Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli aday öğretmenlerden Cuma grubu ders dışı etkinlikleri doğrultusunda Gaziantep karayolu üzerinde bulunan tabiat Parkı içerisindeki Kapıçam Botanik Bahçe ve çevre okullarda ziyaret çalışmalarını sürdürdüler.

HABERE AİT FOTO GALERİ

Sağanak yağışa aldırış etmeyerek gezi ve incelemelerini sürdüren aday öğretmenler doğal güzelliğine hayranlık duydukları parkta piknikte yaparak streste attılar. Ülkemizin 30. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Kapıçam Tabiat Parkı 179 Hektarlık alanı kapsamakta olup İl merkezine 13 km mesafededir.

Aday öğretmen için hazırlanan programda; “ yaşadığı şehirde tarihi eserler, müzeler, coğrafi mekânlar, ören yerleri, turistik mekânlar vb yerleri araştırır bunları eğitim odaklı değerlendirir denilmektedir. “Bu doğrultuda Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren aday öğretmenlerden Cuma grubu ders dışı çalışmalarını, Koordinatör Adem Aydoğan Bünyesinde 400 e yakın nadir, endemik otsu ve odunsu bitkiyi barındıran Kapıçam Tabiat Parkı içerisinde yer alan Botanik Bahçesini ziyaret etti, burada incelemelerde bulundu.

Botanik Bahçede bol bol hatıra fotoğrafı çektiren aday öğretmenler daha sonra çevrede bulunan bazı köy okullarını da ziyaret etmeyi ihmal etmediler