Maraşta Haber
Maraşta Haber

Çağlayancerit’te Öğrenciler Kitapla Buluştu

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Çağlayancerit İlçesinde “Kitap Fuarı” açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü yaptı ve şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi kapsamında bu gün burada […]

Çağlayancerit’te Öğrenciler Kitapla Buluştu

20 Nisan 2015 - 23:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Çağlayancerit İlçesinde “Kitap Fuarı” açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi kapsamında bu gün burada kitap şenliğinde bir aradayız. Bu kitap şenliğinde ki temel amaç çocuklarımıza kitapları sevdirmek, kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediyesi başkanlığımızla ve İşler Kırtasiye ile protokol imzaladık. Bu protokolün içerisinde çocuklarımızı geleceğe hazırlama adına neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Bu değerlendirmede çocuklarımıza kitap okutalım, kitap okuma yarışmaları ve kitap fuarları açalım kararını aldık. Bu bağlamda yaptığımız çalışma sonucu için Çağlayancerit’te bugün start veriyoruz.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Biraz sonra çocuklarımız kitap kumbaralarında kendi öz sermayeleri ile biriktirdikleri paralarıyla kitaplar alacak, aldıkları kitapları yazarlarına imzalatacak. Okudukları kitap bilgileriyle yarışmalar katılıp geleceğe daha umutla, daha istekle bakacaklar.

Ben bu kampanyaya destek veren herkese İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.”

 Bu konuşmadan sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ bir konuşma yaptı. Yanardağ şunları dedi:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Aralık ayında gerçekten ses getiren bir kitap fuarına ev sahipliği yaptık. Bu bize aynı büyüklükte olmasa da ilçelerimizde de yapmamız gerektiği düşüncesini verdi. Bu çerçevede Ahmet Bey’in dediği gibi Büyükşehir Belediyesi olarak bu protokolün içerisinde de yer almaktan büyük keyif aldığımızı ifade etmek istiyorum. Bu çalışmayı önce Çağlayancerit İlçemizden başlattık, diğer ilçelerimizde de devam edecek.

Bildiğiniz gibi Kuran-ı kerimin ilk suresi  ikra’dır. Yani oku. Dolayısıyla okumanın önemine önem veren bir dine mensubuz” dedi.

Çağlayancerit İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızıseki fuarla ilgili görüşlerini şu ifadelerle açıkladı:

“Bugün burada çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli eğitim Müdürlüğümüzün ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi kapsamında, ilkini burada başlattığımız ve 3 gün devam edecek kitap fuarının açılışını yapmak üzerine toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, saygıyla selamlıyorum.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

 İçinde bulunduğumuz bilgi çağında toplum olarak, dünyada daha iyi bir yer edinebilmemiz için okumamız, araştırmamız ve bunun neticesinde tartışmamız kendimizi sorgulamamız gerekir. Bunları yaptığımız taktirde çok gelişebilir, daha çağdaşlaşabiliriz ve dünyada daha iyi bir yere gelebilir ve ecdadımıza yakışır bir nesil oluruz.

Değerli protokol, sevgili gençler, yaratılışımızın nedenini bilmek, madde aleminden sıyrılıp manevi aleme buluşmak, iyilikleri, güzellikleri, hoşgörüyü yaşamak ve öğrenmek istiyorsak mutlak surette okumalıyız. Karanlığın ürkütücülüğünden, ayazın korkutuculuğundan sıyrılıp aydınlığın serin sahillerinde yürümek istiyorsak mutlak surette okumalıyız.   ” dedi.

 Kitap okumanın önemine dikkat çeken Çağlayancerit Kaymakamı Ersin Tepeli sözlerini şöyle tamamladı:

“Kitap okuma konusunda Millet olarak çok ileri bir düzeyde değiliz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyanın değişik yerlerindeki insanlar özellikle batı toplumları, özellikle Japonya bu alanda çok ileri düzeydedir. Bu alanda seminerler düzenleniyor, etkinlikler yapılıyor ve orada herkes kitap okuyor. Onlarda ayda onlarca kitap okunurken biz belki de sene de ancak birkaç kitap okuyabiliyoruz ve kitap okuma üzerine yeterli özeni göstermiyoruz bundan dolayı da kendimizi geliştiremiyoruz. Ben bu günü bir fırsat bir milat olarak değerlendiriyorum. Evlat babadan anneden gördüğünü yapar. Bizler çocuklarımıza kitap oku diyeceğimize kitap okuyarak onlara örnek olmalıyız.” Dedi

Bu konuşmalardan sonra kitap fuarının kurdelesi protokol tarafından kesilerek açılış gerçekleştirildi. Öğrenciler kitap kumbarasında tasarruf yaparak biriktirdikleri paralarla kitap almanın zevkini yaşadılar. Bundan sonrada kitap okumanın zevki ve önemini anlayacaklar.”

İldeki önemli işleri nedeniyle kitap fuarına katılamayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük öğle sonundaki kitap fuarına katılarak gelişmeleri yerinde gördü.

Kitap Fuarı açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Çağlayancerit kaymakamı Ersin Tepeli,Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki,  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Çağlayancerit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcıları: Orhan Yıldırım,Cengiz Doğan, Çağlayancerit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri: Menderes İbik, Ali Solak, İmza gününe katılan yazar Necla Arslan Kurt, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Bölümünden Ali Çolak, Harun Kadıoğlu, Ahmet Bağcı, Fatih Kaynar, İŞLER Kırtasiye Sahibi Arif İşler , okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztürk ve çalışma arkadaşlarının 3 gün sürcek, kitap fuarı için güzel bir organizayon için sağlıklı bir alt yapı oluşturdukları gözlemlendi.

 

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ