Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkenti Görüp, Gezip Döndüler

Anadolu Jet’in “Başkent’i Görmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle hiç Ankara’yı görmemiş ilimizde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerini günübirlik Ankara’ya götürülme işlemleri sürüyor.  Bu proje doğrultusunda yeni bir grup İhsan Erkan ve Murat Kapyapar yönetiminde  Ankara’ya gitti ve döndü. 6 hafta […]

Başkenti Görüp, Gezip Döndüler

14 Mart 2020 - 21:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Anadolu Jet’in “Başkent’i Görmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle hiç Ankara’yı görmemiş ilimizde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerini günübirlik Ankara’ya götürülme işlemleri sürüyor.  Bu proje doğrultusunda yeni bir grup İhsan Erkan ve Murat Kapyapar yönetiminde  Ankara’ya gitti ve döndü.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

6 hafta şeklinde planlanan ve haftada iki gün gerçekleşen etkinlikte her seferde daha önce Ankara’ya hiç gitmemiş, uçakla seyahat etmemiş öğrencilerimizden seçilen 40 öğrenci iki öğretmen nezaretinde Ankara’ya uçuyor ve orada ,Feza Gürsoy Bilim Merkezi, Birinci Meclis Cumhuriyet Müzesi Ziyareti, Anıtkabir Ziyareti, MTA Müzesi Ziyareti,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Panoramik Gezi ve Millet Camii Ziyareti gerçekleştiriliyor.

Başkent’ten dönen öğretmen ve öğrenciler gezi ile ilgili şunları söyledi:

 

Muhammet Efe Katılmış:Türk Telekom ortaokulundan Ankara gezisine katıldım. Ankara da Anıtkabir ve tarihi müzeleri ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum.

 

Hatice Kısa: Öncelikle bize bu şansı tanıyan yetkililere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir şans geçti elimize. Çok eğlendik ve çok şey öğrendik. Anıtkabir’i görme imkânımız oldu, birçok müze ve tarihi yerler gördük. Çok şanslıyız böyle bir geziye katıldığımız için.

 

MislinaKısa:Milli İrade Anadolu lisesinden katılıyoruz bu geziye. Öncelikle Ankara’yı görmek bizim için gurur vericiydi. Herkes başkentimizi tanımalı, görmeli. Bize bu fırsatı sağlayan, gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz.

 

Erkan Tamer: 12 Şubat Anadolu lisesinde okuyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyoruz, bu imkânı bize sunduğu için. Ankara’da ilk meclisimizi,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’i görme imkanımız oldu. Bunu sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

 

Öğretmen Murat Kapyapar: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Anadolujet’in katkılarıyla “Ankara’yı görmeyen kalmasın” projesi kapsamında uçağa binmeyen ve Ankara’yı görmeyen ortaöğretim öğrencilerimizi günübirlik götürdüğümüz Ankara gezisinden dönmüş bulunmaktayız. 40 öğrencimizle ilk olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi,daha sonra bugün İstiklal Marşı’mızın kabul günü olan bu anlamlı gün dolayısıyla Birinci Meclis’imizi ve İkinci Meclis’imizi ziyaret ederek akabinde de MTA Müzesi, Millet Külliyesi ve Camisini ziyaret edip gezimizi tamamlayarak sağ salim döndük. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve Anadolujet’e çok teşekkür ederiz.

 

“Başkenti Görmeyen Kalmasın” projesi 6 hafta sürecekti. 11 gruba ayrılan öğrencilerden, 7 grubun ziyareti gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ankara’ya gidecek 4 grup kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yönelik bütün faaliyetleri durdurmuştur. Bu yüzden şartlar normalleştiğinde, kalan grubunda, Ankara’ya gitmesi sağlanarak program tamamlanacaktır.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ