Maraşta Haber
Maraşta Haber

Atatürk, Kahramanmaraş’ta Salon Programında Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıldönümündeİl Mllî Eğitim Müdürlüğünün yenetiminde Kahramanmaraş’ta Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan muhteşem bir programla anıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde ki program saygı duruşuna müteakiben okul müdürü Vural Gök’ün açılış konuşmasıyla başladı ve şu ifadelere yer verdi: “Bugün onu anmak için sıradan bir gün değil- […]

Atatürk, Kahramanmaraş’ta Salon Programında Anıldı

10 Kasım 2019 - 20:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıldönümündeİl Mllî Eğitim Müdürlüğünün yenetiminde Kahramanmaraş’ta Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan muhteşem bir programla anıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde ki program saygı duruşuna müteakiben okul müdürü Vural Gök’ün açılış konuşmasıyla başladı ve şu ifadelere yer verdi:

“Bugün onu anmak için sıradan bir gün değil- Bugün onu daha iyi anlama, takip edebilme, onun gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılmış fakat onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır.

Cumhuriyet ve bağımsızlık O’nun bu vatana ve ulusa en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir.

Onun cephelerdeki başarıları ve inkılâpları geleceğe ışık, tüm mazlum milletlere umuttur. O sadece bir milletin değil tüm insanlığın ortak değeridir.

Onu anlamak yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlayabilmektir.

Onu sevmek, gösterdiği yolda a durmadan yürümek, hedeften sapmamak, yılmamak, teslim olmamaktır.

“Atatürk gibi Liderler, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devir için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin gönüllerinde yer edinirler.

Huzur ve Refah içinde, insanca, özgür ve medeni şekilde yaşamak için onun ilkelerini izlemek, yılmaz bekçileri olabilmek gençliğin görevidir.. Çünkü o, yarınları gençlere emanet etmiş, aydınlanma yolunda hiç durmadan yürümeyi yaşayarak göstermiştir.”

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Tankçı Yüzbaşı Volkan İnan ise yaptığı konuşmada Atatürk’ün askeri kişiliği konulu konuşmasında  şunları dedi:

“Dünya devletlerinin, çağın en büyük devlet adamı, kudretli bir komutan ve asker olarak kabul ettiği, eşsiz lider, asil Türk Milletinin Yüce Ata’sı, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde kendisini büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 

ATATÜRK EFSANEVİ BİR KOMUTAN

Bugün, bütün Türkiye, yüce Türk milleti sükût içinde onu sevgi ve saygı ile anmaktadır. Doğada ki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıkların sürdürürler.

İşte bu insanlardan biri de ölüme meydan okuyan, öldükten sonrada yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Dünya tarihi çağlar boyunca üstün nitelikli askerlerine ve yüksek nitelikli devlet adamların hayatlarını dile getirir. fakat askerlik ve devlet adamlığı nitelik ve yeteneğini bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış bulunan tek adamın varlığından söz eder, Atatürk milli Mücadele’de milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir komutan, devlet kuran bir siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçıdır. Bu vasıflarıyla insanlık tarihinin tanıdığı en büyük devlet adamı olduğuna şüphe yok tur.

Conk bayırında askerlerine “ Size ben taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelecektir” emrini vermesi ve emrinin yerine getirilmesi Atatürk’ün komutanlık askerlik vasıfların bir göstergesidir.”

 

Kahramanmaraş Sütü İmam Üniversitesi Fen-Ede.Fak.Tarih Böl. den Dr.Öğr.Üyesi Erhan Alpaslan,  “Devlet Adamı Atatürk’ün” konulu konuşmasını yaptı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

ATATÜRK YÜREKLİ BİR KAHRAMAN

Türk Milleti, her geçen gün değerini daha çok anladığı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yılını O’nun büyüklüğüne yaraşır etkinliklerle anmakta, Önderi’ne gönülden bağlılığını hiç eksilmeyen bir sevgi ve saygıyla, büyük bir içtenlikle göstermektedir.

Milletimiz, Onun aramızdan ayrılışının 81. yılında tarihe ve insanlığa mal olmuş, eylemleri ve söylemleriyle dünyada hayranlık uyandırmış, tüm yönleriyle örnek alınan bir önderi yetiştirmenin övüncünü de yaşamaktadır. Atatürk, insanlığın sevgisini kazanan, ulusunun tüm bireyleriyle gönülden bağlı olduğu, tarihte ender karşılaşılan bir dahi, üstün bir kişilik, yürekli bir kahraman, yenilmez bir komutan, büyük bir devrimci ve devlet adamıdır.

Tarih, Mustafa Kemal’e Türklüğün kaderinde adeta bir dönüm noktası olan 20. Yüzyılın ilk çeyreğinde büyük bir sorumluluk yüklemiş; Bu büyük insan, bu tarihî sorumluluğu bütün olumsuzluklara rağmen cesurca üstlenmiş ve milletiyle birlikte başarıya ulaşmıştır. O, ulusal, tam bağımsız, milli egemenliğe dayanan, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. “Türk kimliğini koruyarak çağdaşlaşma” projesi ile Türk milletine çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı hedef olarak göstermiştir.

Atatürk, şüphesiz çok yönlü bir liderdi. Özellikle yaptıkları ve söyledikleri değerlendirildiğinde; çağdaşı liderlerle mukayese yapıldığında O’nun “dahi bir lider” olduğu görülmektedir. (Büyük adamların en temel özelliklerinden biri, düşünce hürriyeti, olayları müşahede etmek ve bu müşahedelerden doğru dürüst sonuçlar çıkarmak, yani gerçekçiliktir. Dehanın vasıflarından biri de önceden seziş ve ona dayanan uzağı görüştür. Bu özellik bugün “vizyonerlik” olarak ifade edilmektir). Atatürk’te dehanın bütün bu özelliklerini görmek mümkündür.

DEVLET ADAMI ATATÜRK

Tarihte çok az lider tarihin akışını değiştirmiş ve “millî lider” veya “tarihî lider” olma niteliğini kazanmıştır, işte büyük Atatürk, istilaya uğramış ülke topraklarını kurtarmak için milletin bağrından çıkan ve milletine dayanak Anadolu’yu esaretten kurtarıp yeni bir devlet kuran ve tarihin akışını değiştiren bir liderdir.

Merhum Prof. Dr. Aydın Taneri, “Türk Devlet Geleneği” isimli, alanında ilk çalışma olan önemli eserinde; “Türklerde devlet ve hükümet başkanlarının kişilikleri”ni anlatırken bir devlet adamında şu dört niteliğin bulunması gerektiğini belirtmektedir: Bu nitelikler: “Kültür, mantık, erdem ve cesaret.” Aydın Taneri’ye göre, “bu niteliklerden yalnız birinin yokluğu halinde

‘devlet adamı’ gerçeği düşünülemez. Devletin yüksek kademelerindeki her görevli ‘devlet adamı* değildir. Devlet adamlığı, belki de görevden uzaklaştıktan sonra, kamuoyunun ve araştırıcıların sorumluluk sahibi kişi hakkında verdikleri hükümlerle kazanılır.”

Bu çerçevede M. Kemal Atatürk’ü değerlendirdiğimiz zaman O, daha Göktürk Kitabeleri’nden itibaren tanımlanan ve tasvir edilen, Kutadgu Bilig ve Siyaset-namelerle fikriyatı sürdürülen geleneksel Türk devlet adamı tipi içinde bir insandır. Türk devletlerinin tamamında gördüğümüz tarihi Türk devlet anlayışının bütün temel ilkeleri ve devletin halkına dönük politikaları Atatürk tarafından takip edilmiştir. Geleneksel Türk devlet değerleri Atatürk tarafından modem değerler ile örtüştürülerek hayata geçirilmiştir.” dedi.

Program öğrencilerin okuduğu şiiri ve ” Cumhuriyete giden yol oratoryosu” ile son buldu.

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ