Onikişubat Hartlap Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müdür olarak görev yapan Zekeriya Çaka öğrencilerine verdiği yazarlarla buluşturma sözünü  emekli olacağı son gün yerine getirerek mutlu bir şekilde aktif eğitim hayatını sonlandırdı.

Kahramanmaraşlı şair ve yazarlarla öğrencilerini buluşturan Zekeriya Çaka, yaptığı konuşmayla da duygusal anlar yaşattı. Çaka konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

YAŞAMAK
“Yaşam, yaşamaksa eğer,
Yaşamak, yaşlanmamak demektir.
Belim kamburlaşsa, saçlarım aklaşsa da
Değişen Dünyayı anlamak demektir…

Değerli dostlar haziran ayı müdürlük tercihlerinde; emekliliğe 5 ay kalan bir insanın
müdürlük tercihi yapması etik değildir diye tercih yapmadık. Ama Hartlap lisesinde müdür olarak görevi tamamladık. Öğretmenliği tamamladık.


Bu vesileyle son günde olsa verdiğim söze istinaden durumu müsait olan: Onikisubat önceki İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Enver GÖKŞEN bey; Edebiyat ve Sanat Dernek Başkanı H. Ali ÖZTURAN bey; Kale İmam Hatip Müdürümüz Yakup KAYA; Salman KAPANOĞLU; Lütfü BİLİR bey, Yasin MORTAŞ bey, Tayyip ATMACA bey. M. ACIPAYAM bey, Bilal HORASAN BEY, Ali AVGIN bey ve tüm öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkürler ediyorum. Yazarlarımızla, öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşadım.
Bugün yeni bir yıla girerken, değerlerimizden kaybetmeden, savaş ve zulümlerin bittiği; mazlum milletlerin göz göre göre çıkarlar uğruna katledilmediği; insanların ve insanlığın ön plana çıkarılması temennisiyle hayırlı olsun diyorum.
Selam ve saygılarımla” dedi.