Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Sona Eriyor !

8 out of 10 based on 12 ratings. 5 user reviews. Üniversitelerdeki 171 bin boş kontenjan için ek yerleştirme tercihleri bugün sona eriyor. Ancak Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ gibi gözde üniversitelerde bile mevcut 78 boş kontenjan olduğu halde, kazanan adayların bu bölümlere kayıt yaptırmadığı görülüyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), öğrencilerin tercih etmemesi ya […]

Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Sona Eriyor !

01 Ekim 2012 - 8:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !


8
out of 10

based on 12 ratings.
5 user reviews.

Üniversitelerdeki 171 bin boş kontenjan için ek yerleştirme tercihleri bugün sona eriyor.

Ancak Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ gibi gözde üniversitelerde bile mevcut 78 boş kontenjan olduğu halde, kazanan adayların bu bölümlere kayıt yaptırmadığı görülüyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), öğrencilerin tercih etmemesi ya da kazandığı halde kayıtlarını yaptırmamaları nedeniyle boş kalan üniversite bölümleri için ek yerleştirmelere başladı. 27 Eylül’de başlayan ek yerleştirme tercihleri 1 Ekim’de (bugün) sona erecek. ÖSYM tarafından yayınlanan Ek Yerleştirme Kılavuzu’ndaki boş kontenjanlara bakıldığında ise, milyonlarca adayın hayalini kurduğu Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ gibi üniversitelerde birçok bölümde boş kontenjanlar olduğu ortaya çıktı. Bu bölümler arasında ÖSYS’de ilk bine giren adayların tercih ettiği Boğaziçi İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, ilk 5 bine giren adayların tercih ettiği ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve İşletme gibi bölümler bulunuyor.
171 bin boş kontenjan var

ÖSYS’de bu yıl tercih hakkı kazanan aday sayısı yaklaşık 1 milyon 790 bindi. Ancak adaylardan sadece 1 milyon 130 bin’i tercih yaptı. Tercih yapanlardan da 865 bini üniversiteye yerleşirken, tercih hakkı olup da tercih yapmayan adayların sayısı ise 660 bin oldu. Ek Yerleştirme Kılavuzu’ndaki bilgilere göre ise lisans programlarında yaklaşık 76 bin, ön lisans programlarında ise 95 bin kontenjan açığı bulunuyor. Bu da toplamda 171 bin boş kontenjan yapıyor. Ancak ek yerleştirmeden faydalanabilecek aday sayısı bu sayının yaklaşık 5 katı, yani 950 bin civarında.

 

2012 – 2013 Eğitim ve Öğretim Yılı

Üniversite Bursu Veren Kuruluş Rehberleri

 

Vehbi Koç Vakfı Bursu

 

          Bilindiği üzere yüksek mevlada burs veren bir vakıf. Üniversite öğrencilerine aylık 310 TL gibi bir rakam verilmekteydi geçtiğimiz yıl bu yıl ne kadar olur bilmiyorum. Hemen hemen 10bin kişiye burs olanağı sağlayan hoş bir vakfımız. Ayrıntılı bilgiler için TIKLAYIN.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Bursu

        Aylık hemen hemen 1000 öğrenciye burs veren büyük bir vakıf daha. Bu sayı daha da yükselecek. Vakfın başarılı engelli öğrencilere de öncelik sağladığı gibi bir fısıltı da duymadım değil. Fiyatı hakkında 2009 yılında 260 TL olduğunu öğrendim ancak geçtiğimiz yıl ne kadar verdi bilmiyorum. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN.

Başbakanlık Bursu

        Her Yıl KYK yurt başvurularıyla birlikte başvuru yapılır. İnanın nasıl inceliyorlar bilmiyorum. Maddi durumu çok çok iyi olan arkadaşlarımın aldığına bile şahit oldum. Zaten düzenli olarak her yıl bütün öğrenciler buna başvurur, yani en kapsamlı burslardan biridir. Aylık 260 TL olmak üzere 12 ay boyunca verilir. Yeni başlayanlar ilk burslarını Ocağın 7’sinde alırlar.

TÜBİTAK Bursu

            Türkiye’nin bilim kurumu olmasının yanında öğrencilere burs da sağlayan TÜBİTAK İlk öğretimden doktorasına kadar bilim insanını desteklemektedir. Aylık 500 TL olmak üzere 12 ay boyunca verilmektedir. Lafı uzatmadan adresinden bilgi almak için TIKLAYIN

YÖK Bursu

           Yüksek Öğretim Kurulu daha çok Yurtdışına giden öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Yök bursu ile ilgili tüm bilgiler için TIKLAYIN.

Mehmet Zorlu Vakfı Bursu

        Öğrenim kredisi hariç başka bir kurumdan burs alıyorsanız bu bursa başvuramazsınız arkadaşlar. 9 ay süreyle verilen burslar aylık 280 TL civarıdır. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN.

Nevzat Özgörkey Fonu Başarı Bursu

     Toplumdan aldığını topluma geri verilmeli sloganıyla kurulan fon 50-60 kişiye burs vermektedir. Başka kurum ve ya kişiden burs alınmamalıdır. Aylık 400 TL olan burs için daha fazla bilgi almak ve iletişime geçmek için TIKLAYIN.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu

          Başarılı öğrencilere ayda 240 TL gibi bir burs imkanı sağlayan kurum bu ödemeyi yılda 9 ay boyunca yapmaktadır. Başvurular ekim ayında başlamaktadır. Bilgi almak ve iletişime geçmek için TIKLAYINIZ.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursu

Aylık 125 TL olan burs yılda 10 ay süreyle verilmektedir. En yakın dernek şubelerinden başvurabilirsiniz. Daha fazla bilgi içinTIKLAYIN.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursu

Başarılı ve ihtiyacı olan Kız öğrencilere burs veren kurum ekim ayında başvuruları kabul etmeye başlamaktadır. Başvuru formunu ve istenen diğer belgeleri okulunuzun öğrenci işlerine teslim ederek başvurabilirsiniz. Daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

Türk Eğitim Vakfı Bursu

Aylık 290 TL olmak üzere 9 ay boyunca verilen bu burs için başvuruları başka kurum ve kişilerden burs almayan kişiler yapabileceklerdir. Başvuru formunu ve istenen diğer belgeleri okulunuzun öğrenci işlerine teslim ederek başvuru yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Bursu

Vücutlarının %40’ı engelli olan maddi olarak yetersiz şartlara sahip öğrencilere burslar vermektedir. Karşılıksız olan bu burs hakkında edinmek istediğiniz her türlü bilgi bu sayfada yer almaktadır TIKLAYINIZ.

Cevdet İnci Eğitim Vakfı Bursu

ÖSYM puanı bakımından %5’in içerisine girmiş öğrencilere aylık 200 TL olmak üzere burs verilecektir. Burslar karşılıksızdır ve başka herhangi bir yerden burs almıyor olmanız gerekir. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Bursu

         Sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeye açık , Toplum gönüllülerinin çalışmalarına katkıda bulunmaya hevesli arkadaşlara burs verilecektir. Burslar yılın 10 ayını kapsamaktadır. Başvurular Eylül ayında yapılabilir. Daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı Bursu

İSOV’de öğrencilere burs imkanı vermektedir.Ne kadar ücret verdiğine ulaşamasak da online başvuru imkanı vermesi oldukça hoş arkadaşlar. Şunu da sevinerek söylemek isterim ki başvurular şu an aktifdir. Başvurmak ve daha fazla bilgi almak için TIKLAYINIZ.

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu

Arkadaşlar bildiğiniz üzere ALEV toplum da eğitime destek adına görevlerini oldukça iyi bir şekilde yerine getiren bir vakfımızdır. Lise öğrencilerine dahi burs veren kurum için Burslara nasıl başvurulacağınız ve ne şartlar arandığını görmek üzere TIKLAYIN.

Uran Holding Bursu

İnşaat mühendisliği ve Turizm gibi bölümlerdeyseniz eğer Uran Vakfı sizlere aylık 150 TL gibi bir burs imkanı sağlayabilir. Tam 9 ayı kapsayan bursun başvuru tarihleri 15 Eylül-1 Ekim tarihleri arasındadır. Daha fazla bilgi almak ve Başburu yapabilmek için TIKLAYIN

Sanko Vakfı Bursu

          Arkadaşlar Sanko VAKFI yıllardır öğrencilere burs veren köklü bir vakıftır. Aylık 200 liralık burs vermekte olan vakıf Gaziantepli olma şartı aramaktadır. Eğer Gaziantepli iseniz iletişime geçmek için TIKLAYINIZ.

Anadolu Vakfı Bursu

1000’e yakın öğrenciye burs imkanı sağlayan Vakıf aile durumunuzu , maddi yeterliliklerinizi gözetmek üzere burs vermektedir. Üç aydan üç aya 600 TL gibi bir rakam vermektedir. Ayrıntılı bilgi almak ve başvurmak için TIKLAYINIZ.

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

Aylık 100 TL burs veren bu köklü vakıf yıllardır öğrencilere burs imkanı sunan güzide vakıflardan. İhtiyaç sahibi olan öğrenciler Eylül ayı sonunda web sitelerinden burs başvuru tarihlerine ulaşabilecekler. Daha fazla bilgi almak ve başvurmak için TIKLAYINIZ 

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu

Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencilerin başvurularının kabul edildiği burs bugüne dek 500’ün üzerinde öğrenciyle buluşmuştur. Farklı farklı burs programları olan vakfın aradığı özellikler genel olarak ihtiyaç sahibi olmak ve başarılı olmaktır. Daha fazla bilgi için TIKLAYIN.

Türk Anadolu Vakfı Bursu

Yaklaşık 1000 kadar öğrenciye burs imkanı veren vakfın başvuruları Ekim ayında başlamaktadır. İhtiyaç sahibi başarılı öğrencilere ayda 80 TL burs veren köklü vakıftan burslarla ilgili daha güncel bilgiler almak ve başvuru da bulunmak için TIKLAYIN.

Galatasaray Eğitim Vakfı Bursu

Galatasaray Eğitim Vakfı çok fazla olmasa da ihtiyacı olan 200 e yakın öğrenciye burs imkanı sağlamaktadır. Başarı durumu yüksek, maddi durumu zayıf nitelikteki öğrencilere burs verilecektir. Başvuru ve Yönergeler için TIKLAYINIZ

Tareksav Bursları

Eylül ayı içeriside burs başvurularını değerlendirecek olan TAREKSAV’ın ne kadar burs verdiğini bilmiyoruz ancak ihtiyaç sahibi öğrenciler için bu yeni burs vermeye başlayan vakfımız çok değerli olacaktır. Yılın 9 ayını kapsayacak burslar eğitim süresince verilecektir. Ayrıntılı bilgi ve başvurular için TIKLAYINIZ.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ