Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ Yıldız Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde 17 şubeden toplam 480 öğrenci ile Ayyıldız koreografili 20 dk. Kitap okuma etkinliği düzenlenmiştir. Dönem başından beri gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği bu şekilde daha da anlam kazanmıştır.

TOKİ Yıldız Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde kitap okuma etkinliği düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturulması hedeflenmektedir. Öğrenciler yoluyla ailelerini de etkileyerek, geleceğin okuyan nesilleri olan bir toplum yapısı okuldan başlayarak kazandırılan okuma alışkanlıkları ile gerçekleştirilecektir.

Öğrencilere, ders programları içerisinde okul yönetimlerince yapılan okuma programına göre haftada en az bir ders saati okuma etkinlikleri gerçekleştirmektedir. Okul kütüphanesinden alınacak kitaplar veya okuma etkinliklerine uygun belirlenmiş kitaplardan, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları sağlanarak, bireysel olarak her öğrencinin okuma kültürü ve alışkanlığı kazanmaları sağlanacaktır. Yeni öğretim programlarının kazanımlarına uygun olacak bu çalışma ile kitap okuma kültürü ve edinilen bilginin öğrencilerimizi hayata hazırlayacağı ilkesinden hareket edilmektedir.