Maraşta Haber
Maraşta Haber

Atatürk İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Atatürk İlkokulu’nda yağmur nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni 24 Nisan 2014 günü coşku içinde kutlandı. Atatürk İlkokulu’nun bahçesindeki kutlama programı saat: 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. “Bugün yirmi üç nisan. Zaferlerle dolu olan şanlı tarihimizin, altın sayfalarından biri bugün. Egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine geçmesinin 95. […]

Atatürk İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

24 Nisan 2015 - 21:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Atatürk İlkokulu’nda yağmur nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni 24 Nisan 2014 günü coşku içinde kutlandı.

Atatürk İlkokulu’nun bahçesindeki kutlama programı saat: 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

“Bugün yirmi üç nisan.

Zaferlerle dolu olan şanlı tarihimizin, altın sayfalarından biri bugün.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine geçmesinin 95. Yıldönümü.

Millet olarak bugünün haklı gururu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Bu güzel gün hepimize kutlu olsun” diyerek açılış konuşmasına başlayan, okul müdürü Ramazan Gezer daha sonra konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: 

“Kahraman Türk Milleti Atamızın önderliğinde, bugüne dek insanlığın geliştirdiği en iyi yönetim şekli olan demokrasinin, temelini oluşturan millet meclisini daha Kurtuluş Savaşı sona ermeden; 23 Nisan 1920’de açmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgal altında milli mücadelemizi sürdüren, aziz milletimizin yüreği olmuştur.

Dün olduğu gibi, bugün de Yüce Meclisimiz milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için aynı özveri ve kararlılıkla çalışmaktadır.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Sevgili öğrenciler bugün sizin gününüz, bu bayram sizin bayramınız.

Bayram coşkusunu yaşamak sizlerin en tabi hakkıdır. Büyük Atamız bu bayramı bugünün küçüğü, yarının büyüğü olan sizlere armağan etti.

Ancak bu bayramı sizlere armağan eden Büyük Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün, sizlere vermiş olduğu şerefli ve kutsal vazifeyi asla unutmayın.

Bu şerefli ve kutsal vazife, aziz şehitlerimizin hatırası olan, bu cennet vatanı, hür ve bağımsız olarak sonsuza dek yaşatmaktır.

Bu vazifeyi yerine getirmek için, ihtiyaç duyduğunuz kudret, Büyük Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.

Değerli konuklar, bayramınızı bir kez daha tebrik ediyor, cennet vatanımızın her köşesinde sevgi, barış, kardeşlik ve bayram coşkusunun daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dulkadiroğlu İlçe  Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, millet egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 9. yıldönümünde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 87. yılı münasebetiyle Ulu Önderimizin adını taşıyan okulumuz tarafından hazırlanan programa hoş geldiniz, şeref verdiniz.

23 Nisan günü, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşını verdiği, imanı tam, kahraman bir milletin şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

Büyük Önder Atatürk bu önemli tarihi, en değerli varlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek anlamına anlam katmıştır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Bu bayram, Atamızın, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza verdiği önemin de bir tezahürüdür.

Bu anlamlı günde hem atamızın emanetlerine sahip olduğumuzu göstermek, onun aziz hatırasını en güzel biçimde yad etmek; hem de yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın bayram coşkusuna ortak olmak için  buradayız. Bu vesileyle Ulu Önderimizi ve onun silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Bugün millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, milletimizin birlik ve beraberliğini, devletimizin bekasına olan inancımızı en gür bir şekilde haykıracağımız gündür. Bu bayramın temelini bu değerlerin oluşturduğunu daima hatırlamalıyız.

Bu günde çocuklarımıza hem bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız, hem de, kendilerine emanet edilen değerlerin ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız.

23 Nisan gibi millî bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, Millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizin muhasebesini yapmalıyız.

Değerli Öğretmenlerim,

Bizlere emanet edilen büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler.

 Sevgili Öğrenciler;

Büyük Önder Atatürk’ün bu bayramı sizlere armağan etmesi, sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvendiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur.

Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

 Az sonra gösteri yapacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor bu güzel etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle sözlerimi Ulu Önderin şu sözleriyle bitirmek istiyorum. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin etkinlik çalışması başladı. Küçük öğrenciler oynadıkları “Halk Oyunları” gösterisiyle yeteneklerini sergilediler. Peşinden “Dilek Balonları, Barış ve Sevgi Güvercinleri Uçuruldu.

Atatürk İlkokulu 3/F sınıfı öğrencisi Beyza CİRİT  “Atatürk Çocuk Olmuş” ,  2/A sınıfı öğrencilerinden Anıl Ramazan PAMUK “Bizim Bayramımız” , 2/E Sınıfı öğrencilerinden Zeynep TOPTAŞ’ı  “Çocukların Dileği” , 4/F sınıfı öğrencisi Zeynep Özge KILLI “23 Nisan” adlı şiirleri okudular.

Ana Sınıfı Öğrencilerinin Ront Gösterisinden sonra, öğrenciler çeşitli alanlarda kendi aralarında kıyasıya yarıştılar. Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Kerim Acar ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çocukların eğlence ve mutluluklarına ortak olarak çocuklarla birlikte havaya balon bıraktılar.

Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkan V.  Dr. Ali Ünsal, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, okul yöneticileri öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ