Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bakalım Soruşturmadan Ne Çıkacak

31 Temmuz günü yaklaşık bir milyon beş yüz bin kişinin katılımıyla yapılan ‘KPSS Lisan Sınavı’ soruların çalınmış olma ihtimali üzerine Sayın Cumhurbaşkanı tarafından iptal edildi.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. Soruların, yayınlanan soru kitapçılığı ile aynı olduğunun ortaya çıkmasından kısa süre sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından şu […]

Bakalım Soruşturmadan Ne Çıkacak

10 Ağustos 2022 - 16:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

31 Temmuz günü yaklaşık bir milyon beş yüz bin kişinin katılımıyla yapılan ‘KPSS Lisan Sınavı’ soruların çalınmış olma ihtimali üzerine Sayın Cumhurbaşkanı tarafından iptal edildi.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı.

Soruların, yayınlanan soru kitapçılığı ile aynı olduğunun ortaya çıkmasından kısa süre sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından şu mesaj yayınlandı: ‘Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.’

Bu mesajla; aynı soruları yayın sattığı dershaneye devam eden kursiyerlere çözdürenleri, hem de aynı soruları KPSS sınavında kullananları korumaya çalışan (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı. ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Yaşananlara bakıldığında görünen o ki, bu ahmaklar soru çalmak, hırsızlık yapmaktan bile acizler. İnsan hiç olsun rakamları, isimleri, mekanları değiştirerek benzer soru hazırlar ve hırsızlığını gizlemeye çalışır.

Bu sınava Mühendislik Fakültesi mezunu olan benim kızımda girdi. Sınava hazırlanabilmek için 2.000 TL aylıkla çalıştığı iş yerinden ayrıldı. Sonra 8.000 TL ücret ödeyerek bir KPSS Hazırlık Dershanesine kayıt yaptırdı. Tam 9 ay boyunca haftanın dört günü bu dershanede sınava hazırlandı. Kızın canı çıktı desem inanın yalan olmaz. Sınav sabahı büyük bir heyecanla sınava girdi.

Sınavdan çıktığında yüzü gülüyordu. ‘Nasıl geçti sınav?’ sorularına ‘çok şükür iyi’ diye gülerek cevap veriyordu. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Ne yazık ki uzun bir süredir bu ülkede dürüst insanların emeği, umudu ve geleceği çalınıyor. Hak edenlerin hakkı hile yapılarak ellerinden alınıyor.

ÖSYM gibi çok çok önemli bir kurumun başına; ‘soruların, yayınlanan soru kitapçılığı ile aynı olduğunun ortaya çıkmasından kısa süre sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından ‘Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır’ şeklinde bir mesaj yayınlatacak kadar seviyesiz insanlar atanabilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz’ demiş. Sayın Erdoğan bu söyleminde samimi olabilir ama benim kızım böyle düşünmüyor. Kurumların başına getirilen kraldan çok kralcı olan AK Parti yandaşları herşeyi mübah sayarak her haltı yiyebiliyor. Benim kızım hakkının göz göre göre yenmeye çalışıldığına inanıyor. Bu hükümetin kendi yandaşlarını iş başına getirmek için her türlü hile yapmaktan kaçınmayacaklarına inanıyor. Kızıma sakın kimse kızmasın. Yanılıyorsa, işler düşündüğü gibi değilse birileri çıkıp bunu ona anlatsın. Ülkeyi bu hale getirenlerden Rabbim bizleri tez zamanda kurtarsın.

Sayın Abdurrahman Dilipak 07 Ağustos 2022 tarihli köşe yazısında bakın Sayın Cumhurbaşkanı’na ne tavsiye de bulunuyor:

“ Tek kurtuluşunuz var: Yüzünüzü Hakk’a dönün. Bedeli neyse ödeyin.

Çünkü kendi geçmişinizle yüzleşip, bunun maddi ve manevi faturasını ödemeden, yanınızdaki haktan sapan ve saptıranları uzaklaştırıp, hakşinas insanları yanınıza almadan Allah’ın yardımı size ulaşmayacak. Unutmayın, Allah’ın kolaylaştırdığından daha kolay, zorlaştırdığından daha zor bir iş yoktur.

……

Eğer O’na yönelmekte tereddüt ediyorsanız, artık geri dönüşünüzün ve o bedeli ödemeye hazır olmadığınızı düşünüyorsanız, sizin hayırdan yana amel defteriniz dürülmüş mühürlenmiş demektir.”

(Yazının Tamamını Sayın Abdurrahman Dilipak’ın  07.08 2022 tarihli köşe yazısından okuyabilirsiniz.)

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ