Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ayser Çalık Ortaokulu İdlip Şehitlerini Andı

Kahramanmaraş Onikişubat Ayser Çalık Ortaokulu tarafından İdlip’te şehit olan askerlerimize vefa borcunu ödemek amacıyla “Şehitlerimize Vefa, Askerlerimize Dua” adıyla bir anma programı gerçekleştirdi. Düzenlen Programa 2.Tuğay Komutanı Tnk. Albay Emin Mehmet Terzioğlu, Garnizon Komutanı Albay Alptan Ulutaş, Büyükşehir Belediye başkan Vekili Arif Şen, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif bulut, İl […]

Ayser Çalık Ortaokulu İdlip Şehitlerini Andı

04 Mart 2020 - 20:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Ayser Çalık Ortaokulu tarafından İdlip’te şehit olan askerlerimize vefa borcunu ödemek amacıyla “Şehitlerimize Vefa, Askerlerimize Dua” adıyla bir anma programı gerçekleştirdi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Düzenlen Programa 2.Tuğay Komutanı Tnk. Albay Emin Mehmet Terzioğlu, Garnizon Komutanı Albay Alptan Ulutaş, Büyükşehir Belediye başkan Vekili Arif Şen, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif bulut, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Okul bahçesinde düzenlenen anma töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Okul Müdürü Mehmet Akif Güldüren’in Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile başladı.

“Yakın zamanda yaşanan bu menfur saldırı sonucu gelen şehit ve yaralı haberleri tüm ulusumuzu derinden yaralamıştır. Elbette Şehitlerimiz ulaşabilecekleri en yüksek makama ulaştılar fakat bizler bu etkinliğimizle şehitlerimize duyduğumuz vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek, kıymetli ailelerinin acılarını biraz olsun hafifletmek istedik. Hepiniz hoş geldiniz.” Diyerek konuşmasına başlayan Güldüren, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“Vatanseverlik demek çok çalışmak demektir. Görevini, elindeki işini hakkıyla yapmak demektir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Milletimizin, Mehmetçiğimizin yanındayız. Çalışarak vatanımızın geleceği için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeyi amaç edinerek şehitlerimiz için ve vatanımızın selameti için dua edelim. Öğrencilerimizi vatan ve millet sevgisiyle birlik ve beraberlik anlayışı ile yetiştirmeye gayret edelim.” Dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

BİZ BİRLİK VE BERABER İÇİNDE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif bulut ise yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Bugün burada Ayser Çalık Orta okulumuz da İdlip’te şehit düşen askerlerimize manevi bir program hazırlandı. Ben şehit düşen askerlerimize rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Rabbim Ülkemizi her türlü bela ve musibet korusun. Millî eğitim olarak önceliklerimizden birisi hem geleceğe hazırlamak, hem de öğrencilerimize vatan sevgisini, bayrak sevgisini öğretmektir. Dolayısıyla bugün bir nebze de olsa kahraman Mehmetçiğimizin yanında olmak, hem de onlara manevi destek olmak için bu etkinliği düzenledik, inşallah burada okunan Kur’an-ı kerim ve dualarımızı onlara göndereceğiz.

Ben çocuklarımıza şu hatırlatmak istiyorum, bu ülke bizim ülkemiz, biz birlik ve beraber içinde güçlü olmak zorundayız. Sizler derslerinize çalışarak, başarılı olacaksınız, devletimize ve milletimize bağlı kalacaksınız. Sizler bu birlikteliği sağladığınız sürece bu coğrafya ebediyen bizim olarak kalacaktır.”

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR.

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada şehitlerimizi anmak, şehit ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek ve aynı üzüntüyü tüm millet olarak yaşandığı gibi, okulumuzda da yaşadığımızı, hissettiğimizi ve acıları paylaşmak için okulumuz tarafından düzenlenen etkinliği gerçekleştiriyoruz. Özellikle bu ince düşünceden dolayı, yeni neslimize bayrak sevgisi, vatan sevgisi ve şehitliğin önemini kavramasını sağlayacak böyle bir etkinliği düzenledikleri için okul yöneticileri ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bizler öyle bir coğrafya da yaşıyoruz ki etrafımızdakiler bizleri hiç biz zaman rahat bırakmayacakları bir bölgede yaşıyoruz. Ama önemli olan biz ne kadar güçlü olursak, ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu vatan bin yıl olduğu gibi ebediyete kadar devam edecektir.

Gönül ister ki hiç şehidimiz olmasın, şehide ihtiyaç olmasın ama vatan savunması, bayrak ve devlet savunması söz konusuysa bu milletin her ferdi birer askerdir, ihtiyaç olduğunda her bir ferdimiz endişe etmeden, korku şüphe duymadan cepheye koşmaktan hiçbir zaman çekinmemiştir ve çekinmeyecektir. Kahraman Mehmetçiğimiz hem yurt için de hem de yurt dışında çok büyük kahramanlıklar gösteriyor, Bu kahramanlara karşı ve şehitlerimize karşı bize düşen iki görev var sevgili öğrenciler. Birincisi dualarımızla onların yanında olmak, onları hiçbir zaman unutmadığımızı şehit ailelerine hissettireceğimiz davranışları sergilemek, bizlere düşen ikinci görev ise, az önce müdürümüzün söylediği söz çok önemli ve değerli bir söz, Vatanını, Devletini en çok seven, işini en iyi yapandır. Her bir ferdimiz konum itibariyle kendi üzerine düşen işi iyi yapmaya çalışacak. Kaymakam kaymakamlığını iyi yapacak, memur memurluğunu iyi yapacak, mühendis mühendisliğini iyi yapacak, öğrenciler de öğrenciliğini iyi yapacak. Sizler ne kadar kendinizi iyi ve doğru yetiştirirseniz, hem millî ve manevi değerlerimize bağlı, hem de çağın gerektirdiği, bilgi, Teknoloji ve kültürel değerler olarak kendinizi yetiştirirseniz geleceğin Türkiye’si çok daha güçlü bir Türkiye olacaktır.” Dedi.

Konuşmalardan sonra anma programı öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması ve Gençliğin Ata’ya Cevabının okunması ile devam etti. Son bölümde Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua gerçekleştirildi. Program tamamlanınca Şehitlerimiz için hazırlanan helvanın dağıtılması yapıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ