Maraşta Haber
Maraşta Haber

Aday Öğretmenleri Çarşamba Grubu Arkeoloji Müzesinde

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aday Öğretmenleri Çarşamba Grubu Arkeoloji Müzesini gezerek bilgi sahibi oldular. Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşitli okullarına sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlerden oluşan 45 kişiden oluşan Çarşamba Grubu 19 Şubat 2020 tarihinde Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ, Müze Personeli Kimyager Şeyma BAKIR ve Arkeoloji […]

Aday Öğretmenleri Çarşamba Grubu Arkeoloji Müzesinde

19 Şubat 2020 - 22:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aday Öğretmenleri Çarşamba Grubu Arkeoloji Müzesini gezerek bilgi sahibi oldular.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşitli okullarına sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlerden oluşan 45 kişiden oluşan Çarşamba Grubu 19 Şubat 2020 tarihinde Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ, Müze Personeli Kimyager Şeyma BAKIR ve Arkeoloji Müze Müdürü Vekili Gülşen BAŞPINAR eşliğinde İlimiz Arkeoloji Müzesine ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Yapılan faaliyet kapsamında Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi Müdürü Vekili Gülşen BAŞPINAR müzenin sergi salonlarında sergilenen eserlerle ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu kapsamda:

                Antik Fil Sergi Salonundan başlayarak Kahramanmaraş İli, Türkoğlu İlçesi, Gâvur Gölü Bataklığından çıkarılan ve tarihi M.Ö. 1400’lü yıllara dayanan 2 adet antik fil iskeleti sergi Salonu sunumundan sonra Direkli Mağarası Kazı ve Canlandırma Salonuna geçildi. Bu salonda, Merkez, Tekir Kasabası, Yukarı Döngel Köyü’nde yer aldığı ve 2007 yılından itibaren kazısı devam etmekte olan Direkli Mağarası’nın ve Kazı alanının birebir canlandırması yapıldığı bilgileri aktarıldı.

Domuz tepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonunda ise Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi, Emirler Köyünde bulunduğu konum bilgisi ve tarihi M.Ö. 7000 -5000 yıllarına dayanan Domuztepe Höyüğü ve Kazı Alanının, alanda elde edilen bulgular ışığında teşhir salonunda birebir canlandırması detaylı bir şekilde aday öğretmenlere aktarıldı. Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonunda Maraş Kalesi ve çevresinde bulunan Maraş Aslanı, Tanrı heykelleri, Merkez Mağralı ve Yörükselim Mahallerinde bulunan ziyafet sahnelerini anlatan steller, Türkoğlu Minehöyük, Pazarcık, Doğanlıkarahasan Köyü, Afşin Yazıbelen (Hurman) Köyü ve Arıtaş Höyüğünde bulunan ve Gurgum Krallığını yansıtan örnekler olan stel ve heykeller Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonunda sergilenen eserleri tanıdılar.

 Mozaik sergi salonunda ise Germanicia Antik Kentine ait olan ve 2000 yılında tespiti yapılarak 2001 yılında yapılan kurtarma kazısı sonucunda Müzeye taşınan Roma Dönemi taban (koridor) mozaiği ve yine Kahramanmaraş Çağlayancerit ilçesinden müzeye getirilmiş olan taban mozaiği öğretmenlere tanıtıldı. Daha sonra ise Taş Eserler Sergi Salonunda Salonun büyük bir bölümünde mezar stelleri, lahit ve pişmiş toprak mezar tipleri sergi salonuna geçildi.

Ardından Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonunda Paleolitik dönemden başlayarak Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Grek, Roma ve Bizans Dönemine kadar devam eden bir kronoloji takip edilerek günlük hayatta kullanılan ve yaşamın bir parçası olan araç-gereçler bizzat yerinde görüldü.

Ayrıca Milli Mücadelede Fransız işgaline karşı Kahramanmaraş’ta ilk kurşunu sıkan Milli Kahramanımız Sütçü İmam’ın ve Şehit Evliyanın sergi salonunda yer alan tabanca ve diğer kişisel eşyaları aday öğretmelerce incelendi.

Buna ek olarak Gülşen BAŞPINAR tarafından toplantı salonunda bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Karşılıklı yöneltilen soru cevap sonrasında tüm aday öğretmenlere günün anısına birer kitap hediye edildi

Etkinlik sonunda tüm adaylar topluca müze bahçesinde fotoğraf çektirerek ve memnuniyetlerini ifade ederek ziyaretlerini tamamladılar.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ