Maraşta Haber
Maraşta Haber

Aday Öğretmenlere “Öğretmenlik Sanatının Sırları” Anlatıldı

Kahramanmaraş – Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde adaylık süreci çalışmalarını devam ettiren, aday öğretmenlere seminer çalışmaları konuları arasında bulunan  “Öğretmenlik Sanatının Sırları” anlatıldı. Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğü toplantı salonunda, Eğitim koordinatörü Selahattin Uğur tarafından sunu eşliğinde aday öğretmenlerle karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunarak “Öğretmenlik Sanatının Sırları” hakkında bilgi verildi. “Allah, […]

Aday Öğretmenlere “Öğretmenlik Sanatının Sırları” Anlatıldı

02 Temmuz 2016 - 9:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş – Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde adaylık süreci çalışmalarını devam ettiren, aday öğretmenlere seminer çalışmaları konuları arasında bulunan  “Öğretmenlik Sanatının Sırları” anlatıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğü toplantı salonunda, Eğitim koordinatörü Selahattin Uğur tarafından sunu eşliğinde aday öğretmenlerle karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunarak “Öğretmenlik Sanatının Sırları” hakkında bilgi verildi.

“Allah, sizi hiçbir şey bilmez bir halde sizi anne karnından çıkardı ve size kulaklar, gözler ve kalpler verdi. (Duyu Organları)

“O Rahman Allah İnsanı yarattı. Ona düşüncesini açıklamayı öğretti.”

“De ki: Rabbim ilmimi artır”

Allah, öğretmenlerle öğretir” diyerek seminerine başlayan Uğur daha sonra şunları anlattı:

“Öğretimin kalitesi öğretmenin kalitesiyle doğru orantılıdır. Ancak, manevi motivasyonu çok iyi, Öğrencilerle ve velilerle güzel iletişim kurabilen, Derslerin özel öğretim yöntemlerini iyi bilen, Alan bilgisi yeterli, Mesleğinde maharetli eğitimciler  İLHAM VEREN SANATKÂR ÖĞRETMENDİRLER.

Sanatkâr öğretmen sanatını icra etmekten zevk alır. Yüzündeki tebessüm değil sınıfa girerken gün boyu eksilmez. Öğrenciler onu tebessümüyle ve sevecenliği ile hatırlar. Sanatkâr öğretmen işine yüreğini koyar, vazifesinin sorumluluğunu her an hisseder. Öğretme niyetiyle sınıfa girer. Niyetine göre sonuç alacağını bilir. Gönüldeki samimiyet meslekteki maharetle birleştiğinde çağın gerektirdiği bilgiyle donanmış muhteşem ve mutena şahsiyetler yetişir.

Sanatkâr öğretmen sevgi, ilgi ve bilgi sac ayağı üzerinde yüreğinde pişirdiklerini yüreklere gönderdiği ölçüde sanatkardır. Öğretmenin öğreteceği bilgilerden önce göstereceği ilgi etkilidir. İlgisiz ve sevgisiz verilen bilgi, ilgisiz ve sevgisiz insanları yetiştirir. Sanatkâr öğretmen, öğretmeden önce sevdirir.  

Sanatkâr öğretmen otoriter değil rehberdir. Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenir, tavır ve davranışlarıyla, duruşuyla ve sunuşuyla, sözüyle ve özüyle onlara yol gösterir, önlerine ışık olur. Rehber olmak ve ilham vermek sanattaki en büyük sırdır.

Sanatkâr öğretmen öğrencilerinin duygularını, düşüncelerini anlamaya çalışır, onlarla bütünleşir. Onları dinlemek ve anlamak öğretilecek bilgi ve değerlerin nabza göre şerbet verilircesine kıymetini artıracaktır. Öğrencilere anlatılmak istenenler aslında onların anlaşılmasında gizlidir.

Sanatkâr öğretmen kendisine ve çocuğuna nasıl davranılmasını istiyorsa öğrencisine öyle davranır. Çocukları kendisine emanet edildiği gibi Öğrencilerinin de gönülleri, zihinleri ve zamanları da emanettir.

Sanatkâr Öğretmen, Öğrencilerinin Sorunlarını dinlemeye vakit ayırır. Bilir ki sorununu çözdüğü ölçüde öğrencisini kazanmıştır. Sanatkâr öğretmen öğrencisinin ruhi ve bedeni özelliklerini çok iyi bilir. Bir heykeltıraşın taşı ve özelliklerini bildiği gibi, sanatını icra edeceği, şahsiyetini inşa edeceği öğrencilerinin psikolojilerini çok iyi bilir.

Sanatkâr öğretmen kendini her an yenileyendir. Kendini yenilemeyen bir öğretmen; mesleğinde ilerlemeyen ve gelişmeleri takip etmeyen bir doktordan daha vahim durumdadır. Sanatkâr öğretmen öğrencisine değer verir, onları önemser ve onların arasından gelecekte topluma, devlete ve dünyaya hizmet edecek büyük insanların çıkacağını unutmaz.

Geçmişte ve günümüzde insanlığa hizmeti geçen her büyük insanın mutlaka öğretmenleri vardı. Geleceğin büyüklerinin de öğretmenleri olacaktır” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ