Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dulkadiroğlu Belediyesinden Erkenez Ortaokuluna Kırtasiye Yardımı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesince 2 bin 500 öğrenciye yapılacak kırtasiye yardım seti kapsamında Erkenez Ortaokulunda bulunan öğrencilere düzenlenen törenle kırtasiye setleri teslim edildi. Dulkadiroğlu İlçesi Erkenez Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören İstiklal Marşı ile başladı. Bütün Türkiye’de olduğu gibi 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin başlama mutluluğunu, özlemini bizde burada sizlerle yaşıyoruz diye konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü […]

Dulkadiroğlu Belediyesinden Erkenez Ortaokuluna Kırtasiye Yardımı

19 Eylül 2017 - 16:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesince 2 bin 500 öğrenciye yapılacak kırtasiye yardım seti kapsamında Erkenez Ortaokulunda bulunan öğrencilere düzenlenen törenle kırtasiye setleri teslim edildi.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Dulkadiroğlu İlçesi Erkenez Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören İstiklal Marşı ile başladı. Bütün Türkiye’de olduğu gibi 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin başlama mutluluğunu, özlemini bizde burada sizlerle yaşıyoruz diye konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ; “Kahramanmaraş’ın eğitim öğretim faaliyetlerinde puan ortalamasında 20 puan yükselttik. Bundan sonra aynı aşk ve şevkle daha çok çalışacağız. Bu yükselmede desteği olanlara teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrenciler, daha çok gayret edip daha çok çalışırsanız hepiniz bu ülkenin gelecekte yetkili ve sorumlu bir bireyleri olursunuz. Bu duygularla 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Göreve geldiğimiz 3 buçuk yıldır da okullara elimizden geldiğince çeşitli hizmetler sunarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz diyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü;

“ Hamdolsun, Devletimiz kitapları veriyor bizlerde kırtasiye seti yardımında bulunarak sizlerin daha iyi bir hizmet alması için bir çalışma yaptık. Bundan sonrada bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Sosyal belediyecilik adına İlkokul düzeyinde ve ortaokul düzeyinde 2500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacağız. Bugün Erkenez Ortaokulu’nda ki öğrencilerimize kırtasiye seti yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar vb. malzemeler yer alıyor” dedi.

Törende öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç Güvenç Erkenez İlköğretim Okulundan katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Güvenç, Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Türkiye’de ki genç nüfusa dikkat çeken Güvenç, “ Her kademede yaklaşık 20 milyonluk genç bir nüfusa sahibiz bu çok büyük bir zenginlik. Bu zenginliğin faydalı olması açısından iyi bir eğitim ve öğretim şart. Bu sebeple hükümetimizin politikaları baştan beri Milli Eğitime odaklanmıştır. “ Dedi.

Son 10 yıldır Milli Eğitimin bütçesi savunma bütçesinin önüne geçmiştir diyen Güvenç, “ Her türlü teröre, saldırılara uğramamıza rağmen eğitimden ve eğitimin kalitesinden asla taviz vermedik. Bugün öğrenci başına düşen derslik sayılarını iyileştirdik. Ayrıca önemli ölçüde öğretmen atamaları yapmayı başarıyoruz.  İl Milli Eğitim Müdürümüzden aldığım bilgiler neticesinde görüyoruz ki akıllı tahta ve akıllı sınıf uygulamasını Kahramanmaraş’ta yüzde 70 civarında tamamlamış bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

DAHA ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM

Daha iyi bir eğitime ve daha çağdaş bir eğitime dikkat çeken Güvenç, ezberden kaçınan bir eğitim anlayışının öğrencilerin ufkunun açılmasıyla Türkiye’yi daha da ileriye taşıyabileceklerinin altını çizdi.

Güvenç yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:  “ 3,5 milyon kitabı bu çocukların masalarına bırakmayı başarmış olarak bugün bu eğitim ve öğretim yılının sezonunu açıyoruz. Milli Eğitim yatırımlarına baktığımız sadece Kahramanmaraş’ta bu bütçe; 4 Trilyonun üzerindedir. İnsana ve eğitime yapılan yatırımlardan zarar etmeyiz, helal olsun.

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA VE EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR

Bugün 13 bin öğretmenimiz eğitim ve öğretim sezonuna başlamış bulunuyor. Herkes bilmelidir ki bugün bu şehirde bin 50 tane okulumuz, 9 bin 600 dersliğimizde bugün ders başı yapıyoruz. Bu rakamlar çok önemli rakamlardır. Televizyonlarda gösterilen ve devlet diye izlediğimiz ülkelerin nüfusları bu kadardır.

DEV BİR POTANSİYELİ YÖNETİYORUZ

Velilerimizin okulları, okul aile birliklerini yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın geleceği için, eğitimleri için her şeyi yapmamız gerekir. Bugün Türkiye teknoloji ihraç edemiyor ancak bu çocuklarımız yarın teknoloji üretecekler ve ihraç etmemizi sağlayacaklar. Eğitim mantalitemizi daha da geliştirmemiz lazım.”

İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç konuşmasının sonunda, çocukların zihinlerinin açık, kalplerinin ferah olmasını temenni ederek, yeni eğitim öğretim yılının başarılar getirmesini temenni etti.

Dulkadiroğlu Belediyesinin kırtasiye seti yardım programına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve içişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Okul Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ