Maraşta Haber
Maraşta Haber

Barınma Merkezi ÇPA Lisesinden Muhteşem Etkinlik

Dulkadiroğlu Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşının kabulü ve Çanakkale Savaşının yıl dönümü” programı gönüllerde iz bıraktı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesinde ki program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. “Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yad etmek üzere Çanakkale şehitlerini […]

Barınma Merkezi ÇPA Lisesinden Muhteşem Etkinlik

25 Mart 2018 - 17:08A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dulkadiroğlu Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşının kabulü ve Çanakkale Savaşının yıl dönümü” programı gönüllerde iz bıraktı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesinde ki program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

“Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yad etmek üzere Çanakkale şehitlerini hatırlamak üzere huzurunuz da, buradayız.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Taptal daha sonra şu ifadelere yer verdi:

         “Çanakkale’de 103 yıl önce, çok değil 103 yıl önce 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyle, buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur.

Çünkü; Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler..Evet, geldiler 1915 yılında, 1.Dünya savaşı, Osmanlı devleti dünyanın en büyük devletleriyle mücadele ediyor. İngiltere, Fransa, Avustralya ve Rusya ve de beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeri, Osmanlının kalbine giden boğaz yoluna pençelerini sarkıttı.  Amaçları İstanbul’du. Başkent İstanbul alınırsa Osmanlı tarihe karışacak ve Türk milleti bu topraklardan atılacaktı.

Evet, geldiler, ama gördüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil.!. Onlar 1071’den beri geliyorlar. Bin yıldır bu milleti bu topraklardan atmak için geliyorlar. Bu sefer top yekün geldiler. Gemileriyle, toplarıyla tüfekleriyle geldiler. 

                Çanakkale’yiÇanakkale yapan gelenler değil..! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki değerli misafirler sevgili öğrenciler  ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü, vatan davasıydı.

                Ben özgürlük istiyorum, bu bayrağın altında konuşuyorsam, şu an ve hepimiz ciğerlerimize bu nefesi çekiyorsak bir bir, unutmayın değerli misafirler sevgili öğrenciler  birileri nefesini kaybettiği içindir. Biz bu özgürlüğü yaşıyoruz ve o yüzden ve o yüzden nerden geldiğinizi ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor.

                Ve döndüler Çanakkale öyle bir yer ki, yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Esaretin zincirini kırmıştır. Ve o gidenler, o yüz binler, canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için yüce Allah diyor ki “Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler” şu an bizi izliyorlar ve buradalar, yanımızdalar ve onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki değerli misafirler sevgili öğrenciler, bizim damarlarımızda. O ruhun  kıpırdanışlarını hissediyorum, onlara ölü demeyiniz.
Malazgirt şehitleri, Çanakkale  şehitleri, “Sakarya şehitleri, “Kıbrıs şehitleri, Güneydoğu şehitleri,

Fırat Kalkanı Şehitleri ve Afrin Şehitleri Hepsi Burda Kalbimizde

Mekanları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun.

                Son sözüm okulumuz öğretmenlerine ve personeline Barınma Merkezinde Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapmak öğretmenlik bilgi ve becerisinden öte fedakarlık ister, merhamet ister, sabır ister, sırdaşlık ister kısacası vicdan ister. Bundan dolayı öğretmen arkadaşlarıma ve personelime ve programı hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi seyirler diler saygılar sunarım.” Dedi.

             Bu konuşmadan sonra program Suriyeli öğrencinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Peşinden Suriyeli öğrencilerin sahnelediği oratoryo başladı. Oratoryo kahramanlık türküleri ve Çanakkale ağıtları ile duygusal anlar yaşattı. Program topluca çekilen fotoğrafla son buldu.

            Programa İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Harun Demirkol, Millî Eğitim Şube Müdür Mustafa Duran, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet İspir, Yılmaz Bozdere, Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ