MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile MADO Yaşar dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş arasında imzalanan mesleki iş birliği kapsamında özel program uygulayan proje okulu oldu.

 Öğrencilerine teorinin yanı sıra pratik eğitimler de veren okul, turizm ve Yiyecek İçecek sektöründe ihtiyaç olan nitelikli iş ve insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Yamaçtepe mevkiinde, 20 derslik kapasiteli binası bulunan okulda; 6 ayrı atölye, uygulama oteli ve Akdeniz’in saygın turistik otelleri ile iş birliği içerisinde mesleki ve teknik eğitim veriyor. Okulda Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri olmak üzere iki alan bulunmaktadır. Kahramanmaraş da Turizm ve Otelcilik hizmeti vermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile MADO Yaşar dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş arasında imzalanan mesleki iş birliği protokolü kapsamında; Proje Yürütme Kurulu (PYK) toplantısı; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya KAHVECİ koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Mustafa DURAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelden sorumlu Şube Müdürü Kenan ABACI, MADO Yaşar dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. den Atilla KAMBUR ile Hatice DAŞÇAL ile Okul Müdürü Ali ÖZDEMİR’in katılımıyla MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapıldı.