Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ekinözü belediyesi gençleri üniversiteye hazırlıyor.

Ekinözü Belediyesi Basın yayın Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘”Eğitim İçin Üniversitemizi Seçiyoruz ’ projesi kapsamında Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni gezdi. Ekinözü Belediyesi tarafından organize edilen ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği  ‘”Eğitim İçin Üniversitemizi Seçiyoruz ’  Hem üniversiteyi tanımak hem de üniversite tercihlerinde öğrencilere […]

Ekinözü belediyesi gençleri üniversiteye hazırlıyor.

23 Mart 2018 - 22:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ekinözü Belediyesi Basın yayın Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘”Eğitim İçin Üniversitemizi Seçiyoruz ’ projesi kapsamında Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni gezdi.

Ekinözü Belediyesi tarafından organize edilen ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği  ‘”Eğitim İçin Üniversitemizi Seçiyoruz ’  Hem üniversiteyi tanımak hem de üniversite tercihlerinde öğrencilere yol göstermenin amaçlandığı projede üniversiteyi gezen öğrenciler eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler, gün boyunca devam eden programda birçok yeri gezme imkânı bulurken ayrıca alanında uzman kişilerden nasıl tercih yapmaları konusunda bilgiler de aldı.

 “EĞİTİME YAPILAN YATIRIM GELECEĞİMİZE YAPILAN YATIRIMDIR”

 Ekinözü Belediyesi Basın Danışmanı İsmail Bozdoğan ise program hakkında şunları dile getirdi, “Ekinözü Belediyesi sadece bugün değil her zaman eğitime yatırım yapıyor. Çünkü eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Buradaki gençler bizim geleceğimizin teminatı olan gençlerdir. Buradaki öğrenciler son sınıf öğrencileri ve üniversiteye hazırlanacaklar. Bu üniversiteye hazırlanırken ise geleceklerine nasıl yön verecekleri konusunda Sütçü imam Üniversitesine getirerek gezdirme imkânı sağladık. Buraya Türkiye’nin her yerinden gelen üniversite fuarları var ve öğrenciler buraları gezerek bilgi sahibi oldular. Ekinözü Belediyesinin ‘Eğitim İçin Üniversitemizi Seçiyoruz Projesi’ kapsamında üniversiteyi gezmelerini sağlıyoruz. Üniversitede hangi olanaklar var, neler yapacaklar ve gelecekte öğrencileri neler bekliyor, öğrenciler tercih yaparken neler yapması gerekiyor bunları öğrenme imkânı buldular.   Bu Projemiz sayesinde lise son sınıftaki öğrencilerimiz meslek seçiminde ve kariyer planlamalarında doğru karar verebilmeleri için yol gösterici bir faaliyettir üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin tercih yaparken geleceklerine yön verecektir.  

Belediye Başkanımız Nursi Çeleğen Bey’in talimatları doğrultusunda öğrencilerimiz için Tüm olanaklarımızı seferber ettik ve  “Öğrencilerimiz sosyal imkânları ve Eğitimlerini göz önüne alarak değerlendirmelerde bulunacaklarına eminiz Programı düzenleyen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ederiz.”

  “ÜNİVERSİTENİN BU İMKÂNLARINI TANIMIŞ OLDULAR”

Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sinan Akdal yaptığı konuşmada, “Bugün öğrencilerimizle birlikte Üniversitenin tanıtım seminerine katıldık. Sütçü İmam Üniversitesin’de oldukça verimli bir seminer olduğunu gördük. Öğrencilerimiz bu geziyle birlikte üniversite ortamını görmüş oldular. Üniversitenin bu imkânlarını tanımış oldular. Burada gördükleri sayesinde ilerde daha büyük hedeflerle çalışmalara da devam edecekler. Bu imkânları sundukları için belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Çocukların mutlu olmasını sağladılar. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

 “ÜNİVERSİTELERİ ÇOCUKLARIN GÖRMESİ LAZIM”

Ekinözü çok programlı Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Bayram Dönmez ise, “ Buradaki çocukların eğitim durumları birazcık Türkçe açısından düşük seviyedeydi. Çocukların bu Türkçe konusundaki eksiklerini gidermek için onlara kaynak ulaştırmaya çalıştık, yeterli sayıda soru çözümü yapmaya çalıştık, gerektiği zaman boş günlerde okula gelip onlara etüt yapmaya çalıştık. Sinan hocamla birlikte bu işleri bol bol yapmaya çalışıyoruz. Bunun için üniversiteleri çocukların gidip görmesi, üniversitelerin nasıl bir imkâna sahip olduğunu, nasıl bir ortama sahip olduğunu görmeleri lazım. Bunun için Belediye Başkanımız bize böyle bir imkân sundu ve bizlerde bu imkânlardan faydalanmak için çocukları aldık buraya getirdik. İnşallah onlar için faydalı olur” şeklinde konuştu.

 “BU ORTAMI GÖRMEK BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Öğrencilerden Buket Alabacak , “Ekinözü’nün köylerinde oturuyoruz. Ulaşımdan dolayı yurtta kalıyorum. Bizlere böyle bir etkinlik düzenlediği için Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çelege’ne çok teşekkür ederim. Bu ortamı bize sağlayarak bizim bilgilenmemize yardımcı oldular. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesini istiyoruz. Çünkü Ekinözü çok kısıtlı bir yer. Bu ortamı görmek bizleri çok mutlu etti. Buraları görmek bizlerin okuma isteğimizin daha da artmasını sağlıyor. Emeği geçen herkese tekrardan çok teşekkür ederim” dedi.

“BU TÜR ETKİNLİKLERİ SIKLIKLA İSTİYORUZ”

Öğrencilerden Meryem Kara ise, “Ekinözü’nde imkânlarımız çok kısıtlı ve bu tür etkinlikler bizler için çok iyi oluyor. Bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür etkinlikleri sıklıkla istiyoruz. Bizim için güzel bir seminer ve güzel bir gezi oldu. Ekinözü Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ