Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dulkadiroğlu İlkokulu Kütüphaneye Kavuştu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Dulkadiroğlu İlkokulu, Kahramanmaraş Adliyesinin kitap ve eğitim materyalleri desteğiyle  açılışı yapılarak 7 bin kitaba sahip bir kütüphaneye kavuştu.   Bu gün açılışı yapılan okul kütüphanesinin açılış programına Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü  […]

Dulkadiroğlu İlkokulu Kütüphaneye Kavuştu

22 Eylül 2021 - 22:25A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Dulkadiroğlu İlkokulu, Kahramanmaraş Adliyesinin kitap ve eğitim materyalleri desteğiyle  açılışı yapılarak 7 bin kitaba sahip bir kütüphaneye kavuştu.

 

Bu gün açılışı yapılan okul kütüphanesinin açılış programına Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü  Harun KURT, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir AKÇİN,  Kahramanmaraş Barosu Avukatları, Eğitim kurumu müdürleri ve okul öğretmenleri katıldı.

Açılış öncesi Okul Müdürü Selim KUMAK, kütüphane ile ilgili  kısa bir bilgi konuşması yaptı. Kütüphanenin oluşmasında büyük emek ve gayret sarf eden Adli sicil memuru ve aynı zamanda Kızılay gönüllüsü Naile ALEVCİ, kütüphanenin başından sonuna kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

AÇILIŞA AİT FOTOĞRAF VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN  ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=6HsMHZMBbNc

 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, ” her bireyin kendi hayatında aktif sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum, bu anlamda kendi personellerimiz, başta Naile hanım olmak üzere böyle bir girişimin öncülüğünü yaptılar, bizlerde onlara destek olduk. Sosyal Sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu projede, ilçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz de bu kütüphanenin böyle bir okula yapılmasını uygun gördüler. Bu kütüphanenin oluşmasında öncülük eden başta Naile hanım olmak üzere tüm adliye personelimize ve diğer paydaşlara da teşekkür ediyorum, inşallah faydalı olur” dedi.

“Yeni okulumuza, yeni bir kütüphanenin kazandırılmış olmasından büyük mutluluk duyuyorum,” diyerek konuşmasına başlayan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN,  sözlerine şu idadelerle devam etti:

“Geçen hafta komşu okulumuz  Cumhuriyet Orta okulumuz da bir kütüphane  açılışı gerçekleştirmiştik, bugün burada ana sınıfı ile beraber eğitimin temelinin atıldığı bu ilkokulumuzda daha geniş kapsamlı kütüphanemizi hep birlikte açacağız. Okumak sadece öğrencilere ait faaliyet değil, velilerimiz için, yönetici ve öğretmenlerimiz içinde bu kütüphanenin çok faydalı olacağına inanıyorum.

Çocuklarımız bir çiçek, onlara yön vermek sadece öğretmenin görevi değil, anne ve babalarımız ve herkes bu görev düşüyor. Bir söz vardır ‘bir cezaevi açacağına, bir eğitim yuvası aç ” diye. Bir kütüphanenin açılışı da bir eğitim yuvasıdır ve eğitilmiş ,güzel insanların yetişmesine bir vesiledir. Çocuklarımızın erdemli insan olma yönünde çok güzel hizmet vereceğine inanıyorum” dedi.

Protokol tarafından açılış gerçekleştirildi ve topluca kütüphane gezildi.

 

DULKADİROĞLU İLKOKULU’NDA KÜTÜPHANE AÇILIŞI

1993 yılında eğitim öğretime başlayan Dulkadiroğlu İlkokulu, Kasım 2018 yılına kadar eski binasında eğitim öğretime devam etmiş olup, aynı tarih itibariyle eski bina yıkılarak Kasım 2020 tarihine kadar üç farklı okulda eğitim öğretime devam etmiştir. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yeni okul binasında mevcut kütüphane için Dulkadiroğlu İlkokulu müdürü Selim KUMAK tarafından girişimler başlanarak Kahramanmaraş Adliyesi ile irtibata geçilmiş Mart 2021 tarihi itibariyle de Kahramanmaraş Adliyesi tarafından kitap ve eğitim materyalleri konusunda çalışmalar başlanmıştır. Yaklaşık 6 ay gibi uzun soluklu bir çalışmanın neticesinde okul kütüphanesine 7000 civarında kitap bağış olarak getirilmiş ve öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ