

12- Dilek ve temenniler, kapanış.

Toplantı sonunda Elbistan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından misafir müdürlere yemek ikramı yapıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ