Maraşta Haber
Maraşta Haber

Beyza Okulları Boğaziçi’nin Açılışı Yapıldı

Kahramanmaraş’a kentin en modern okulu olma özelliğini taşıyan Beyza Okulları Kampusu görkemli törenle açıldı. Teknolojinin son donanımlarıyla donatılan okulda, fitness, yüzme havuzu da bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in de katılarak övgüler yağdırdığı Beyza Okulları Kampusunda öğrencilerin başarısı için her şey düşünülmüş. 1997 yılında, 20 öğrenci ve iki kadrolu öğretmen ile Eğitim ve öğretime […]

Beyza Okulları Boğaziçi’nin Açılışı Yapıldı

19 Mart 2018 - 22:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’a kentin en modern okulu olma özelliğini taşıyan Beyza Okulları Kampusu görkemli törenle açıldı. Teknolojinin son donanımlarıyla donatılan okulda, fitness, yüzme havuzu da bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in de katılarak övgüler yağdırdığı Beyza Okulları Kampusunda öğrencilerin başarısı için her şey düşünülmüş.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

1997 yılında, 20 öğrenci ve iki kadrolu öğretmen ile Eğitim ve öğretime başlayan Beyza Okulları bugün binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Her yıl başarısını artıran kurum üniversiteye sayısız öğrenci girdirdi. 1997 yılından beri eğitime yaptıkları yatırımlarla onbinlerce öğrenciyi Türkiye’nin en iyi üniversitesine yerleştiren Beyza Okulları, şimdi de Kahramanmaraş’ın en modern okulunu kent eğitim hayatına kazandırdı. İçerisinde her şeyin düşünüldüğü Beyza Okulları Kampusunun açılışı dün gerçekleşti.

Açılışta konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ”Kahramanmaraşlı olarak bizim için çok mutlu bir an. Önemli bir tesisin memleketimize kazandırılmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Kahramanmaraş için büyük bir değerdir bu özel okulun açılması” dedi.

Başkan Erkoç, Eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz diyerek, ”Biz zengin madenleri olan, doğal gaz kaynakları olan bir ülke değiliz. Biz asil bir millete sahip Türkiye’yiz” dedi ve  Sosyal ve beşeri sermayesi olan bir ülke olarak bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz ayağa kalkmakta ve şahlanmakta diyen Başkan Erkoç, ”Biz bunu hissetmekteyiz. Dün çifte zafer yaşadık. 18 Mart’ta Çanakkale zaferini kutlarken, Başkomutanımız liderliğindeki kahraman ordumuz Afrin’i feth ederek ülkemiz üzerine oynanan oyunlara bir darbe daha vurdu. Bizim de eğitime önem vererek, evlatlarımızı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu milletin evlatları ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Bir asgari ücretli kardeşimizin evladı iyi bir yere gelip daha iyi bir maaş aldığında milli gelirden aldığı pay’da değişmekte. İnşallah bu eğitim hamlesi ile birlikte hem ülkemiz hem de Kahramanmaraş’ımız her geçen gün daha güçlü hale gelecektir” dedi.

Beyza okullarının Kahramanmaraş’ta Kurucu Temsilcisi olan Cevdet Kabakcı programın açılışında yaptığı konuşmada, ”1997 yılında, 20 öğrenci ve iki kadrolu öğretmen ile Eğitim ve öğretime başladı. 2000 yılında Özel Beyza Lisesi açıldı. Beyza Lisesi 9 öğrenci ile eğitimine başladı. 2005 yılında Kahramanmaraş’ın ilk özel Fen Lisesi Eğitim ve öğretime başladı. 2007 yılında Özel Beyza Çocuk Kreşi hizmete girdi.

Beyza okulları açıldığı günden beri hiç öğrenci kaybetmeden aksine artış gösteren tablo ile sürekli yükselişi devam etti. 2009 yılında 4+4+4 eğitim modeli ile birlikte Anadolu ve Fen Lisemizin Ahirdağı caddesindeki yeni kampüsüne taşındı. Okulumuzun açılışına Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katıldılar. Kahramanmaraş da bağımsız binaları olan ilk ve tek okul Beyza okullarıdır. Çocuklarımıza en iyi eğitimi verme düşüncesi Beyza okullarının temel referans kaynağıdır” dedi.  Beyza okullarını diğer okullardan farkından bahseden Kabakcı, ”Fiziki şartlar çok önem arz etmekle birlikte asıl mesele eğitime bakış açısı ve nasıl bir insan yetiştiriyoruz düşüncesi ve eylemidir. Beyza okullarını diğer okullardan ayırt eden saik budur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz bir insan modeli peşinde olduklarını söyleyen Kabakcı sözlerini şöyle devam etti;

Eğitimdeki kızıl elmamız budur. Açıldığı günden beri Kahramanmaraş’ın en seçkin eğitim kurumlarından olan Özel Beyza Eğitim Kurumları Kuruluşunun 21. Yılına girerken yeni şubesi Boğaziçi Kampüsü ile Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ile eğitim ve öğretime başladı. Bugün burada inşallah açılışını yapıyoruz.

Eğitim vizyonumuz, milli ve manevi değerleri özümsemiş bununla birlikte modern Dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek şeklinde belirlemiştir. Özel Beyza Eğitim Kurumları bugün binlerle ifade edilen bir öğrenci potansiyeline sahiptir. Yeni şubemiz Boğaziçi kampüsünde hem şehrimize hem de ülkemize milli-manevi ve ahlaki değerlerle donanmış nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Ana düsturumuz; eğitilmiş insanlarla, aydınlık yarınlara yürümek.

Boğaziçi kampüsümüz 10000 m2 arsa üzerini 17000 m2 kapalı alan olan modern bir kampüstür. Sınıflarımız 50 m2 olarak tasarlandı. Merkezi ısıtma ve soğutma sistemi aynı zamanda mekanik ısıtma ve havalandırma sistemine haiz teknoloji kullandık.

Sınıflarımızda Fatih projesine uygun akıllı tahtalar mevcut, hem modern hem geleneksel eğitimin tüm kodlarını hesapladık. Anaokulumuz da bu şekilde planlandı. Bilgisayar Laboratuvarlarımız Fen Bilgisi Laboratuvarlarımız, sanat ve spor gelişimlerini düşünerek gerekli tüm donanımlar okulumuzda mevcuttur. İki adet havuz, Sauna ve Fitnes spor salonları, Hala Sahaları, Basketbol, Voleybol, Tenis kortları, Resim ve Müzik atölyeleri bulunmaktadır. Bölgenin en etkili okulu olmaya adayız.

Beşyüzelli kişilik son teknoloji konferans salonu, iki adet seminer salonu, 3D sinema salonu, hayal odası ve buz pateni pisti çalışmamız devam ediyor.

Çocuklarımız için hobi bahçeleri oluşturuyoruz. Çocuklar çiçektir, Çiçekler Beyza da açar diyoruz. Öğrencilerimize uzman hocalarla önleyici psikolojik rehberlik desteği veriyoruz. Öğrencilerimize kişisel gelişim ve kültürel değerler olarak manevi formasyon eğitimleri veriyoruz. Özellikle dil eğitimine önem veriyoruz yabancı uyruklu öğretmenlerimiz var. Bu çalışmaların bir kısmını yurt içinde bazılarını yurt dışında gerçekleştiriyoruz. Beyza da eğitim alan çocuklarımızın velileri gözü arkada kalmaz.

Kültürel faaliyetler olarak bir çok etkinliğe imza atıyoruz. Hafta sonları öğrencilerimiz için tekvando, batminton, okçuluk, basketbol, takıtasarım, nakış, futsal, yüzücülük, binicilik, santranç, zeka oyunları, teship ve ebru kulüpleri ile eğitim veriyoruz.

Öğrencilerinin dünya ile rekabet edecek bilgilerle donatmak istediklerini söyleyen Kabakcı, ”Milli ve manevi değerlere bağlı kendi çevresiyle barışık, sosyal ve kültürel donanıma sahip yerel ile evrenseli bütünleştiren ölçülebilir başarıyı değil hakikati özümseyen Bugün ve yarın için erdemli nesiller yetiştirmektir. Beyza Okulları Pişman Etmez” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin,  ”Cevdet bey Osmanlının son döneminde ki misyoner okullarından bahsetti ve çok isabetli bir analiz yaptı. Biliyorsunuz ki imparatorluğun son günlerinde bu yabancı okulların depoları silah deposu gibiydi. Bu ülkenin bağımsızlığını kaybetmesi için çalışan ve ihanet eden yapılardı. Benzeri bir tabloyu biz 15 Temmuz’da gördük. Tıpkı Osmanlıyı dağıtan misyonerler gibi yine bu ülkenin dağılması için yine aynı mantık ve yöntem ile bu ülkenin çocuklarını ve geleceğini yabancılara peşkeş çeken bir yapı devlet içerisinde çöreklenmiş ve tabiri caiz ise bizim çocuklarımızı elimizden alarak kendi okullarında Türkiye’ye düşman olarak yetiştirdiler. 15 Temmuz böyle bir süreç neticesinde ortaya çıktı” dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti;

“Değerli arkadaşlar bu konular ilk olarak 2013 yılında dershane tartışmaları üzerinden başlamıştı. Bu ülkede bazı özel okulların önleri açılmıştı. Kriter ve standartlar göz önüne alınmadan mantar gibi bittiler. 28 Şubattan önce FETÖ’nün okul sayısı neydi? 28 Şubat’tan sonra neydi bu durumu analiz edelim. Mantar gibi büyüyerek Türkiye’deki özel okulları nicel olarak kontrol etmeye başladılar. Kendi iradeleri dışında bir şey olmasına müsaade etmediler. Beyza okulları gibi bu sistem içinde ayakta kalmak isteyen okullar batmak ve çıkmak arasında mücadele etti. Biz Türkiye’de ki özel okulculuk üzerinde ki vesayeti kaldıracağız dedik ve kaldırdık.”

HABER- ÖMER FARUK SALMAN

FOTOĞRAF: OĞUZ KARAKOÇ

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...

Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat – Karagöz gösterisi Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat –...

Onikişubat İlçesinin Okul öncesi müstakil ve gözde okullarından Süreyya Güneş Anaokulunda içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle öğl...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu CHP 47 yıl sonra birinci ...

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy oranı ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ