Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Ahmet Bayazıt İlkokulu öğrencilerine yangın ve bina tahliye konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Ahmet Bayazıt İlkokulu Konferans Salonunda öğrencilere, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı- İtfaiye Amirliği Eğitim çavuşu Ali Gürbüz, Ersan Toraman ve Mehmet Türk tarafından sunum eşliğinde, itfaiyeci büyüklerin ne iş yaptıkları, yangınla ilgili bilinmesi gereken kurallar: İtfaiye arama telefonu 110,  İtfaiye görevlilerinin yangına müdahale etmesi, yangın sırasında ve depremde insanları ve hayvanları kurtarması, boğulma olaylarına müdahalesi, bilinçli toplum yetiştirmek adına gönüllü itfaiyecileri yetiştirilmesi, yangınların çıkış nedenleri, ormanlarda ateş yakılmaması ve cam kırıklarının atılmaması, Çocukların mutfakta ocaktan uzak durulması bilinmeyen çamaşır suyu benzeri ilaç ve sıvıların içilmemesi, yangın çıktığı anda neler yapılması gerektiği teorik olarak anlatıldı. Düzenlenen eğitimi öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi.

Eğitim sonrası sınıflarına alınan öğrencilerin, sirenlerin çalmasıyla binayı tahliye etmeleri ve okul bahçesindeki toplanma alanına geçişleri sağlandı.

Binanın üst katında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tatbikatın son bölümünde İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakılan ateş ile yangın tüpünün kullanımı konusunda uygulamalı çalışmalar yapıldı.