Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dulkadiroğlu İlçe MEM’den Yeni Atanan Öğretmenlere Örnek Karşılama

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, eğitim yöneticilerinden oluşturduğu bir komisyon çalışmasıyla İlçeye yeni atanan 392 öğretmene takdir edilecek bir karşılama töreni gerçekleştirdi. HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN https://www.youtube.com/watch?v=jLi8a8dZuGY   İlçeye İlk atamaları yapılan öğretmenler için İki adet pansiyon hazırlandı tek tek otogar ve havaalanından 23 kişilik gönüllü ekiplerce karşılanarak […]

Dulkadiroğlu İlçe MEM’den Yeni Atanan Öğretmenlere Örnek Karşılama

31 Ağustos 2023 - 22:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, eğitim yöneticilerinden oluşturduğu bir komisyon çalışmasıyla İlçeye yeni atanan 392 öğretmene takdir edilecek bir karşılama töreni gerçekleştirdi.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=jLi8a8dZuGY

 

İlçeye İlk atamaları yapılan öğretmenler için İki adet pansiyon hazırlandı tek tek otogar ve havaalanından 23 kişilik gönüllü ekiplerce karşılanarak konteynerlere veya pansiyonlara yerleştirilmeleri sağlandı. Öğretmenlerle sağlıklı ve anında iletişim kurma adına Whatsapp grubu kuruldu. Anlaşmalı bankadan hesapları toplu olarak açıldı. Aday öğretmenlere Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Salonunda iki grup oluşturularak, bir program düzenlenerek tanışmaları sağlandı.

 

Eğitimci Başar Yaşar’ın sunuculuğunu yaptığı İlçeye yeni atanan öğretmenlerin motivasyonunu yükseltmek amacıyla “Umudumsun Öğretmenim” projesi kapsamında düzenlenen program, tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal marşımızla başladı, Başak Yaşar konu ile igili şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş ili olan 7.7’lik ve 7.6’lık depremler meydana gelmiştir. Söz konusu depremler; 11 ilimizde yıkıcı düzeyde etkili olurken, çevre illerde de hissedilmiştir. Depremlerin büyüklüğünün çok yüksek olması, etki alanının ve tahribatının çok fazla olması nedeniyle Cumhuriyet tarihindeki en büyük depremler olarak kayda geçmişlerdir.

Doğal bir afet olarak gerçekleşen depremin önlenemeyeceği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle depremin maddi ve manevi tahribatını azaltmak veya ortadan kaldırmayı hedeflemek için bu konuda eğitim almış bilinçli gençler yetiştirmek depremin etkilerini azaltmakta alınabilecek en kolay ve etkin yöntemlerden biridir. Bilinçli gençler yetiştirmenin doğal yolu ise okullardaki eğitimden geçmektedir.

Bu açıdan düşünüldüğünde İlçemize yeni atanan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu güçlendirmek, depremden sonra ilimizdeki yaşam şartlarına ve iş hayatına uyum sürecini desteklemek, oluşabilecek bir kriz durumuna hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla “Umudumsun Öğretmenim” projesi hazırlanmıştır.” Dedi.

 

Öğretmenlik mesleğinin gönül mesleği olduğuna işaret eden Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, “ Bu mesleği yaparken isteksiz olursanız gideceğiniz yol bitmez, severek yaparsanız benim gibi 30 yılı geride bırakırsınız. 30 yıl geride kaldı Allah’a şükür ilk günü aşkla, şevkle çalışmaya devam.

 

SİZİN MUTLAKA FARKLI OLMANIZ GEREKİYOR

 

Arkadaşlar farklı olmak zorundasınız. 45 bin öğretmen ataması yapıldı siz farklısınız şu an. Sizde farklı düşünün. Yani sizin mutlaka farklı olmanız gerekiyor. Biz farklı olacağız ama farklı düşünce ve farklı kültürlere de saygı duyacağız. Hiç kimseyi düşüncesinden dolayı yargılamayız.

Ola ki velisiyle tartıştığınız öğrenciden intikam almayı asla düşünmeyin. O öğrenciyi sıfırdan alarak istediğiniz noktaya getireceksiniz. Yapacağınız çalışmalar için kararlı ve güçlü olmalısınız.” dedi. Komisyonla yapılan çalışmalardan örnek verdi ve emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

 

HEPİNİZİN GÖNLÜNE GİREN BİR ÖĞRETMENİZ VARDIR

 “ Bizi 23 yıl öncesine götüren kıymetli meslektaşlarım, hoş geldiniz.” Diyerek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman yaptığı konuşmada “ Bu meslek öyle güzel bir meslek ki, gönülden severek yapıldığında doyumsuz bir meslek. Her birinizin gönlüne giren, hayatınızda iz bırakan bir öğretmeniniz muhakkak vardır. Olmayan var mıdır diye sorsam hiç biriniz olumsuz konuşmazsınız. Çünkü hepinizin gönlüne giren bir öğretmeniz vardır. Allah nasip etti sizlerde öğretmen oldunuz ve bundan sonra birilerinin gönlüne girme zamanı size geldi. Nasip oldu Kahramanmaraş’a atandınız. Bu şehir ki Kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşleyen bir şehir. Biliyorum, kafanızda türlü tereddütler ve sorunlar var. Net bir şekilde söyleyeyim , Sizlerin rahat etmeniz için, her türlü konforlu imkanlar düşünülerek problemsiz, sağlıklı bir şekilde görevinize başlayabilmeniz için biz çalışmalarımızı başlattık ve hala da devam ediyoruz.

İlimize 1839 tane öğretmenimiz atandı, Sizlerde bu 1839 öğretmende birisiniz. “ dedi ve ilimize atanan öğretmenler İlçe Millî eğitim müdürlüklerimiz tarafından konteyner ve kalacakları yerlerle ilgili çalışmaların başlatıldığını, bundan sonrada devam edeceğini anlattı, görevlerinde başarılar diledi.

Bu konuşmalardan sonra 125.Yıl Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ahmet  Bülbül’ün “Psikososyal Destek Program”ı sunumu, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı “Kahramanmaraş İlinin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri” sunumu, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Ertuğrul Tekerek’in “Afet Bölgesinde Güvenlik” sunumu sonunda program sona erdi topluca yemeğe geçildi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sanatasal motivas...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla Elbistan Şehit Er Ali Beyaz İlkokulu ile...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ