Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bahaettin Karakoç, Aday Öğretmenlerle Söyleşiye Katıldı.

Türk edebiyatının “Dede Korkut’u” ve “Beyaz Kartal’ı” olarak bilinen 86 yaşındaki Kahramanmaraşlı ünlü şair Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinde adaylık sürecine tamamlamaya çalışan aday öğretmenlerle söyleşi programına katıldı. Soycak şair bir ailenin ilk erkek çocuğu olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğan, baba ve anne tarafları oldukça varlıklı ve hoca takımından olan, gözlerini dünyaya açtığında […]

Bahaettin Karakoç, Aday Öğretmenlerle Söyleşiye Katıldı.

09 Ağustos 2016 - 17:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türk edebiyatının “Dede Korkut’u” ve “Beyaz Kartal’ı” olarak bilinen 86 yaşındaki Kahramanmaraşlı ünlü şair Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinde adaylık sürecine tamamlamaya çalışan aday öğretmenlerle söyleşi programına katıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Soycak şair bir ailenin ilk erkek çocuğu olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğan, baba ve anne tarafları oldukça varlıklı ve hoca takımından olan, gözlerini dünyaya açtığında oyuncaklarla değil kitaplarla karşılaşan, 25 eseri ve çok sayıda ödülü bulunan, kendine has üslubuyla yeni bir çığır açan şair Bahaettin Karakoç, Onikişubat İlçesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde aday öğretmenlerle karşılıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Şiire ilkokul üçüncü sınıfta başladığını, o yıllarda, gezici başöğretmenler, müfettişler ve okul başöğretmenleri tarafımdan şiirinin alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca çıkarılmakta olan büyük boy ve resimli İlköğretim Dergisinde yayımlatıldığına” dikkat çeken şair Karakoç daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“O yaşlarda yazdığım bu manzumelerin şiir olduğunu da bilmiyorum. Manzum şeylerdi, ama biz şiir diye yazıyor, şiir budur diye gidiyorduk. Teorik ve pratik olarak fazla bir bilgimiz yoktu anlayacağınız. Pratiğimiz parmak hesabı, hece ve bir de ses olarak redif, kafiye ve ayaklardan ibaretti; bunlarla yürütüyorduk.

Ben ilkokuldan on iki yaşında mezun oldum. Bu süreçte, en ciddi şiirim, Behçet Kemal Çağlar’ın çıkardığı Yurt dergisinde yayımlandı. Bu şiir, köyüme ait bir güzellemeydi ve o zamanlar bayağı tutmuştu.

Yine o yıllarda Simavi’lerin Yedi Gün diye bir magazin dergisi vardı, bir şiir de oraya gönderdim. Bu derginin ilk kapağının iç kısmında, Nihat Sami Banarlı ile Behçet Kemal Çağlar’ın dönüşümlü olarak yönettikleri bir “Sanat fidanları” bölümü vardı. On-on beş gün sonra derginin yeni sayısı geldi. Şöyle bir yazı vardı:

“Sayın Bahaettin Karakoç-Elbistan. Zengin bir hayal dünyanız var. Heceyi güzel kullanıyorsunuz, biraz daha çalışırsanız iyi bir şair olabilirsiniz.”

O an gayr-i ihtiyari bir tepki verdim ve kendi kendime “Demek siz beni küçük bir şair biliyorsunuz öyle mi?!. Daha çalışsam olacakmışım…”

Kızdım. Dağlara, taşlara, harman yerine çıktım; etrafa bakarak, kızarak dolaşıyorum. Bulutları görüyorum, sanki burnumdan çıkıyor… İşte böyle dolaşırken yine kendi kendime dedim ki:

“Türkiye’nin en büyük şairlerinden biri olacağım, söz veriyorum… Allah’ım sen beni utandırma.

Şükürler olsun Allah’ıma benim duamı kabul etti ve o günden sonra ne yazdıysam Allah rızası için yazdım ve yazmaya devam ediyorum.

Ben Türk edebiyatının, Türk edebiyatı olarak doruklara tırmanabileceğini hiç zannetmiyorum. Biz hala bir sömürge edebiyatını, bir şablon edebiyatını devam ettirmekteyiz. İşte bunu yıkmak lazım… Ve ilerleyen yaşıma rağmen hiç durmadan yazıyorum” dedi.

Aday öğretmenlerin farklı sorularını da cevaplandıran Şair Karakoç bir aday öğretmenin “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” şiirini kime yazdınız? Sorusu üzerine; “ O alan yasak bölge” diyerek soruyu cevapsız bıraktı.

Türk Edebiyatının Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç aday öğretmenlerin isteği üzerine kendi şiirlerinden birkaç tanesini de okudu. Daha sonra aday Öğretmenlerden Ethem Bulduk Şair Karakoç’tan izin alarak sahnede onun “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” şiirin seslendirdi.

Faydalı ve kalıcı bir söyleşi sonunda aday öğretmenler program bitiminde Türk edebiyatının “Dede Korkut’u Bahaettin Karakoç’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ