Maraşta Haber
Maraşta Haber

Eğitim İş öğretmene yapılan şiddeti kınadı

Kahramanmaraş Eğitimiş  başkanı Fuat Kuyucu ve üyelerinin katılımı ile Türk Telekom Ortaokulu girişinde okul Müdür yardımcısı Ahmet Sarıçiçek’in silahla darp edilmesi bir basın açıklamasıyla kınandı.  Basın açıklamasınada Türk Eğitim Sendikası Başkanı Ziya Yenipınar, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Başkanı İsmail Tekardıç’ta hazır bulundular. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:   “Kahramanmaraş Onikişubat ilçemize bağlı Türk Telekom Ortaokulu […]

Eğitim İş öğretmene yapılan şiddeti kınadı

08 Haziran 2023 - 17:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Eğitimiş  başkanı Fuat Kuyucu ve üyelerinin katılımı ile Türk Telekom Ortaokulu girişinde okul Müdür yardımcısı Ahmet Sarıçiçek’in silahla darp edilmesi bir basın açıklamasıyla kınandı.  Basın açıklamasınada Türk Eğitim Sendikası Başkanı Ziya Yenipınar, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Başkanı İsmail Tekardıç’ta hazır bulundular.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

“Kahramanmaraş Onikişubat ilçemize bağlı Türk Telekom Ortaokulu Müdür Yardımcısı meslektaşımız Ahmet SARIÇİÇEK öğrencisinin abisi tarafından silahla darp edilmiştir. Neredeyse her geçen gün yurdun bir köşesinde öğretmene şiddet vakası baş gösterirken, MEB hala bu konuya dair engelleyici ya da koruyucu herhangi bir önlem politikası geliştirememiştir.

Bakanlık, öğretmene şiddet utancına son vermek için önce bu sorunun azmettiricisinin bizzat kendisi olduğunu görmelidir.

Öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini/ okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye çalışan politikalar, öğretmene şiddet vakalarının temelidir. Bugüne dek öğretmene şiddet olaylarının faillerinin ceza almaması da dolaylı teşvik niteliğinde olmuştur.

MEB, eğitimin dinamosu, geleceğin mimarı olan öğretmenlerin maruz kaldığı şiddetin her türlüsüne gerçekten engel olmak istiyorsa, yıllardır yüksek sesle dile getirdiğimiz itirazlara kulak vermelidir. Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi, kadrolusu, uzmanı,  başöğretmeni olmaz; öğretmen öğretmendir! Öğretmenlerin maruz kaldığı esnek ve güvencesiz çalışma dayatması ile ne eğitimdeki kalite artırılabilir ne de öğretmene şiddet engellenebilir.

Bu konudaki her haksız uygulama cezalandırılmadıkça ve yönetici atamalarında liyakat uygulanmadıkça, öğretmenin maruz kaldığı psikolojik şiddet de engellenmiş olmayacaktır.

Üstelik öğretmenlere yaşatılan cehennem bunlarla da sınırlı kalmamaktadır. Kendi yarattıkları ekonomik krize rağmen “itibardan tasarruf olmaz” diyerek her türlü şatafatı sürdürenler, öğretmeni açlık sınırında yaşamaya mahkum etmiştir.

Neredeyse tümü borç batağında olan eğitimciler, gelirleri zaten çok düşükken ekonomik krizin faturasını ödeyen meslek grubu haline gelmiştir.

Eğitim-İş olarak tekrar altını çiziyoruz: Öğretmenin maruz kaldığı fiziki şiddet, yaşadığı sıkıntının sadece görünen yüzüdür. Sefaletin kucağına itilen, yanlış politikalar sonucu toplumdaki statüsü düşürülen, öğretmenlerin sorunları çözülmedikçe, doğru işleyen bir eğitim sistemi de ancak hayal olacaktır!

En ücra köşelere tayin edildiğinde bile “vatan toprağıdır” diyerek görev alanı kabul eden, hali hazırda yoksulluk ve işsizlikle her an burun buruna getirilen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri, toplumda baş tacı edilmesi gerekirken; AKP’nin itibarsızlaştırma politikaları sayesinde her türlü saldırıya açık hale gelmiştir.

HESABINI SORACAĞIZ!

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımızdır:

Atatürk’ün dediği üzere yeni nesiller öğretmenlere emanetse, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur!

Zira bu elim hadiselerin kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç hadiselerini münferit sayan, bu şiddet sarmalına uzaktan bakan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin güvenliğini sağlamaktan aciz bir Bakanlık, hükümsüz olacaktır!

 

Eğitim-İş olarak bu ve benzer öğretmene şiddet hadiselerinin hepsinin karşısında dikileceğimizi, tüm hukuki yollarla hesap soracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz! Öğretmenimize ve eğitim camiamıza geçmiş olsun diyoruz.”

                                                                                              Kahramanmaraş Eğitim İş Yönetim Kurulu

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım sergisi açtı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Teknoloji...

Kahramanmaraş-Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım sergisi ni spor salonunda açarak ortaya konan  yüzlerce es...

TOKİ Kazımkarabekir MTAL’den Anlamlı Davranış TOKİ Kazımkarabekir MTAL’den Anlam...

 TOKİ Kazımkarabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde güzellik ve saç bakımı hizmetleri bölümünde görev yapan öğretmen Özkan KAYA ok...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi Tü...

Kahramanmaraş Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafından “Tübitak 4006 Bilim Fuarı” gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ala...

EĞİTİM-BİR-SEN’den Anneler Günü Etkinliği EĞİTİM-BİR-SEN’den Anneler Günü Et...

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu tarafından Anneler Günü programı düzenlendi. 12 Mayıs Pazar günü kahvaltılı...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım sergisi açtı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş-Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Tekn...

328. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 328. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Yok yere akmasın insanlardan kan Gözler ağlamasın olmasın ...

TOKİ Kazımkarabekir MTAL’den Anlamlı Davranış TOKİ Kazımkarabekir MTAL&...

 TOKİ Kazımkarabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde güz...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Onikişubat Aziz Sancar An...

Kahramanmaraş Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafınd...

EĞİTİM-BİR-SEN’den Anneler Günü Etkinliği EĞİTİM-BİR-SEN’den ...

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu ...

BİLİMİN KALBİ KAHRAMANMARAŞ’TA ATACAK. BİLİMİN KALBİ KAHRAMANMAR...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Tübitak Projeler...

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü’nün Babası Mehmet Akküncü dualarla toprağa verildi. İl Milli Eğitim Şube Müdü...

Aslen KAHRAMANMARAŞ İsa Divanlı mahallesinden olup, Mimar Si...

Ali Galip Çalık Anadolu Lisesiden Örnek Proje Çalışması Ali Galip Çalık Anadolu L...

KAHRAMANMARAŞ / Onikişubat Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi Gö...

Ömer Faruk Arıkan Ortaokulunda Kermes Etkinliği Ömer Faruk Arıkan Ortaoku...

Kahramanmaraş Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu Okul Ai...

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü’nün Acı Günü İl Milli Eğitim Şube Müdü...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Amet Akküncü Babas...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ