Maraşta Haber
Maraşta Haber

Eğitim Seferberliğinde İkinci Adım : İmam Hatip Ortaokulu’nun Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi’nin, “7 Mahalleye 7 İmam Hatip” projesinin ikinci halkası Dönüklü Mahallesinde örüldü. 750 öğrenci kapasiteli ve 1 milyon 750 bin TL maliyetli Dönüklü İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli düzenlenen görkemli bir törenle atıldı. Onikişubat Belediyesi, Ilıca’nın ardından ikinci İmam Hatip Okulu’nu Dönüklü Mahallesi’ne kazandırıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti […]

Eğitim Seferberliğinde İkinci Adım : İmam Hatip Ortaokulu’nun Temeli Atıldı

27 Mayıs 2015 - 23:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi’nin, “7 Mahalleye 7 İmam Hatip” projesinin ikinci halkası Dönüklü Mahallesinde örüldü.

750 öğrenci kapasiteli ve 1 milyon 750 bin TL maliyetli Dönüklü İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Onikişubat Belediyesi, Ilıca’nın ardından ikinci İmam Hatip Okulu’nu Dönüklü Mahallesi’ne kazandırıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Veysi Kaynak ve büyük bir davetli topluluğunun katıldığı törenle, 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Onikişubat Belediyesi, Çocuk Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan tören renkli görüntülere sahne olurken, Grup Başkanvekili Ünal ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, minik mehteranları tebrik etti. Mehteran takımının taşıdığı bayrağı alıp, minik mehteranla dalgalandıran Ünal, “Bütün kavgamız ve mücadelemiz bu bayrak için” dedi.

6 (2) copy

Törende konuşan Ünal, Türkiye tarihi açısından acıyla hatırlanan 27 Mayıs Darbesi’nin yıldönümünde, böyle bir temel atma törenini gerçekleştiriyor olmanın kendileri için anlamlı olduğunu söyledi. “27 Mayıs bizim unutmamamız ve unutturmamamız gereken bir gün” diyen Ünal, şöyle konuştu:

“Çünkü 27 Mayıs bizim irademizin çalındığı ve gasp edildiği gündür. 27 Mayıs milletten yetki almayanların, milletin iradesini çaldığı gündür. Maalesef 27 Mayıs’ın destekçisi olan, 27 Mayıs’ı hazırlayan, 27 Mayıs’ın yapılmasının şartlarını olgunlaştıran ve darbe zeminini hazırlayan 2 yapıyı da unutmamak gerek. Yani CHP ve medya. Bugün aramızda da o günü hatırlayan ve yaşayanlar vardır. Ama ben şöyle hatırlıyorum 27 Mayısı. Aklım erdiğinde bu günde bizim evde bir yas olurdu. O yasın sebebi de Adnan Menderes’in idamıydı. Babam o günün hatırasına ve o iradesinin çalınmasına tepki olarak kardeşime Menderes ismini koymuştu.”

8 copy

“BİZ DİRENİŞE DEĞİL DİRİLİŞE İNANMIŞ BİR MİLLETİZ”

Tek partili CHP iktidarlarında, alimlerin asıldığını, camilerin ahır yapıldığını, Kur’an-ı Kerim’in yasaklanıp, ezanın aslından uzaklaştırıldığına vurgu yapan Ünal, şöyle devam etti:

“Darbeler gördük ama biz hiç bir zaman ‘direniş’ demedik, sokağa çıkmadık. Biz sandık önümüze geldiğinde o işin hesabını gördük. Çünkü biz direnişe değil dirilişe inanmış bir milletiz. Ama bu efendiler son 13 yılda sırf iktidarlarını ve imtiyazlarını kaybettikleri için eskiden olduğu gibi 27 Mayıslarda, 12 Martlarda, 12 Eylüllerde olduğu gibi askeri göreve çağırmadıkları için halkı sokağa döktüler. Bize Gezi’yi yaşattılar. Bize 6-8 Ekim olaylarını yaşattılar. O yüzden bu millet artık bir şeyi öğrendi. İradesine sahip çıkmayı öğrendi. Sandıkta tecelli eden, TBMM’nin o mehabetli çatısı altında tecelli eden iradesini ve o iradesini temsil eden temsilcilerine bu millet sahip çıkmayı öğrendi. Bu millet sandığına sahip çıkıyor. Bu millet artık 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül istemiyor, 28 Şubat istemiyor, 27 Nisan istemiyor.”

9 copy

“CHP’YE ‘MİLLET’ DEMEYİ ÖĞRETTİK”

Muhalefetin milletle gönül bağı kurmayı başaramadığına dikkat çeken Ünal, “Ama biz sükunetle, sabırla onların demokrasiyi hazmetmesini, siyaseti öğrenmesini, milletin iradesine ve sandığa saygı duymayı öğreteceğiz, öğretiyoruz” dedi. Ünal, şöyle devam etti:

“Çünkü CHP artık millet demeyi öğrendi. Ve hepsinden önemlisi bu millet kendi iradesi dışında artık bu ülkede bir güç görmek istemiyor. Çünkü söz de karar da milletin. Millet artık bunun bilincinde. Ama bir eksiğimiz var. O da nedir. Biz bu devletle bir sözleşme imzalayamadık. Yıllarca ‘bu milleti nasıl adam ederiz’ diye uğraşmadılar mı? Bu milletin kıyafetiyle, inancıyla, yaşam biçimiyle uğraşmadılar mı? Köylüsüyle alay etmediler mi? Yıllarca Ankara’da Hergele Meydanı vardır. Köylülerin o meydana girmesini yasakladılar. ‘Yabancı misyon şefleri görür de mahcup oluruz’ diye utandıkları için o meydana sokmadılar. Yıllarca bu milleti eğitim kurumlarında adam etmeye çalıştılar. Tek tipleştirmeye çalıştılar. Nasıl aydın olunacağını nasıl çağdaş olunacağını nasıl modern olunacağını bu millete öğretmeye çalıştılar. Ama bu millet sabırla, ferasetle o derin irfanı ve vicdanıyla yavaş yavaş bunları terbiye etti. Nerede terbiye etti, sandıkta terbiye etti. Peki yeterince terbiye oldular mı olmadılar. Her seferinde sandıkta tokat yemelerine rağmen olmadılar. ‘Acaba bu millet niye bizi iktidar yapmıyor’ diye bir kez olsun düşünmediler. Biz iktidar olduğumuz günden beri bize oy vermeyenlerle empati yapmaya çalıştık. Ama bunlar bir gün olsun kendilerine oy vermeyen insanlar ‘neden oy vermiyor’, Mehmet emmi Fadime bacı bunlara niye oy vermiyorlar düşünmediler.”

tem copy

“BİZ BU ÜLKEYİ ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET ALDIK”

Türkiye’nin 2023’e kadar, planladığı tüm hedeflerini gerçekleştireceğini ifade eden Ünal, eksikliği hissedilen her konuyu yine AK Parti’nin gidereceğini belirtti. Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Emeklilerimizin eksiği yok mu var. Peki emeklilerimizin eksiğini Allah aşkına CHP mi giderir? Sizce CHP 2 maaş verir mi emeklilere. Eğer bunu diyorsa bilin ki, bu şu demektir, ‘maaşlarınıza göz diktim’ demektir bu. Her zaman söylediğim bir şey var. Biz bu ülkeyi babalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. Az önceki o yavrularımız var ya onlardan emanet aldık. Onların büyüyeceği Türkiye’yi inşa etmek zorundayız ki bizim yaşadıklarımızı yaşamasınlar. 2023’ü, 2053’ü inşa etmek zorundayız. 2023, 2053’ün planlarını bugünden yapmak zorundayız.”

“BU OKULLARIMIZDA ÜLKEMİZE FAYDALI NESİLLER YETİŞECEK”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise temeli atılacak okul hakkında bilgiler verip, “Bu okullarda ülkemize faydalı nesiller yetişecek” diye konuştu. Dönüklü Mahallesi’ne verilen hizmetleri de anlatan Mahçiçek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

3 copy

“Dönüklü Mahallemizde geçen yıl 18 bin metrekare parke yol yaptık. Bu sene de 15 bin yapacağız. İnşallah kış gelmeden bir metre eksik olmamak üzere bütün yolları yapacağız. Bu arada Büyükşehir Belediyemiz ana yolların çalışmalarını başlatmışlar, onlara da şükranlarımızı sanıyoruz ve inşallah kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyoruz. Bugün de güzel bir hizmetin ilk başlangıcı için bir aradayız. 7 güzel adamın memleketinde, istiklalin başkentinde biz de ‘7 mahallemize 7 İmam Hatip yapalım’ dedik. İşte bu manada bu bağlamda geçen hafta ilk temelimizi Ilıca mahallemizde attık. Bugünde ikinci temelimizi Dönüklü mahallemizde atıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 750 bin maliyetli bu okulumuz tamamlandığında 750 öğrencimize eğitim verecek ve 80 kişilik yurdu olacak. Bu yurtlar kız yurdu olacak. İnşallah onları ülkemize ve memleketimize hayırlı insanlar olarak yetiştirmeye gayret edeceğiz. Sevgili vatandaşlarımız, Onikişubat Belediyesi kurulalı henüz bir yıl oldu ama bu bir yıl içerisinde 81 mahallemizde ki bunlar daha önce köy statüsünde idi 2 milyon 200 bin metrekare yol yapmışız. 1 milyon 200 bin yeni ihale yapmışız ve toplamda 3 milyonun üzerinde yol yapacağız. Bu emin olun tarihte görülmemiş. Bu hizmetler AK Partimizin ve AK Partili belediyelerimizin sayesinde. Bizler her zaman sizlerle beraber olacağız ve bu hizmetler de devam edecek. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

“AK KADROLARIN İŞİ HİZMETTİR”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan da güzel bir eğitim yuvasının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmam Hatip Okullarında maddi ilimlerin yanı sıra manevi ilimleri de öğrenen nesillerin yetiştiğini belirten Doğan, şöyle konuştu:

“İmam Hatiplerden yetişen çocuklar hiçbir zaman terörist olmadılar, sokakları yakıp yıkmadılar. Çok büyük haksızlıklara ve zulümlere uğradılar. Büyük baskılar altında eğitimlerini bırakmak zorunda kaldılar ama Geziciler gibi ülkeye zarar vermediler. İşte bu nedenle bu altın nesli yetiştirmek isteyen ve kendisi de bir İmam Hatipli olan Hanefi Bey, 7 büyük beldemizde, mahallemizde İmam Hatip Okullarının sırayla temelini atıyor. Kendisine bir kez daha İmam Hatip nesli adına ve burada okuyacak çocuklarımız adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti belediyeciliği zaten budur. Hem halkımızın maneviyatını muhafaza etmek, bir yandan da onu en güzel, en ileri, en modern belediyecilik hizmetleriyle tanıştırmaktadır. Kahramanmaraş’ta da belediyelerimiz bunu büyük bir ustalıkla yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Ak kadroların işi hizmet etmektir. İnsanımızın refah ve huzurunu temin etmektir. Bu ak kadrolar liderinden aldığı güçle sizlere hizmet etmeye devam edecektir.”

5 copy

AK Parti Milletvekili Adayı İmran Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları, Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman, Havva Ece Saygaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve yüzlerce vatandaşın katıldığı programda, butona basılarak temele ilk harç konuldu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ