Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ekinözü İlçesi’nde Kitap Şenliği Yapıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Ekinözü (Celâ) İlçesinde “Kitap Fuarı ” açıldı. Kitap Şenliğine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Serdar Yakar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Garnizon Komutanı Adem Demir, İlçe Emniyet Müdürü […]

Ekinözü İlçesi’nde Kitap Şenliği Yapıldı

11 Mayıs 2015 - 21:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Ekinözü (Celâ) İlçesinde “Kitap Fuarı ” açıldı.

Kitap Şenliğine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Serdar Yakar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Garnizon Komutanı Adem Demir, İlçe Emniyet Müdürü Bestami Kurnaz, Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik, Şube Müdürleri Davut Atılgan, Ali Bodavoğlu, İl Millî Eğitim ARGE Koordinatörleri Ali Çolak, Fatih Kaynar, Okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kitap Şenliği Fuarı’nın açılış konuşmasını Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Çağımızda en çok ihmal ettiğimiz ve en çok ihtiyaç duyacağımız alışkanlık okuma tutkusu ve kitap sevgisidir.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Beşikten Mezara ilim öğreniniz diyen bir peygamberin ümmeti olarak ilim öğrenmeyi, okumayı, dini ve içtimai hayat bilgilerini kaçımız kaynağından öğrenebiliyoruz. Bazı konularda bu bilgileri nesilden nesile, kulaktan kulağa aktarılarak doğruluğunu, yanlışlığını irdelemeden öğreniyoruz.

İlk emri “oku” diyen bir dinin mensubu olarak kaçımız düzenli şekilde kitap okuyoruz. Anne dizi takip ediyor, baba maç takip ediyor, abi kahveye gidiyor. Keşke bu malayani işlere harcadığımız sürelerin yarısını kitap okumakla geçirsek.

Değerli veliler;

Son yıllarda ulusal sınavlara göz attığımızda sözel alanda çıkan soruların tamamına yakını okuma ve anlamaya yönelik sorular. Tabii ki kitap okumak sınavlarda başarılı olmak için okumak amacını gütmemeli. Okuyan kişinin ufku genişler, söz dağarcığı zenginleşir, hoşgörüsü artar, İnsanlara, dünyaya ve yaratıcısına bakış açısı değişir. Günümüz insanının şu anki vasıl olduğu netice okumaya ve kitaplara değer vermeyişindendir.

Öldüğünde unutulmamak istiyorsan ya okunacak eserler bırak, ya da yazılmaya değer işler yap. Bu vesileyle İl Millî Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği Kitap Okuma Fuarına hoş geldiniz” dedi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Bu konuşmadan sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Serdar Yakar bir konuşma yaptı. Yakar şunları dedi:

“Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında Büyük Şehir Belediyemiz, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’müz ve İşler Kırtasiye ile birlikte organize ettiğimiz bu kitap fuarımıza, kitap şenliğimize hoş geldiniz diyorum. Büyük Şehir Belediyemiz geçtiğimiz Aralık ayında 1. Kitap fuarını gerçekleştirdi. Bu kitap fuarı için oluşturduğumuz komisyon aylar öncesinden çalışmalara başladı. Ama kaygılarımız vardı, insanları kitaplardan uzaklaştıracak o kadar cazibeli eğlenceler, telefonlar, bilgisayarlar varken, insanlar kitaplarla buluşturabilir miyiz diye endişelerimiz vardı. Ama o 1. Kitap fuarında gördük ki insanlar akın akın fuara akın ediyorlar. Yani bu fuarda yazarlarda, yayınevleri de, okuyucularda memnun oldu. Bu memnuniyeti ve faydayı tüm ilçelerimize de ulaştırmak arzusuyla İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu kitap fuarı şenliğine başladık. Çağlayancerit’ten sonra burada üçüncüsünü başlatmış oluyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin Kültür çalışmaları tüm ilçelerimizde devam edecek geçtiğimiz günlerde yaptığımız Hayati Vasfi Taşyürek programımızı Afşin Tanır İlçemizde yapmak istemiştik ama bazı nedenlerle kısmet olmadı, ama Haziran ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katılımı ile Ekinözü’nde Abdurrahim Karakoç’u anma programı yapacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Serdar Yakar’dan sonra konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ise eğitimin ve kitap okumanın önemine vurgu yaparak, eğitime ellerinden gelen bütün desteği sunmaya hazır olduklarına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

“Çocuklarımızı kitaplarla daha çok buluşturmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı yerini teknoloji bağımlılığına bıraktı. Kitapların yeniden en iyi dostlarımız olmasını sağlamalıyız. Ekinözülü bir çocuğumuzun ileride makam mevki sahibi olması bizler açısından gurur vericidir. Bizim Çocuklarımızda doktor olsun, hâkim, mühendis olsun.  Ekinözü Belediyesi olarak eğitimin öneminin bilincindeyiz ve daima destek olmaya hazırız” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra “Kitap Şenliği” kurdelesi kesilerek kitaplar okuyucuyla buluşturuldu. Öğrenciler kitap kumbaralarında biriktirdikleri paralarla kitap almanın mutluluğunu yaşadılar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ